Післяноворічне прибирання організму: 3 обов'язкових страви

2 січня 2020 р. 10:00

Коли свята залишаються позаду, наші люди часто стикаються з погіршенням самопочуття та зайвими кілограмами, набраними за святковими застіллями. Час позбавлятися від усього цього. Дізнайся, як саме.

Як очистити організм від наслідків свят

Як же важко повернутися у форму після пишних новорічних застіль, коли столи ломляться від усіляких делікатесів! Надлишок висококалорійної їжі призводить не лише до зайвих кілограмів, але й до погіршення самопочуття. Часто після новорічних свят ми відчуваємо важкість у шлунку, дискомфорт у кишечнику, біль в області підшлункової залози. Перші робочі дні - відмінний привід для того, щоб привести до ладу не лише відкладені на час свят справи, але й свій організм.

Пропонуємо зосередитися на трьох стравах, що ефективно очищують організм від шлаків.

  1. Салат з практичною назвою «Мітелка» дійсно допоможе позбутися багатьох токсинів, що накопичилися за період активного поїдання святкових смаколиків.
    Інгредієнти: 200 г червоної капусти, 1 червона цибулина невеликого розміру, 1 середня морквина, 1 стебло селери, 1 ст. л. оливкового масла, 4 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, ½ ч. л. негострої гірчиці.
    Готувати «мітелку» швидко і просто. Натри овочі на крупній тертці або дрібно наріж, капусту нашаткуй, посоли, змішай з оливковою олією, медом і гірчицею, скропи соком лимона. Ретельно перемішай салат.
  2. Салат «Легкість» - смачна, багата вітамінами та мікроелементами і одночасно ефективно очищуюча страва.
    Продукти: 1 лимон, 2 ст. л.олівкового масла, 1 свіже яблуко будь-якого зеленого сорту, 1 морква середнього розміру, 1 невеликий буряк.
    Натри все овочі соломкою, перемішай та трохи помни. Посоли, посип корицею, заправ оливковою олією та скропи соком лимона. Якщо з'їдати по одній порції такого салату вранці та ввечері, кишечник працюватиме, як годинник.
  3. Салат «Здоров'я» - цей салат цікавий тим, що він подарує відчуття ситості, наповнить організм корисними речовинами, позбавить від шлаків.
    Тобі знадобиться: 30 г свіжої петрушки і кропу, 100 г сметани 20%, 0,5 лимона, 100 г кураги, коричневий тростинний цукор за смаком, 30 г горіхів, 1 морквина середнього розміру.
    Морквину натри на середній тертці. Попередньо замочену курагу подрібни та перемішай з морквою. Додай подрібнені горіхи, дрібно порізаний лимон і цукор. Все ретельно перемішай. Заправ салат сметаною і посип дрібно нарубаною зеленню.

Обговорюючи минулі свята під час ланчу, відмовся від міцних чаїв, кави і тістечок. Якщо дуже вже хочеться потішити себе десертом, візьми пісний крекер з будь-якими фруктами. Вприкуску зі знежиреним кефіром або йогуртом це буде саме враз.

Смачного та відмінного самопочуття!