Куди відвести дитину в Києві на осінніх канікулах

23 жовтня 2019 р. 18:59

Щойно вгамувалися хвилювання щодо 1 вересня, аж раптом наші школярі відправляються на канікули! Лише тиждень, але батьки заенпокоєні, аби він не минувся на дивані за гаджетами. mama.ua вільна від цих турбот, і ось чому.

Куди піти з дитиною на канікулах

Школяреві, який ледве став до навчання, геть не обов'язково на перші у своєму житті канікули відправлятися до табору, навіть денного. Та й його старшим колегам, коли вже доведеться залишитися вдома на цей тиждень, занудьгувати часу бракуватиме. А все тому, що ми живемо в прекрасному місті, де крім дивовижних пейзажів і архітектури відбувається безліч активностей для дітей - аби було бажання у батьків їх туди відвести. Але, якщо ти читаєш цю статтю, то бажання культурно розважити дитину маєш. А тому - обирай, куди ви підете в період з 28 жовтня по 3 листопада. Так, якщо ти забула, саме на ці дати в нинішньому році випадають осінні канікули в школі.

Осінні канікули - 28 жовтня - 3 листопада

Виставка-пригода «Космос Ваш»

Інтерактивна виставка про Космос
Збираючись на цю виставку, візьми з собою не лише дитину, але і його тата!

Сюди можна не бігти першого ж дня канікул - виставка працює з літа й саме закінчиться останньої неділі відпустки твого школяра. Але вже як-небудь обов'язково розплануйте потрапити туди цього тижня. Повір, і ти, і дитина будете про це згадувати все життя. Тому що, по-перше, ця виставка інтерактивна. Тобто «руками не чіпати» тут не змусять - навпаки! Всі експонати тут можна й потрібно чіпати, натискати, крутити, вертіти, сидіти, хіба що на зуб пробувати, здається, не можна, але це не точно. А по-друге, тут ви зможете на собі відчути невагомість, випробувати на собі (або себе у них) симулятори космічних кораблів і тренажери, на яких космонавтів готують до польоту, зануритися у чудовий світ VR, відвідати МКС та різні планети. Послуги аніматора-екскурсовода входять у вартість відвідування. Та й взагалі тут діє правило «все пригоди включені». 1 квиток дає право одному відвідувачу знаходитися на території виставки протягом усього дня, нескінченну кількість разів заходячи й виходячи (якщо раптом комусь захочеться вийти з Космосу). Діти до 14 років відвідують виставку тільки у супроводі дорослих.

Коли: 16 серпня - 3 листопада, 10:00 - 21:00.

Де:  ТЦ «Gorodok Gallery», пр. Степана Бандери, 23.

Вартість: дітям до 3 років - безкоштовно; іншим дітям: у будні - 160 грн, у вихідні - 190 грн. Дорослі: в будні - 210 грн, у вихідні - 250 грн. Крім того, якщо стежити за сторінками виставки в соцмережах, є реальний шанс отримати для дитини запрошення безкоштовно - але дорослому, що його супроводжуватиме, все одно потрібно буде купити квиток для себе.

Космічний мульт «Лючія, таємниця падаючих зірок»

"Поляріс"
Пізнавальний мультфільм про пригоди екіпажу "Поляріс"

Продовжуючи космічну тематику - для тих, хто нею захоплений, але переглянув вже всю програму Київського Планетарію. Це не звичайний мультфільм, це шоу, розроблене Planetarium De Saint-Etienne. А Лючія - це красуня колібрі. А компанію їй складають білий ведмідь Потап та пінгвін Джеймс. А всі вони - екіпаж космічного корабля «Поляріс», на якому вони здійснять захоплюючу подорож галактикою, мета якої - розгадати таємницю астероїдів - падаючих зірок. Загалом, дивись трейлер:

Коли: 26 жовтня - 3 листопада. У ці дні є кілька показів, але не на всі ще є квитки в продажу, дивіться на сайтах театральних кас.

Де:  Експоцентр України (ВДНГ), пр. Академіка Глушкова, 1.

Вартість: 120 грн.

Хелловін у парку Феофанія

Дитячий Хеллоуїн
Хелловін з дітьми можна відсвяткувати весело, на свіжому повітрі та до похолодання

Улюблений киянами парк влаштовує святкування з нагоди Хелловіна заздалегідь - у неділю напередодні, 27 жовтня. Все дійство розпочнеться о 15:00 і відкриють його особисто граф Дракула та відьма Белла. У програмі аквагрим, майстер-класи в теплій альтанці: вирізання гарбуза, хенд-мейд з натуральних матеріалів; а також демонстрація фільму про чудеса нашої планети, виступи артистів, пророцтва, фаєр-шоу та дискотека просто неба, а ще конкурс жахливих костюмів серед гостей свята.Традиційно свято супроводжуватиметься роботою вуличних кафе і кіосків, де можна буде поласувати, чим душа забажає . Вхід на всі активності - вільний, потрібно буде лише придбати вхідні квитки до парку Феофанія.

Коли: 27 жовтня з 15:00.

Де:  парк Феофанія, вул. Академіка Лєбєдєва, 37.

Вартість: дорослим - 30 грн, школярам і студентам - 10 грн, дітям до 7 років - безкоштовно.

