10 місць, де у Києві можна покататися на роликах

29 липня 2019 р. 09:00

Катання на роликах - чудовий вид дозвілля, який об'єднує і мам, і тат, і дітей. Сьогодні ми поставили собі за мету визначити місця, де у Києві можна вдосталь накататися всією сім'єю.

Катання на роликах з дитиною

1. Вулиця Політехнічна - між навчальними корпусами

Де покататися на роликах в КПІ
Пішохідна зона на вул. Політехнічній

Це місце в самому серці студентського містечка столичного Політеху вже давно вподобали ролери. Час від часу сюди навіть виїжджають навчальні дитячі групи з інструкторами. Починаючи від рогу вулиці Янгеля (поворот біля навчального корпусу № 12) і до повороту на провулок Політехнічний - це повністю пішохідна зона, вкрита новим дрібнозернистим асфальтом. Протяжність маршруту - трохи менше 1 км, між навчальними корпусами №16 та №18 є станція прокату роликів. Тож все сприяє сімейному катанню та навчанню.

2. Маріїнський парк

Дорога біля стадіону Динамо
Де катаються на роликах у Маріїнському парку

Пункт прокату роликів та сігвеїв знаходиться біля знаменитої літньої сцени, що зветься в народі «Ракушка». Звідси зазвичай і стартують ролери різного віку, продовжуючи свій маршрут вздовж паркану стадіону «Динамо». Довжина цієї доріжки - приблизно 300 - 400 м, покриття - дрібнозернистий асфальт. Хоча, це не єдиний маршрут в парку - на численних алеях можна теж непогано покататися. Хоча, наприклад, майданчик безпосередньо перед Маріїнським палацом, що упирається в оглядовий майданчик, зазвичай обирають досвідчені ролери і сейкбордісти, адже там покриття плиткове, причому плити розташовані не стик в стик, а з деякими проміжками. А це вимагає деякої маневреності, і для новачків та маленьких дітей не підходить.

3. Парк Експоцентру (колишня ВДНГ)

Де кататися на роликах на ВДНГ
Катання на роликах на ВДНГ

Це традиційне місце скупчення київських шанувальників роликів, тут збиралася відповідна «тусовка» ще за часів занедбаності угідь ВДНХ. Тепер же доріжка довжиною понад 400 м вкрита новим дрібнозернистим асфальтом, плавно вигинаючись та маючи невеликий ухил, дозволяє тренувати навички керування швидкістю. Це ідеальне місце для катання початківців та сімей з дітьми. Недалеко від головного входу знаходиться пункт прокату роликів, джамперів та захисту.

4. Труханів острів

Спуск з Пішохідного моста
Де покататися на роликах на Трухановому острові

Ще з часів Євро-2012, коли тут розташовувався наметовий кемпінг для футбольних фанатів, залишилася нова асфальтована дорога протяжністю 5 км (вул. Труханівська). Туди легко потрапити з Пішохідного або Московського мостів. Дорога пряма, при цьому по узбіччю - змішаний ліс, одним словом здоровий відпочинок, та й годі! Тут чудово можна провести цілий вихідний день, чергуючи катання на улюблених роликах з купанням у Дніпрі та відпочинком в численних пляжних кафе.

5. НСК «Олімпійський» - доріжка навколо стадіону

Катання на роликах навколо "Олімпійського"
Доріжка для ролерів навколо стадіону

Це порівняно нове місце для столичних ролерів, але вони вже встигли полюбити його. Дорога пролягає під склепіннями стадіону, тому вона тіниста, і там можна кататися навіть у найсильнішу спеку. Траса пролягає по дузі, загальна її довжина близько 500 м. Покриття гранітне, плити підігнані точно стик в стик, тому труднощів під час катання не виникне навіть у новачків. Тут же є пункт прокату роликів, кафе, численні кіоски з напоями.

6. Русанівська набережна

Русанівка, Київ
Катання на роликах на Русанівці

Уздовж усієї затоки набережна вкрита досить рівним асфальтом, що дозволяє кататися тут численними доріжками. Складно визначити їх загальну протяжність, але для сім'ї ролерів з дітьми місця точно вистачить. Загалом, тут катаються жителі Русанівського мікрорайону, але якщо хочеться мальовничого пейзажу - сюди має сенс приїхати навіть з іншого кінця міста.

7. Парк ім. Примакова

На роликах у парку Примакова
Парк ім. Примакова

У цьому парку є асфальтовані доріжки, що тягнуться вздовж берега. І хоча місця дуже мальовничі, асфальтове покриття там не ідеально підходить для роликів, оскільки воно крупнозернисте. Простіше кажучи, на такій дорозі коліщатка дуже швидко стираються. Але іноді покататися уздовж берега Дніпра всією сім'єю дуже приємно, а тому не варто залишати без уваги цей парк.

8. Роллердром у ТРЦ «Блокбастер»

 

Катання на роликах в ТРЦ "Блокбастер"
Катання на роликах в

Експерти називають його одним з кращих столичних роллердромов. Від катань «дикуном» парками та вулицями міста його відрізняє не лише спеціальне покриття, ідеальне за фізичними параметрами для катання на роликах. Тут можна отримати індивідуальні уроки від професійного тренера, взяти напрокат всю необхідну амуніцію, спробувати різного виду ролики, щоб визначитися з власними уподобаннями. Площа зони катання - 800 кв. м. Роллердром є прямокутним залом з колонами, навколо яких відпрацьовують різноманітні навички. Покриття - промисловий лінолеум, підлога ідеально рівна.

9. Роллердром у ТРЦ «Дрім Таун»

Критий роллердром
Катання на роликах в

Шукайте його на 1 лінії ТРЦ, на 3 поверсі. «Родзинкою» цього роллердрома є те, що він двоповерховий. Площа залу перевищує 1000 кв. м., а на другому поверсі - роллертрек. До речі, саме на ньому тренується вітчизняна збірна зі спідскейтингу. Покриття підлоги - промисловий лінолеум.

Якщо твоя дитина достатньо самостійна і до того ж досвідчений ролер, ти можеш поєднати катання з шопінгом. Тобто просто залишити юного спортсмена відточувати майстерність, а сама тим часом пройтися магазинами.

10. Стадіон на Відрадному (вул. Шепелєва, 5)

Де в Києві катаються на роликах - садіон
Де покататися на роликах на Відрадному

На бігових доріжках цього стадіону дуже якісне асфальтове покриття, що оцінили ролери Відрадного. Протяжність доріжки - 400 м, покриття - дрібнозернистий асфальт, є навіть розмітка для слалому. Тож тут катаються не лише шанувальники активного відпочинку з дітьми та новачки, але і більш серйозні спортсмени.