ТОП-10 мультфільмів Pixar на всі часи

6 квітня 2020 р. 18:10

Ми прагнемо ділитися зі своїми дітьми всім хорошим. І тим більше хочемо показати їм ті мультфільми, які у різні роки вразили нас самих. А Pixar - це класика, як не крути.

Кращі мультфільми від Pixar

Коротка історична довідка

У 1979 році Джордж Лукас заснував студію, згодом названу Pixar. А вже у 1986 продав своє дітище Стіву Джобсу за 5 млн доларів. Через 20 років у результаті злиття з Walt Disney Pictures останній заробив 7 з гаком мільярдів.

"У пошуках Немо"

Мультфільм "У пошуках Немо"

Цей мультфільм - абсолютний лідер анімаційного прокату всіх часів і народів. До того ж чарівна рибка з товаришами здобули «Оскара».

Мультфільм міцно та надовго увійшов в наші серця, регулярно очолюючи всілякі рейтинги глядацької любові. І наостанок те, що потішить всіх фанатів Немо: влітку 2016 вийшов сиквела під назвою «У пошуках Дорі».

"Історія іграшок"

Мультфільм "Історія іграшок"

Вперше анімаційна картина була повністю створена за допомогою комп'ютерної графіки! Завдяки цьому, або через чудовий сюжет мультик завоював мільйони сердець по всьому світу. Переживши приголомшливий успіх першої частини, творці випустили кілька продовжень, а вже поява 3D технологій призвела до повторного тріумфу улюбленої історії.

«Пригоди Фліка (Життя жуків)»

Мультфільм "Пригоди Фліка (Життя жуків)"

Життя комах - це вам не жарт, тут все як у нас - соціальні взаємини, класова нерівність, боротьба за свободу і справедливість. І хто, як не сміливий та незламний мураха на ім'я Флік зможе змінити свою мурашину реальність, а також все комашине життя?!

А ще у цій картині безліч тонких алюзій та цитат з інших не менш знаменитих мультфільмів Pixar і Disney - від «Король Лев» до «Робін Гуд».

"Корпорація монстрів"

Мультфільм "Корпорація монстрів"

Це не просто мультик - це епоха. Всі касові збори були побиті, а у дітвори навіть з'явилася окрема субкультура - монстроманів.

І хоча усі монстро-герої зовсім не страшні, вони заволоділи умами та серцями, а приголомшливий саундтрек заволодів ще й вухами, за що був відзначений «Оскаром». До безмежної радості фанатів був випущений приквел «Університет монстрів».

Загалом, знаючи, що у всесвіті існує такий мульт, приховати цей факт від власної дитини - злочин.

«Суперсімейка»

Мультфільм "Суперсімейка"

Створений за мотивами сюжетів коміксів, цей мультфільм вперше представив в якості героїв лише людей (не звірів, не роботів і не чудовиськ). І тим не менш, дивиться на одному диханні. Мільйони сімей по всьому світу впізнають у героях себе. І дорослим, і дітям (їм, до речі, до досягнення 13-річного віку рекомендується дивитися картину в компанії з дорослими) близький сюжет та ідея про те, що крім всемогутніх супергероїв в цьому світі дуже потрібні проста людська доброта і турбота один про одного.

«ВАЛЛ-І»

Мультфільм "Валл-і"

Мінімум слів, максимум сенсу вселенського масштабу - ось що таке цей мульт. Філософська проблематика, яка досі здається нерозв'язною, піднімається у милій історії робота-сміттяра, покликаного прибрати нашу планету після критичного засмічення. А люди, що тимчасово переселилися на іншу планету і відпочивають на лаврах технічного прогресу, до того заледащіли та розжиріли, що стали абсолютно безпорадними. І врятувати людство можуть лише гуманні та високоморальні машини.

І на тлі всіх цих питань світопорядку - милі подробиці скромних буднів робота-сміттяра, а згодом - і зворушлива історія його кохання.

Дивно, але цілих 18 років знадобилося для того, щоб задум втілився в мультфільмі, де, до речі, вперше студією Pixar була використана гра живих акторів.

«Тачки»

Мультфільм "Тачки"

А хто сказав, що машини - не живі? Вони дуже навіть одушевлені, і переживають ті самі почуття, що властиві їх господарям. І, звичайно ж, їм притаманне марнославствао та воля до перемоги. До речі, озвучували цей мультик люди, які розуміються на тачках, як ніхто інший - професійні гонщики Фернандо Алонсо та Міхаель Шумахер.

«Рататуй»

Мультфільм "Рататуй"

Це на вигляд він - маленький скромний щурик! В душі він - знаменитий та увінчаний славою шеф-кухар! Та хіба у світі є ще хтось, не знайомий із цілеспрямованим малюком Ремі?

А чи знаєш ти, що пухнаста шкурка героя складається з 1,15 мільйона окремо промальованих волосків?

У гонитві за реалістичністю картинки, художники вивчали звички справжніх щурів, заглиблювалися у подробиці високої кухні і навіть залишали харчові продукти гнити, щоб потім малювати їх з натури. Воістину відданість процесу та результату!

Звідси і безліч нагород, по праву присуджених цьому шедевру анімації.

"Хоробра серцем"

Мультфільм "Хоробра серцем"

Здавалося б, казка про принцесу - чого ж тут такого, щоб зватися подією у світовій кіноіндустрії?

Але ж ні - принцеса виявилася непростою, а відчайдушнішою за деяких лицарів. До речі, зверни увагу: це чи не єдина казка, де у комплекті з принцесою не йде Прекрасний Принц. Адже в ньому взагалі немає жодної потреби - принцеса і сама справляється. Причому так, що приносить своїм творцям і «Оскар», і «Золотий глобус».

«Вгору»

Мультфільм "Вгору"

Одвічна ікарова мрія людства - літати, разом із дитячим захватом перед повітряними кульками - ось рецепт приголомшливого світового успіху цієї історії (по два «Оскара» та «Золотих глобуси», а також спеціальна згадка на Венеціанському кінофестивалі).

Дідок-буркотун та юний балагур прагнуть туди, куди вказує назва картини.

До речі, команда знаменитого телешоу «Руйнівників міфів» розрахувала, що для підйому в небо 35-кілограмової дитини знадобиться понад 3,5 тисячі повітряних куль. Тобто, це реально?