«Татко гусак» навчить малечу цінувати родину

26 квітня 2018 р. 14:18

Редакція mama.ua відвідала прес-показ мультфільму «Татко гусак», який вийде на великі екрани країни 3 травня. Наш вердикт: однозначно варто йти!

Новий мультфільм

Нинішнім дітям часом стає все важче пояснити, навіщо потрібна сім'я, і ​​чому так важлива команда - адже в епоху тотального комфорту й високих технологій навіть дитина може подбати про себе сама.

Та й до того ж навколо всі тільки й говорять про те, як «полюбити себе». А хто ж навчить наших дітей полюбити ближнього? При цьому зробить це не нудно, тим самим дискредитуючи ідею, а цікаво й авторитетно - аби здобутій науці хотілося слідувати все життя? І знову найважливішим з усіх мистецтв стає кіно. Вірніше, кіно для маленьких - анімація. Справжній повчальний мультик повинен бути красивим, хвилюючим, з пригодами, гумором, зворушливими моментами, аби було над чим поміркувати малечі.

Про що це ми? Так от, вчора два делегати від редакції mama.ua (34 і 5 років) відвідали допрем'єрний показ мультфільму «Татко гусак» (в оригіналі Duck Duck Goose), куди нас люб'язно запросила компанія Kinomania LLC - ексклюзивний дистриб'ютор фільмів кінокомпанії Warner Bros. Pictures в Україні. Обидва наших експерти настійно рекомендують мультфільм до перегляду, вважаючи його справжнісіньким згідно описаним вище критеріям справжності.

Уяви собі класичного красеня, героя-коханця, необтяженого турботами ні про кого і ні про що, крім розваг і свого іміджу кращого з кращих. Типаж відомий, ймовірно, в оточенні кожної з нас є хоча б один такий красень, але в даному випадку це - гусак. Він сперечається з ватажком, підбиває клинці до його вихованої доньки, підбиває своїх родичів на всілякі витівки і, врешті-решт, вирішує летіти в теплі краї не разом з усіма в зграї, а «чартерним» рейсом. Мовляв, вилетівши пізніше й один, він обжене всю зграю і прилетить раніше за інших. Але, насмішити пташиного бога можна точно так само, як і нашого - розповівши йому про свої плани.

Доля зводить нашого героя з двома маленькими каченятами (хоча старша з них наполягає на серйозності свого віку - адже їй уже виповнилося 16 днів!), які зворушливо піклуються одне про одного і мужньо протистоять дикій природі. І всупереч власній легковажності наш гусак бере на себе турботу про малюків. Або рятується від небезпек з їх допомогою? Хто там розбере. Важливо лише те, що долаючи безліч пригод, вони вчать одне одного бути терплячими, великодушними, відважними і понад усе дорожити своїми близькими й навіть ризикувати собою заради них. І глядачів вчать того ж. А ще - не здаватися ні за яких умов і бути готовим до різких змін в житті. Адже кілька разів за сюжетом те, що уявлялося героям благом, виявлялося чимось зовсім іншим. Часом нас підводить досвід, часом інтуїція, часом оточуючі, і тільки твоя родина - завжди за тебе.

Всі ці речі ви неодмінно обговорите з дитиною після перегляду анімаційної комедії «Татко гусак». Дізнатися про неї більше, а також підібрати найзручніший сеанс в кінотеатрах Києва можна тут .

Ледь не забули! Особливої ​​пікантності афіші додає те, що в українській озвучці взяла участь Настя Каменських, яка, до речі, відмінно впоралася.