Що подарувати дитині на перший День народження

8 жовтня 2018 р. 15:00

Перший день народження малюка - подія вкрай важлива. І часто батьки губляться у виборі подарунка для свого маляти. До речі, бентежаться не тільки батьки, але запрошені дядьки й тітки. Шукай тут відповіді на питання, що подарувати дитині на 1 рік.

Подарунки для дитини на 1 рік

Обираючи подарунок для свого малюка на його перший День народження, батьки часто надто вигадують і забувають, що дитина ще занадто мала, щоб оцінити всю їх креативність. Чого ж чекати від друзів сім'ї та родичів, які, тим паче, намагаються вразити іменинника та його батьків, часом не зважаючи на вік маляти та його потреби. Щоб надихнути тебе на вибір адекватного, корисного і потрібного подарунка для однорічної дитини, mama.ua склала свій перелік ідей.

Подарунки для дитини на 1 рік

Якщо ти ‒ батько чи мати, ти знаєш, чого вам вдома може не вистачити для повноцінного забезпечення комфорту маляти. Ніхто не каже, що блендер чи мультиварка, в яких можна готувати йому їжу ‒ гідні подарунки для однорічного малюка. Або що покупку автокрісла, без якого тепер не обійтися, доречно приурочити до Дня народження. Хоча, якщо мова йде не про твою дитину, і ти точно знаєш, що родина обзавелася автомобілем нещодавно, а автокрісла іменинник ще не має, можеш взяти цю ідею до увги.

Автокрісло

Цим подарунком дитина користуватиметься довго, тому що існують універсальні моделі для дітей від 9 місяців до 12 років, як, наприклад, ця. Має 5 точок кріплення та регульовані нахил спинки, ремені й висоту поручнів. Встановлюється за ходом руху автомобіля ‒ раз і надовго :)

Подарунок на День народження на 1 рік

Де купити: rozetka.com.ua

Ціна: 7 680 грн

Толокар

А ось це вже власний транспорт! Однорічному малюкові потрібна найбільш стійка конструкція, яка дозволить йому пересуватися по хаті або не відставати від мами на прогулянці. Має сенс вибирати толокар у вигляді машинки, а не у вигляді велосипеда без педалей (велобегів) ‒ з міркувань стійкості. А справжній велобег, який розвине почуття рівноваги та підготує малюка до катання на велосипеді, знадобиться йому не раніше, ніж за кілька років. А поки ‒ ось його власний Бентлі. Просто іграшка, просто катання. А також посильний та адекватний віку розвиток координації та великої моторики.

Машинка-толокар

Де купити: rozetka.com.ua

Ціна: 1 695 грн

Санки

Ще одна ідея власного транспорту малюка, правда поки його рух неможливий без допомоги дорослих. І те, що день народження не взимку ‒ не привід відмовлятися від ідеї цього подарунка. Обирай лише універсальні за віком санки і якомога міцніші ‒ щоб твій подарунок згодився імениннику не лише зараз, але й у більш свідомому віці, коли він сам зможе затягувати свої санки на горбок і сам же із захопленням з'їжджатиме.

Санки на День народження дитині

Де купити: rozetka.com.ua

Вартість: 889 грн

Розвиваючий ігровий столик

Взагалі-то для дитини віку 1 рік абсолютно будь-який предмет, який опинився у неї в руках, є розвиваючою іграшкою. Завдання дорослих лише забезпечити безпеку того, що трапиться у малюкові. І тому досвідчені батьки часто не поспішають купувати дитині всілякі розвиваючі килимки-столики-стінки, вважаючи їх пустощами і надмірністю. Але на те й День народження, щоб балувати! А тому для доброї тітки ідея подібного подарунка ‒ порятунок. Малюк віку старше 9 місяців зможе з захопленням вивчати різні кнопки та утворені ними звуки, радітиме простим мелодіям і пробуватиме свої сили у праобразах дорослих музичних інструментів.

Подарунок для дитини на День народження - 1 рік

Де купити: rozetka.com.ua

Ціна: 1 533 грн

Крісло-мішок

Якщо дорослі вже багато років приходять у захват від таких "меблів", то годі й казати про дитину, яка переживає період активного повзання ‒ навіть, якщо вже навчилася ходити! Малюки просто обожнюють ці пуфи, і якщо зовсім малят не радять залишати на них без нагляду через ризик удушення, то для однорічного бутуза це ‒ ідеальна поверхня, через яку можна перелазити по сто разів на день. Шукай тільки такий мішок мінімальних розмірів ‒ на дорослий пуф дитині буде складно видряпатися. Ми знайшли ідеальний ‒ у вигляді Миньона й розмірами 65х70 см.

