5 оригінальних способів прикрасити писанки

7 квітня 2017 р. 16:48

Одразу відзначимо, що для таких прикрас краще підійдуть «порожні» яйця.

5 оригінальних способів прикраси пасхальних яєць

Вже за тиждень населення більшої частини Землі відзначатиме Великдень, а це означає, що на підготовку до свята у нас залишилося не так багато часу, особливо, якщо ви плануєте здивувати чимось новеньким своїх гостей. Пропонуємо кілька варіантів прикраси пасхальних яєць, які чудово доповнять загальну атмосферу свята. До речі, створенням цієї краси ви можете зайнятися разом із дітьми, яким і в голову не прийде відмовити вам у допомозі.

Одразу відзначимо, що більшість з цих шедеврів - декоративні, тому вам доведеться заздалегідь видути вміст яйця та висушити шкаралупу. Робиться це дуже просто: проколюєте невеликі дірочки у верхній і нижній частині яйця і через одну з них видуваєте вміст.

Квіткові крашанки

Самі квіточки дуже простої форми, але подивіться, як ефектно виглядає кінцевий результат.

Великодні яйця в горошок

Насправді, такого ефекту домогтися дуже легко - просто макайте палець вашого малюка в фарбу та наносьте акуратні плямочки.

Мереживні крашанки

Такого ефекту можна домогтися за допомогою мереживних серветок, вибір яких сьогодні дуже широкий.

Золоті крашанки

Ви можете заздалегідь пофарбувати яйця за допомогою харчових барвників, після чого за допомогою пензлика та клею нанести тонку золотисту або сріблясту фольгу.

Великодні яйця у клітинку/смужку

Цей метод вимагає пожертвувати стару сорочку чоловіка, або шматочки підходящої тканини. Виріжте смужки довжиною близько 3-4 сантиметрів і шириною 1-1,5 сантиметра та почергово приклеюйте їх за допомогою клею-ПВА.