Діти у День вишиванки – фотогалерея

21 травня 2020 р. 13:05

Всесвітній день вишиванки святкується щороку в третій четвер травня (цього року це 21 травня). Трохи історії про привід цього свята, присвяченого сакральному символу українского народу.

Всесвітній день вишиванки

Усе почалося 2006 року, коли одна зі студенток дивовижного Чернівецького Університету (а якщо ти там досі не була, mama.ua дуже рекомендує на власні очі побачити цей чарівний архітектурний ансамбль, де колись була розташована резиденція Митрополита, а до того ж дізнайся, які ще місця в Україні обов'язково варто відвідати усією родиною) запропонувала провести флешмоб «День вишиванки». З часом ідея так прижилася, що вирішили щороку в 3-й четвер травня відзначати Всесвітній день вышиванки. Цього дня не лише мешканці України, але й українці-діаспорники з різних країн світу вбираються у вишиванки, фотографуються в них, влаштовують паради у вишиванках та інші активності, що популяризують українську культуру.

На тлі зростання популярності всього українського в світі, деякі світові дизайнери включають мотиви української вишивки до своїх колекцій, а різні поп- та кінозірки діляться світлинами у вишиванках. Проте нас цікавлять інші зірки – віком менші, але від цього не менш чарівні. Помилуйся нашою добіркою української малечі у вишиванках, перед тим, як витягти з шафи та прасувати свою.