Шкільны денны таборы цього року будуть?

12 травня 2020 р. 13:45

На офіційному порталі КМДА з'явилося дивне в умовах карантину розпорядження. Воно містить вказівки організувати літні шкільні табори з денним перебуванням дітей.

Шкільні табори в 2020

Незважаючи на те, що дат закінчення карантину наразі не знає ніхто, в своєму розпорядженні від 6 травня 2020 року київська міськрада дає прямі вказівки відповідним комітетам і відомствам, зокрема районним адміністраціям, організувати роботу дитячих шкільних денних таборів. Діти там мають бути забезпечені харчуванням, прогулянками та іншими виховно-розвиваючими, фізкультурно-спортивними та культурно-екскурсійними заходами. Нічого про дотримання протиепідеміологічних заходів у розпорядженні не сказано.

Організувати та контролювати відпочинок юних киян доручено створеному спеціально для такого випадку міжвідомчому оперативному штабу з координації відпочинку та оздоровлення дітей. У першу чергу до відпочинку в міських денних таборах при школах має бути доступ у дітей з соціально незахищених верств, які потребують особливої ​​турботи та підтримки (сироти, позбавлені батьківського піклування, діти ветеранів АТО та жертв окупації, з малозабезпечених сімей та ін. пільговики) .

Для того, щоб табори запрацювали, планується посилити матеріальну базу комунальних київських шкіл. Про проведені тендери та закупівлі відповідні чиновники повинні подати звіт до мерії в десятиденний термін.

Тобто, табори усе ж відкриються, незважаючи на те, що школи в своїх стінах своїх учнів не чекають до 1 вересня? mama.ua збентежена...