Куди подіти речі, з яких виросла твоя дитина

14 листопада 2019 р. 15:46

Для всіх жителів України розроблена онлайн-карта благодійних організацій, куди можна здати непотрібні речі, замість того, щоб їх просто викинути. Сервіс називається https://helpmap.io/.

Куди подіти непотрібні речі

Ця проблема знайома всім сім'ям, в яких підростають діти - куди подіти численні іграшки, дитячий одяг і предмети побуту, з яких своя малеча вже виросла? Вся ця купа речей спочатку заповнює затишні кути квартири, весь час розростаючись (в очікуванні можливих майбутніх поповнень у родині), а потім сягає критичної маси, від якої потрібно позбавлятися терміново. І тоді багато хто похапцем викидає все просто на сміття. Проте більшість з цих речей - в абсолютно придатному для використання стані. Особливо одяг, з якої діти виросли, не те що не встигнувши зносити - найчастіше, не встигнувши все по разу одягти.

Але ж комусь ці речі зараз дуже потрібні, а придбати нові в магазині цей хтось може й не мати можливості. Що одному - мотлох, то іншому - придане.

Тому дитячим речам, які своє вже відслужили в твоїй родині, місце не на звалищі, а в іншій родині.

Але де ж взяти час для пошуку нових господарів для своїх речей? 

Саме для пошуку відповіді на це питання один киянин на ім'я Олександр і розробив інтерактивну карту благодійних організацій.

Як повідомляє НашКіев.UA, наразі на цій карті вказані близько 1000 організацій по всій Україні, куди можна віддати будь-які непотрібні речі - від книг і дитячих іграшок, до техніки. При цьому, сервіс відкритий для реєстрації нових організацій будь-якими користувачами.

Якщо відкрити сайт https://helpmap.io/ зараз, за замовчуванням з'явиться карта Львова (ймовірно, батьківщина автора). Щоб перейти на карту будь-якого іншого міста чи області, потрібно застосувати масштабування і, коли з'явиться огляд всієї карти України, наступити на потрібний населений пункт.