10 роботів у подарунок до Дня захисту дітей

27 травня 2020 р. 18:59

Подарунків багато не буває, як і приводів їх дарувати. На тлі Дня захисту дітей ми задумалися про те, що можна подарувати малюкові або підлітку, щоб підняти йому настрій та захистити від нудьги.

Що подарувати дитині на День захисту дітей

Трохи подумавши, ми дійшли висновку, що найкращий подарунок, особливо в умовах карантину - це робот. Тому що він може заповнити собою дозвілля вдома, з ним можна грати навіть поодинці, й він не ризикує швидко перейти у розряд набридлих іграшок.

І якщо ще недавно День захисту дітей сприймався формально, то цього року, в умовах самоізоляції, коли наші діти відчувають дефіцит вражень та емоцій, не гріх їх побалувати.

Отже, з усіх роботів, що нам трапились, ми відібрали десяток найкумедніших та розділили їх за віковими категоріями дітей, яким їх можна подарувати.

Роботи для малечі (до 3 років)

Бі-Бо - навчальний робот для малюків українською мовою

Інтерактивна іграшка для малюка

Цей інтерактивний друг може супроводжувати дитину впродовж кількох років, дорослішаючи разом зі своїм господарем і пропонуючи йому усе складнішу інформацію. За роки дружби він навчить малюка звукам та словам, розрізняти кольори, реагувати на різні життєві ситуації, а головне - ніколи не нудьгувати. Навіть маля до року може вже пізнавально й весело проводити час зі своїм Бі-Бо - досить торкнутися до його животика, й він заспіває або затеревенить.

Такі роботи не тільки забавні, але й дуже корисні, адже навчають малюка в ігровій формі, а до того ж дають мамі можливість перепочити, звільняючи її від необхідності торочити одні й ті самі слова - за неї це робить робот. А коли малюк підросте, Бі-Бо легко навчить його буквам і цифрам. Ну і, звісно, буде багато співатиме й танцюватиме, радуючи твоє дитя й тебе разом з ним.

Вартість: 2199 1639 грн. Хочу купити!

Смарт Орангутанг - інтерактивний робот для дитини

Інтерактивна іграшка тварина

А ось цей приятель нікого нічому не навчить, проте розвеселить як годиться. Він танцює, співає - у цей час вуста його натуралістично ворушаться, базікає казна що й видає безліч найрізноманітніших звуків - аж до непристойних. Але малечі така забавка подобається, навіть якщо тобі цей розумний робот видасться йолопом).

Головна його фішечка - запаморочливий перекид, який орангутанг може описати просто посеред вашої кімнати на очах закоханого малюка. Загалом, хоч подарунок і даремний, але однозначно кумедний, а тому ми включили його до нашого топу.

Управляється за допомогою пульта, а тому для того, щоб розважити малюка, все ж знадобиться хтось ще, хто буде цим пультом керувати - мама, тато чи старша дитина.

Вартість: 2199 1700 грн. Хочу купити!

Водоспад Water Spraying Robot Fountain

Іграшка у ванну для маляти

А ця цяцька допоможе малюкові полюбити ритуал купання та подарує масу захоплення у ванній. А до того навчить рахувати до трьох - адже саме стільки кольорових чашок входить до комплекту і по черзі заповнюється водою з верхнього душа. А механізм простий, як і все геніальне: прикріплюєш присосками іграшку до стіни ванної або самої стінки ванни (присоски надійні й тримаються на будь-якій гладкій поверхні - хоч плитці, хоч фаянсі). Нижня частина (в якій розташований насос) має бути вкрита водою - занурюєш її на дно наповненої ванни. А далі малюк натискає на мордочку - і процес пішов, водоспад запрацював, а відтак закрутився млинок, пішла вода з однієї чашки в іншу - і почалася забава. Вже не знаємо, наскільки правомочне слово «робот» у назві цієї іграшки, але воно дозволило нам включити цей водоспад до добірки цікавих роботів для дітей.

Вартість: 420 грн. Хочу купити!

Роботи для дошкільнят і молодших школярів

iBall Robot

Айболл - інтерактивна іграшка

Ти коли-небудь пробувала грати у футбол з ... роботом? А ось твоя дитина, якщо ти купиш їй iBall - зможе спробувати. Хоча найбільше іграшці зрадіє домашній вихованець, який буде ганяти за роботом невтомно, у всякому разі, перші дні, поки не звикне.

А для дитини ця іграшка стане ще й посібником, адже на власні очі продемонструє певні принципи механіки. Робот їздить, обертається, крутиться й бере розгін - перш, ніж вдарити по м'ячу, який захоче загнати до воріт дитини. Щоправда, щоб все це стало можливим, роботом хтось має керувати. Або хоча б заздалегідь запрограмувати його за допомогою пульта. Так, мало не забули: м'яч теж входить до комплекту. Сам робот живиться від акумулятора, який заряджається від бази, а пульт управління працює на пальчикових батарейках.

Вартість: 1549 1049 грн. Хочу купити!

Пара роботів-футболістів

Інтерактивний футбол, іграшка

А тепер можна не самому грати з роботом в футбол, а дозволити роботам битися одне з одним. Для цього потрібно лише заволодіти комплектом з роботів-футболістів на пультах управління і спаринг-партнером, який поведе другого робота. А керувати ним просто й інтуїтивно зрозуміло. До комплекту входять два роботи, двоє воріт, два пульти, та (чомусь) два м'ячі. До кожного роботу додається USB-кабель для зарядки, пульти працюють від батарейок.