До речі, підготуйся до свята - прочитай з дитиною статтю про традиції на Хелловін, щоб знати, що до чого.

Крім масштабного гуляння на честь Хелловіна в Феофанії, як і попередні роки, майже кожен столичний торговий центр влаштовує святкову програму з численними квестами, конкурсами та розвагами для дітей. Тож можеш навіть не читати афіш, а просто завітати з дитиною до найближчого ТРЦ коло вашого будинку.

А можна просто залишитися вдома, вбратися у жахливі костюми з підручних засобів, вирізати гарбуз і влаштувати неймовірну родинну фотосесію. Дивись, що можна прикупити, аби зробити костюми на Хелловін своїми руками.

Як Дженніфер Лопес фарбувала свою дочку
З люб'язного дозволу Д. Лопес публікуємо фото про те, як вона робила мейк своїй доньці минулого Хелловіна

І хоч прогнози обіцяють на осінні канікули похолодання, пропонуємо все ж активно знайомити дитину з історією рідного міста - за допомогою піших прогулянок та екскурсій. Коли вичерпаєш весь власний запас історичних знань, не соромся звертатися до професіоналів. В цьому плані дуже цікаву екскурсію крізь епохи пропонує агентство «Цікавий Київ».

«Зі світу гаджетів у світ листонош» - екскурсія від «Інтересного Києва»

Ретро-екскурсія
Погляд на Київ і телекомунікації з позиції ретро

Бо ж нинішні юнаки інформаційної ери не зовсім навіть розуміють, ким був Федір Іванович Пєчкін з Простоквашина! Лише сто років відділяє нас від принципово інших каналів комунікацій - пошти, телеграфу (того самого, де телеграми мають «тчк» на кінці). В екскурсію входить відвідування Музею пошти, знайомство з колекційними марками, а після - відвідування Інституту шляхетних дівчат (він же Жовтневий палац, він же МЦКМ) та оглядового майданчика перед ним. Не лише дітям, а й дорослим буде дуже цікаво поглянути на своє місто по-новому - познайомившись з його старовиною.

Коли: 31 жовтня 11:00.

Де: зустріч групи - на станції метро Лівобережна, вихід з метро у бік станції Дарниця, вестибюль.

Вартість: 150 грн.

Записатися можна на сайті «Інтересного Києва».

Та й взагалі, прагнучи розважити дитину, не забувай привносити в її дозвілля й пізнавальні нотки. Музеї та ще раз музеї - у Києві їх безліч, і краще долучати малюка до них, поки йому завдяки віку цікаво абсолютно все, й поки його не «просвітили», що музеї слід вважати нудною справою. До речі, ми вже колись розвінчували цей міф - перчитай добірку «10 музеїв Києва для дітей, де цікаво».

А якщо ми говоримо про екскурсії та музеї, то тут зібралися інтелігентні люди, тож наше місце - в театрі!

«Пригоди Тома Сойєра» - у Театрі юного глядача на Липках

Вистава ТЮГу на Липках
Том Сойєр та Бекі Тетчер

Класичний матеріал Марка Твена, переосмислений силами творчого колективу найстарішого київського театру для дітей. У цій виставі багато музики, багато англійського гумору, багато української сценічної майстерності та пустощів. Вічний твір про неймовірні пригоди двох бешкетників - Тома та Гека, а також їх манірного оточення - жителів тихого невеликого британського містечка. Саме час презентувати своїй дитині улюблену з власного дитинства книжку.

Коли: 30 жовтня о 12:00 та 15:00.

Де:  Київський Академічний Театр на Липках, вул. Липська, 15/17.

Вартість: 8 - 150 грн, дітям до 3 років - безкоштовно, за умови, що наймолодший глядач сидить на руках у дорослого.

Мюзикл «Пригоди Буратіно»

Буратіно
Головний герой мюзиклу

Ще одна вічна казка, сюжет якої знайомий кожній дитині. Цього разу пропонуємо зустрітися з нею в форматі мюзиклу - аби юні театрали отримали максимум задоволення. Список постановників і виконавців головних ролей рясніє високими титулами та званнями, що обіцяє нам якісний спектакль. Особливо з огляду на той факт, що нинішнього року цій постановці виповнюється 30 років! Ні, без сумніву, виконавці помінялися, хіба що Тортила може виявитися незмінною ...

Де:  Київський Академічний Театр Опери та Балету для Дітей та Юнацтва, вул. Межигірська, 2.

Коли: 30 жовтня о 12:00 та о 15:00.

Вартість: 50 - 250 грн, дітям до 3 років - безкоштовно, без надання окремого місця.

Мультфільм «Клара та чарівний дракон»

Мультфільм про драконів
Шукай цю афішу в усіх кінотеатрах міста

Історія про дружбу й взаємодопомогу. А точніше про те, як єнот, гном і дівчинка допомагали маленькому дракончику потрапити до себе додому, звідки він був викрадений злими силами. Похід в кіно обов'язково слід занести до переліку канікулярних розваг твоєї дитини!

Коли: у вітчизняному прокаті з 26 жовтня.

Де: скрізь! Тобто, практично у всіх кінотеатрах міста. Детальний розклад сеансів, а також їх вартість див. тут.