Піст - найкраща весняна дієта

18 березня 2013 р. 22:00

Багато дієтологів дійшли висновку, що найкращим весняним варіантом дієти є звичайний піст. Це чудовий метод позбавити організм від важкої шкідливої їжі, при цьому не спровокувавши авітаміноз або різкі зміни, які тягнуть за собою неприємні наслідки. Крім того, піст - відмінний дієвий метод у боротьбі з целюлітом. 

Піст - найкраща весняна дієта

Піст - природна дієта

На відміну від багатьох дієт, піст обмежує споживання алкоголю, жирів, здоби та копченостей. При цьому, в раціоні залишається достатньо продуктів, щоб організм отримав все необхідне.

Під час посту забороняється їсти усі тваринні продукти: яйця, риба, м'ясо, молоко, ковбаси і т.д. А також солодощі: здобні булочки, цукерки, торти, здобний хліб тощо. Також потрібно виключити з їжі майонез.

Схвалюється під час посту вживання овочів, каш, киселів, фруктів, грибів, горіхів та сушеного хліба (сухарі, сушки).

Також є розподіл прийому їжі за днями тижня: сироїдіння - понеділок, середа, п'ятниця, а вівторок та четвер - гарячі страви без вживання олії. З маслом можна готувати у вихідні. Навіть найсуворіший піст дозволяє невелику слабкість: два рази за піст можна з'їсти рибу з червоним сухим вином.

П'ятниця першого тижня - розвантажувальний день на вареній пшениці з медом, а понеділок останнього тижня посту - це розвантажувальний «чистий» день на воді.

Розвантаження на воді

Плюси дотримання посту

Крім очевидної користі від правильного збалансованого харчування, під час посту ти будеш не одна, з тобою разом будуть дотримуватися того ж режиму харчування безліч людей навколо. Крім того, в цей час у багатьох ресторанах подають меню пісних страв.

Загальні рекомендації

Якщо ти вирішила постувати з метою підкоригувати свою вагу, то ми не рекомендуємо з головою занурюватися в усі тонкощі нового харчування. Для початку просто виключи з раціону три найшкідливіших компонента, такі як алкоголь, цукор та булки з вершковим маслом. Не варто забувати і про сучасний темп життя і екологію. Вони вносять корективи у стародавній раціон. Дієтологи вважають, що при високиму темпі життя не варто категорично виключати білкову їжу, достатньо просто скоротити її кількість. Щоб скорочення прийому м'яса не викликало анемію, доповни брак В12 вітамінами.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Необхідний для схуднення В12: думка експерта

Час згадати про мюслі

Чудовим живильним сніданком, який зможе дати тобі усі необхідні білки, амінокислоти, жири тощо, стануть під час посту мюслі. Багатий крохмалем й цілим набором мікроелементів та вітамінів сніданок мюслі наситить організм до самого обіду і не змусить перекушувати. Обираючи мюслі, звертай увагу на склад продукту, щоб у ньому не було цукру.

У будь-якому разі, пісне харчування не завдасть організму жодної шкоди. Для нього немає обмежень, крім найгостріших форм захворювань з особливим харчуванням. Так може не варто вигадувати новомодні дієти, а скористатися стародавнім перевіреним методом?

Автор: Аліса Крон