Роботи вміють їздити в чотирьох напрямках, крутитися навколо своєї осі й навіть брати невеликий розбіг для удару по м'ячу. Що ще потрібно футболістові старше 3 років? А, так, компактні розміри роботів дозволять, коли закінчиться карантин, брати їх на прогулянку або в поїздки й там знаходити дитині нових суперників.

Вартість: 2100 1639 грн. Хочу купити!

Інтерактивний робот-динозавр

Інтерактивна іграшка динозавр

А це межа мрій юного динозавромана, якими з невідомих причин є більшість дітей дошкільного та молодшого шкільного віку (а хтось - й до глибокої старості).

Отже, знайомтеся: динозавр зі штучним інтелектом, прямо-таки «між минулим і майбутнім»!

Цей робот працює в двох режимах. Перший інтерактивний - коли він відповідає на дії товариша по грі (дитини) - підводиться, крутиться, висловлює свої диназаврячі емоції, гарчить тощо. Другий режим роботи - з допомогою пульта управління, коли робот виконує дані йому команди.

Особливо в ньому кумедно те, що він може розпізнавати присутність людини. А це - широке тло для сімейних та гостьових розіграшів. Коли людина, нічого не підозрюючи, входить до кімнати, і тут на неї кидається справжнісінький динозавр, який раптово ожив! На зріст тваринка близько 40 см, живиться від свого акумулятора. Зовні скидається більше всіх на тиранозавра, але все ж вид його уточнюй у свого домашнього експерта з динозаврів.

Вартість: 1429 грн. Хочу купити!

Розумна скарбничка-сейф

Скарбничка для дитини

Зазвичай в дошкільному або молодшому шкільному віці дитині дарують перші гроші, і з них-то все й починається. Якщо твій юний фінансист вже знає ціну грошам (а саме час починати розбиратися, що до чого), варто йому завести свою скарбничку.

Але процес накопичення на мрію й освоєння азів фінансової грамотності можна перетворити на гру та задоволення. Для цього можна купити дитині ось яку штуку. Це робот-сейф-скарбничка, який, подібно до банкомату, приймає купюри і монети, розблокується відбитком пальця, має також кодовий та ультрафіолетовий замок - заодно ультрафіолет, просвічуючи купюру, перевіряє її на справжність. Так дитина дізнається, що не всі гроші однаково корисні). А ще ця скарбничка співає - можна перемикати на ній мелодії тими ж клавішами, якими вводиться цифровий пароль. 

Є така скарбничка в рожевому та блакитному варіанті - для тих, хто все ще дотримується колірного стереотипу про хлопчиків і дівчаток.

Вартість: 800 695 грн

Хочу купити рожевеньку!

Хочу купити блакитну!

Роботи для підлітків

А цій категорії хоч догодити й складніше, проте вибирати подарунок цікавіше, як і потім разом грати.

Робот-дрон

Дрон іграшка

Це вам не машинка на радіокеруванні - це цілий дрон! Щоправда, грати в квартирі з ним не надто рекомендується (бо він її рознесе на друзки), але для нинішнього тінейджера будь-який привід вийти на вулицю - це благо. Отже, батьки дарують дитині гаджет, який не прикує її вдома до дивану, а навпаки потягне на вулицю за будь-якої погоди!

Цей дрон вміє крутитися, перекидатися, підстрибувати на висоту до 80 см, обертатися й летіти у будь-якому напрямку, куди тільки не направить її господар за допомогою джойстика. Робот виконаний з міцного матеріалу, тому жодні наслідки його піруетів йому не страшні - інша справа, навколишні предмети й люди, їм би слід остерегтися. Але багато руйнувань він не принесе - не встигне, тому що повністю зарядженої батареї вистачає на 20 хвилин безперервної роботи. А заряджається робот протягом 1 години.

Вартість: 1270 1150 грн. Хочу купити!

Робот MiP

іграшка робот

Це балансуючий робот від відомої марки високотехнологічних іграшок WowWee. Малюк буквально не стоїть ані секунди на місці, він пересувається сам у відповідь на дії людини або на дані йому команди. Як і роботи-пилососи, MiP прекрасно вміє обходити перешкоди, тому він не натикається на меблі. Щоб цілком керувати роботом, потрібно буде поставити безкоштовний додаток на свій телефон, хоча можна обійтися без цього, але тоді звузиться спектр виконуваних команд.

Він може все: грати з дитиною, танцювати, вивчати простір та і навіть переносити деякі речі. От хіба що домашні завдання за свого господаря він наразі робити не навчився.

Вартість: 3999 3599 грн. Хочу купити!

Робот-трансформер Lamborghini

Робот-трансформер

А ось це вже - неймовірна круть! Одночасно робот і авто, причому - точна копія оригінальної Lamborghini. Досить натиснути кнопку на пульті або ж просто піднести руку, й він перетворюється на трансформер. Може їздити, розвертатися на 360 градусів, блимати й світитися, бути то роботом, а то машиною. Заряду акумулятора вистачить на півгодини перегонів, а потім його доведеться «підгодувати» від мережі.

Вартість: 1199 грн. Хочу купити!