Крісло-мішок для дітей

Де купити: rozetka.com.ua

Вартість: 810 грн

Шведська стінка

Особливо завзяті малята вже у цьому віці починають намагатися висіти на руках та лазити по драбинках. Якщо ще ні ‒ не біда, незабаром такий подарунок стане в нагоді дитині. І взагалі стане незамінним супутником його дитинства, принесе колосальну користь та задоволення. Вибирай лише якісну річ з натурального дерева, з надійними кріпленнями. Ось відмінний приклад спортивного куточка в дитячу кімнату з регульованими розпірними гвинтами, що кріпляться до стелі.

Спортивний куточок для малюка

Де купити: rozetka.com.ua

Ціна: 2 482 грн

Плюшеві іграшки

Якщо малюкам до року не рекомендується пропонувати такі іграшки через підвищений ризик алергії на пил (хоча хто, скажіть нам, дотримується цієї заборони?), то однорічній дитині цілком пора піднести його першого плюшевого друга. Можливо, саме він пройде з малюком все дитинство в ролі головного улюбленця, що спатиме з ним у ліжечку. Мабуть, це той рідкісний випадок, коли при виборі подарунка однорічній дитині вже можна враховувати гендер. Хлопчикам більше пасуватимуть ведмедики-зайчики-собачки в хлоп'ячому вбранні, а дівчаткам ‒ усе ті свмі звірі, але у сукенках. Для прикладу ‒ класичний ведмідь.

Плюшева іграшка у подарунок на День народження

Де купити: rozetka.com.ua

Вартість: 790 грн

Іграшки на коліщатках

Все, що можна штовхати перед собою або возити на мотузочці, підійде малюкові зараз якнайкраще, бо буде спонукати його навчитися ходити і бігати. Тому будь-які іграшки з коліщатками ‒ ідеальна річ для розвитку однорічної людини. Ми ж знайшли кумедну еко-іграшку з дерева з елементами сортера ‒ нехай ця опція знадобиться дитині трохи пізніше, все одно в його особистій колекції іграшок зайвим не буде. Отже, набір: сортер на колесах.

Іграшка-каталка на День народження

Де купити: rozetka.com.ua

Вартість: 679 грн

Коник-качалка

Це класика ще з часів нашого дитинства. Звісно, багато хто з цих конячок маркуються позначкою "з 3 років", але якщо не залишати малюка на ній без нагляду, то таке катання вже зараз принесе йому масу задоволення та послужить відмінним тренуванням навичок рівноваги.

Іграшкова конячка

Де купити: rozetka.com.ua

Ціна: 1 611 грн

Сертифікат в інтернет-магазин

Якщо іменинник ‒ не твоя дитина, а ти ‒ запрошений гість, й жодна із запропонованих ідей не стала тобі до смаку, це буде універсальний подарунок. Повір, батьки завжди знають, чого саме не вистачає їх маляті, і зможуть розпорядитися запропонованим тобою ресурсом з максимальною користю. Це така цивілізована і завуальована форма дарування грошей, які, на жаль, зайвими не бувають ніколи. Наприклад, дитячий подарунковий сертифікат в інтернет-супермаркеті "Розетка" дозволяє купити товари з розділу "Дитячий світ" на суму, еквівалентну його номіналу.

Де купити: rozetka.com.ua

Вартість: 1000 грн

Що дарувати не рекомендується, якщо це не твоя дитина

  • Косметику та предмети гігієни ‒ тільки батьки знають, що підходить їх малюкові, і ти ризикуєш втрапити в халепу.
  • Одяг, взуття ‒ по-перше, в цьому віці дітині байдуже, чи красивий і модний його одяг. Гарна сукенка може порадувати модницю 2 ‒ 3 років, а в однорічному віці вона, скоріш за все, не справить на дитину особливо враження. До того ж, діти швидко ростуть, і якщо ти не дуже часто бачишся з цим малюком, тобі буде непросто вгадати з розмірами. А перше взуття малюкові, тим паче, можуть вибрати тільки батьки ‒ з урахуванням всіх ортопедичних особливостей.
  • Занадто гучні й агресивні музичні іграшки ‒ їм будуть не раді не тільки батьки, а й сусіди іменинника.
  • Іграшки на військову тематику, якщо ти не впевнена на 100%, що батьки не мають упереджень з цього приводу. Нерідко люди свідомо не оточують свого юного героя мечами та іграшковими пістолетами ‒ через власні анти-мілітаристські переконання, особливо, якщо родина має досвід зустрічі з війною в реальному житті.
  • Ходунки, повзунки та інші "помічники у ходінні". Подібні речі в цьому віці надають дитині "ведмежу послугу" ‒ малюк саме зараз вчиться ходити, а прилад, "що ходить за нього", розхолоджує його. Якщо ж дитина ще не встала на ніжки самостійно, то користування ходунками може і зовсім нашкодити незміцнілим скелету та мускулатурі.