Чим шкільний рюкзак відрізняється від повсякденного - ІНФОГРАФІКА

5 серпня 2019 р. 11:56

Шкільний ранець відрізняється від повсякденного рюкзака, як гоночний автомобіль від сімейного мінівена. Але багато батьків не бачать цієї різниці, і купують своїм дітям рюкзаки, які не те, що не підходять для школи, а й можуть істотно зашкодити здоров'ю.

Модні нині «декоративні» рюкзаки, які можна в буквальному сенсі згорнути в рулон або зім'яти в кулак, категорично не підходять для школи. Їх тонкі та вузькі лямки врізаються в плечі, а відсутність жорсткого каркаса фокусує всю вагу на попереку. Наслідки носіння таких рюкзаків як ніхто інший знають ортопеди. Тож якщо серед першокласників відсоток дітей з проблемами спини становить 20%, то у випускників шкіл - 90%. І рюкзак тут - основна причина.

Як невеликий путівник компанія «1 Вересня» підготувала інфографіку, що наочно демонструє відмінності шкільного ранця від повсякденного рюкзака. Вісім простих, але вкрай важливі пунктів містять основні правила, якими повинні керуватися батьки під час вибору ранця для своєї дитини.

Компанія «1 Вересня» вже багато років виготовляє шкільні ранці та канцелярію й має колосальний досвід у цій справі. Продукція від «1 Вересня» пройшла сертифікацію та рекомендована Українською асоціацією ортопедів-травматологів. До того ж вартість рюкзаків невисока, загалом 1 000 - 1 500 гривень, що зовсім не багато за ранець з ортопедичною спинкою та якісною фурнітурою, а також за батьківську впевненість в тому, що спина дитини залишиться здоровою.

Advertisement