Сукні та костюми на шкільний випускний - новинки та тренди 2018

21 лютого 2018 р. 01:33

Якщо тобі здається, що до випускного ще безліч часу, то тобі здається. Щойно наші діти порадіють весні, одразу виявиться, що навчальний рік минає. Тож вибір вбрання на її чи його перший справжній бал на часі.

Випускні сукні

Починаючи з вересня панянки гортають модні глянці і моніторять фешн-простори Мережі, вирішуючи, яку сукню на випускний вибрати. І, як це не дивноі, хлопці в цьому питанні дівчат наслідують.

Як обрати сукню на випускний?

Головна мета сукні для випускного - підкреслити всі принади молодої красуні і надати ніжності і жіночності образу. Якою б гарною не була сукня, якщо вона тисне на боки або робить фігуру незграбною, варто від неї відмовитися. Тому найважливіше - правильно підібрати фасон сукні. Наприклад, дівчатам з повненькими ногами і стегнами краще пасуватимуть сукні кльошні, зі злегка хвилястим краєм. Дівчатам з широкою талією варто придивитися до суконь з корсетом або поясом, що трохи утягує. Красуням мініатюрним на зріст рекомендуються довгі прямі сукні, які візуально зроблять їх вище. І ні в якому разі не варто переживати з приводу маленьких грудей! Сучасні дизайнери розв'язують цю проблему воланами, хвилями, нашивками у зоні декольте.

Ще один важливий момент - доречність вбрання. Щоб запам'ятатися гідною та елегантною леді, краще відмовитися від суконь з глибоким вирізом, занадто коротких і прозорих. У житті буде ще багато випадків для таких образів, а в школу доречніше вибрати наряд стриманий, але цікавий.

Гама кольорів суконь на випуск 2018

При виборі сукні на випускний цього року дизайнери рекомендують придивитися до лілово-рожевої палітрі. Актуальним кольором 2018 буде бірюзовий - від світлих блакитних відтінків до насичених, яскравих тонів. Трендовим також стане синій колір і всі його відтінки, сірий і бордовий. Деякі критики кажуть, що бордовий виглядає занадто претензійно на юних дівчатах, однак якщо сукню правильно обіграти аксесуарами і легким макіяжем, можна зробити дуже незвичайний гарний образ.

Колористичні тренди вечірніх суконь 2018 також передбачають червоний, пудровий, смарагдовий, чорничний, оливковий, срібний і лавандовий кольори.

Поради дизайнерів: як вибрати сукню на випускний

Дизайнери та стилісти придумують все нові і нові техніки, пошиття та текстури для суконь. Цього року основними трендами визнані:

  • сукні з відкритими плечима, воланами, сукні-бандо;
  • з тканин топовими будуть оксамит, шифон, мереживо;
  • не втрачає актуальності вишивка та аплікації, особливо модною вважається вишивка на прозорій тканині;
  • асиметрія краю сукні або області декольте.

Трендові фасони в 2018 році

Варіант №1. Ампір

Ампір або сукні в «грецькому стилі» залишаються вельми популярними. І не дивно - вони романтичні і вишукані. Але новий час диктує нові риси: в 2018 в таких силуетах з'являється завищена талія, вільний крій, різні драпірування і все частіше світові селебрітіс постають в «грецьких сукнях» з одним плечем.

Ампирные платья на выпускной в школу
Ампір - ідеальне рішення для випускної сукні

Ці вечірні сукні пасують як власницям довгих ніг, так і дівчатам невисокого зросту. Однак високі панянки краще виглядатимуть в сандаліях на плоскій підошві, а мініатюрним краще віддати перевагу жіночному взуттю на високих підборах. Сандалії на платформі і туфлі на грубих підборах рекомендуємо залишити осторонь, адже з таким ніжним, тендітним образом вони не виглядають гармонійно.

Варіант №2. Ґоде

Цей силует ще відомий як «сукня-русалка». Така випускна сукня ідеально пасуватиме дівчатам з гарною фігурою і підкреслить їх жіночні принади. Відомі світові бренди Tiffany, Jasz Couture, український бренд Olya Mak представили в своїх останніх колекціях сукні ґоде з атласу, шифону, з мереживною обробкою.

Платье-годе для выпускного вечера
Такі сукні пасують струнким дівчатам

У 2018 «русалчині сукні» вдосконалять подовженим шлейфом і бюстьє. У кольоровій гамі переважають світлі відтінки рожевого, коралового, блакитного. Однак цей вид суконь не особливо придатний для танців через завуження у колінах, тому рекомендуємо взяти додаткову сукню для неофіційної частини вечора.

Варіант №3. Асиметрія

Універсальність цього крою полягає в тому, що він зручний і жіночний одночасно. Якщо раніше випускниці вибирали сукні-трансформери, відстібаючи довгу спідницю і залишаючи тільки коротку пачку, то зараз сукні mullet (як їх ще називають) дозволяють без зайвих рухів відчувати себе комфортно і елегантно завдяки вкороченому переду.

