Перші ознаки вагітності

6 вересня 2019 р. 10:00

Жіноча інтуїція, помножена на досвід предків, дозволяє встановити факт вагітності раніше всякого тесту або медичного аналізу. За якими ознаками можна здогадатися про те, що ти вже при надії, лише за кілька днів після зачаття?

Ознаки вагітності на ранніх строках

Перші ознаки вагітності у кожної жінки виявляються по-різному. І геть не обов'язково завагітнівши, ти винищиш усі банки з солоними огірками в хаті, адже кожен організм - унікальний. Як саме визначити вагітність, які існують способи її діагностики - розповімо в цій статті.

Цікаво те, що перші симптоми вагітності навчилися розпізнавати лікарі ще сотні й тисячі років тому. Наприклад, в стародавньому Єгипті, щоб дізнатися, чи вагітна жінка, їй готували напій зі спеціальної трави і молока жінки, яка народила хлопчика. Якщо напій викликав блювання, значить, вагітна! Стародавні євреї примушували жінку ходити по м'якій траві і вивчали її сліди .... Сьогодні ж для того, щоб дізнатися, вагітна ти чи ні - досить просто купити тест і почекати пару хвилин. Але крім двох смужок існують й інші перші ознаки вагітності до місячних. Які?

Перші симптоми вагітності

Нерясні виділення

Кілька коричневих крапельок або всього лише «жовтуватий слід» на трусиках - це можуть бути геть не «місячні». А імплантаційна кровотеча. До речі, це одна з найперших ознак вагітності. Тому що за 6 - 12 днів після запліднення відбувається посадка ембріона на утробну стінку. Також цей процес може відбуватися без жодних виділень .

Ознаки вагітності на ранніх строках
Ранні ознаки вагітності

Підвищення базальної температури

Простеж також і за своєю температурою. За вимірювання базальної температури ознакою вагітності є так зване «імплантаційне западання». Це різке зниження температури в другій фазі менструального циклу на один день. Причин западання може бути дві: по-перше, з середини другої фази починає знижуватися рівень гормону прогестерону, який відповідає за підняття температури. У разі настання вагітності його продукування знову відновлюється! Це призводить до коливань температури. А по-друге, у разі настання вагітності спостерігається викид гормону естрогену. Він - знижує температуру. Ще одна проста ознака вагітності - наявність базальної температури вище 37 градусів.

Відчуття втоми і слабкості

Багато «вже вагітних» жінок думають, що вони просто застудилися і захворіли. Пов'язано це з підвищенням температури, про що ми говорили раніше. Але багатьом майбутнім мамам дійсно стає трохи зле. Одна з причин - зниження імунітету. У деяких навіть спостерігається кашель і нежить. Здавалося б, несподівані ознаки вагітності на ранніх строках, чи не так?

Загострення молочниці

Якщо траплялася ця прикра недуга раніше, то досить ймовірно, що на ранніх строках вагітності вона знову нагадає про себе. І навіть жінка, що не хворіла ніколи раніше на кандидоз, під час вагітності може дізнатися, що це таке. Причина - те саме зниження імунітету на ранніх термінах. Всілякі грибки, у тому числі і Kandida (збудник молочниці), оточують нас протягом усього життя. Але здоровий імунітет не дозволяє їм завдавати шкоди організму і активно в ньому розмножуватися. У разі ж потрясінь, чим, безумовно, є для організму вагітність, на тлі зниження захисних сил грибки починають активно розмножуватися, завдаючі хворій багато клопоту, як то: характерні білі виділення з неприємним кислим запахом, свербіж в області промежини, болісні відчуття під час статевого акту і сечовипускання.

Важливо зазначити, що молочниця на ранніх термінах - явище таке поширене, що навіть деякі жінки помилково вважають її ознакою вагітності. Це, звісно, не так, але знижений імунітет майбутньої матері - безсумнівний супутник початку вагітності - провокує її появу.

Отже, виявивши у себе симптоми молочниці, не слід зволікати з візитом до лікаря. А там і факт вагітності достовірно з'ясується.

Ознаки вагітності у перші дні після зачаття
Млявість у перші дні вагітності

Ознаки вагітності в перші дні

Груди стають чутливішими

Чутливість сосків навіть від найменшого дотику - ще один частий симптом вагітності. Але слід пам'ятати, що проявляється він за пару тижнів після зачаття. Груди можуть реагувати на кожен дотик, а можуть просто боліти або набрякати. Ще на вагітність також вказує потемніння шкіри навколо ореолів сосків.

Нелегкий сон

Багато вагітних жінок страждають на безсоння, довго не можуть заснути. Часто сон у них стає більш неспокійним. Навіть якщо мама лягає спати рано, вранці вона ледь здатна встати з ліжка, нерідко сон може наздогнати прямо посеред дня, і все це супроводжується відчуттям слабкості. Серйозних приводів для занепокоєння немає, просто організм таким чином сигналізує про настання нового для нього статусу - вагітності.

Нудота, відраза до запахів

Ця класична та знайома багатьом майбутнім мамам ознака вагітності часто виникає на 3 - 8 тижнях після зачаття . Така відраза до запахів, нудота і блювота буває у 50% жінок на ранніх термінах вагітності. Щоправда, цей показник зовсім не обов'язковий. До того ж бувають випадки, коли токсикоз з'являється на пізньому терміні вагітності.

Болі у попереку

Болі у спині і попереку також - ранні симптоми вагітності. Біль може бути трохи помытним, у деяких випадках мама може відчувати «простріли» в попереку. Такий несильний біль періодично може виникати протягом усього періоду виношування малюка.

Здуття живота

Часто, навіть коли матка ще незначно збільшилася, жінка все одно відчуває збільшення живота. Це пов'язано з здуттям кишечника. Все тому, що в процесі травлення в кишечнику завжди відбувається газоутворення, а під час вагітності кишечник стає більш «ледачим». Відбувається невеликий набряк стінок кишечника.

Перші ознаки вагітності до місячних
Тест на вагітність

Традиційна затримка менструації

Це - найвідоміша і розповсюджена рання ознака вагітності. Саме тоді ми впевнено йдемо до аптеки по тест . Однак не завжди затримка менструації вказує на вагітність. У гінекології відомі ще деякі причини затримки місячних, крім вагітності. Але, тим не менш, вагітність - найчастіша і єдина здорова причина затримки.

Однак варто пам'ятати, що перші ознаки позаматкової вагітності подібні до усіх, що перелічені вище. Тому, зробивши тест і переконавшись у тому, що рівень гормону ХГЛ підвищений, важливо пильнувати його подальшу динаміку і зробити УЗД, що підтвердить наявність у матці ембріона.

Але неважливо, яка з перелічених вище ознак принесла тобі радісну новину. Вітаємо! Щасливої ​​вагітності і легких пологів!