Вечерние платья асимметричного кроя
Асиметричні сукні виглядатимуть вдало на випускному

Такі сукні представлені в колекції Marchesa, дизайнери якої використовували довгі шлейфи, мережива, вишивку і квітковий принт. Образ виходить загадковий і зухвалий одночасно. Дівчина зможе відчути себе юною принцесою і точно не залишиться непоміченою на випускному балу.

Варіант №4. Корсет

Корсети продовжують бути у фаворі, однак варто відмовитися від моделей з ліфом у формі серця. У 2018 році дівчатам рекомендують придивитися до ліфів рівного пошиття. Такі випускні сукні зроблять акцент на талії, надаючи їй стрункості і витонченості. Відкриті плечі і драпірування в області грудей будуть дуже цікаво доповнювати весь образ.

Варіант №5. Сукні міді та максі

Це безпрограшний варіант для такого заходу як випускний вечір. У 2018 найпопулярнішим варіантом сукні максі стане сукня-футляр. Вона підкреслює струнку талію, виглядає дуже аристократично. Модельєри вдосконалять цей варіант верхом-корсетом або подовженим рукавом. Текстура «футлярів» - часто щільний атлас і оксамит. В кольорах переважають чорний, темно-червоний, фіолетовий. Можливо, цей варіант здасться занадто стриманим, проте в такій сукні складно буде не звернути на себе увагу. Не дарма такі види суконь широко представлені в останніх колекціях Christian Dior, Zac Posen. Подібні випускні сукні в Києві можна придбати в українських брендів Valentina Gladun , Оксани Мухи .

Выпускные платья миди
Сукня-футляр завжди актуальна

Варіант № 6. Короткі сукні Бебі-дол

«Лялькові» сукні не здають своїх позицій в модній індустрії. Відкриті плечі і спідниця з фатину, як у балерини, додають витонченості і кокетства молодим принцесам. Водночас така випускна сукня ніби каже: я молода, яскрава, енергійна і позитивна. У такій сукні буде зручно і світанок зустрічати, і танцювати всю ніч.

Платье на выпускной
Сукні на випускний можуть бути тендітними та сміливими водночас

Варіант № 7. Гофре

Дуже цікавим рішенням для випускної сукні стане гофрована тканина. Виразна фактура і спідниця-плісе не залишать байдужою навіть саму вибагливу модницю. В цьому році особливо модні гофре, прикрашені квітковими аплікаціями , 3Д принтом, із золотою або срібною ниткою. У колористиці переважають пастельні ніжні тони і відтінки синього. Elie Saab, Giorgio Armani, українка Анастасія Іванова представили такі сукні в своїх колекціях, тому можеш не сумніватися, вибираючи такі вечірні сукні на випускний.

Платья плиссе и гофре
У незвичній сукні будь-яка дівчина стає незабутньою

Варіант № 8. Мереживо

Як сто років тому, так і досі мереживо - запорука жіночності та сексуальності. Сучасні дизайнери мереживом декорують верх сукні, спину і додають його в спідниці, роблячи їх цікавішими. Мереживні сукні тендітні, ніжні, і надають їх власниці грації, легкості. Думаючи над тим, яку сукню вибрати на випускний, обов'язково придивися до цього варіанту. Ультрамодні поєднання цього року: чорне і біле, темно-бордовий, сріблястий. Талановитий модельєр Наталія Таушер часто вибирає мереживо для своїх вечірніх суконь .

Модні костюми на випускний в 2018 році

Не тільки дівчата переймаються щодо свого вбрання на урочистий прощальний вечір. Хлопці теж мають ходити магазинами у пошуках ідеального костюма. Ми підібрали топ варіантів для молодих джентльменів, які наразі актуальні.

Тренд №1. Класичний костюм

На перший погляд приталений піджак і прямі штани можуть здатися нудним варіантом. Однак додавши яскраву сорочку або підкладку піджака, можна все змінити. Хіт цього року - сірий піджак і бузкова або помаранчева підкладка. Піджаки в таких костюмах однобортні або двобортні, штани рівні, з середньою посадкою.

Тренд №2. Фрак

Молодий хлопець у фраку - це не тільки вишукано, але і благородно й елегантно. У такому костюмі можна потім буде з'явитися на весілля друга або на ювілеї. Доречно доповнити класичний фрак метеликом для повноти образу.

Тренд №3. Костюм, що облягає

Такий вид костюма пасуватиме хлопцю з атлетичної фігурою. Dolce & Gabbana, український гуру чоловічої моди Михайло Воронін неодноразово демонстрували такий костюм в своїх колекціях. Приталений піджак і завужені штани ідеально доповнити світлою сорочкою і шкіряними туфлями темних тонів.

Тренд № 4. Костюм-трійка

Не варто вважати трійку за ретро варіант. Сучасні дизайнери часто представляють їх в своїх колекціях. Елегантне поєднання штанів, піджака і жилета зробить з хлопця принца з казки про Попелюшку. І можливо саме в такому вигляді трапиться зустріти свою принцесу.

Вибираючи сукні і костюми на випускний вечір, головне - оцінити свою фігуру і визначитися з відповідним фасоном. І пам'ятай, що ця ніч трапляється лише раз у житті.