Дитина не їсть овочі: хитрощі, поради

17 серпня 2013 р. 22:00

Кожна мама знає, наскільки корисні й необхідні овочі для дитини. І майже кожна мама знає, як важко малюка вмовити їх їсти. Дитячу нелюбов до овочів неможливо пояснити, але можна перехитрити. Дитина не їсть овочі: хитрощі, поради - читай у нашій статті.

Давай те, що любить

Перший крок до збільшення овочів у раціоні дитини простий: визнач, які овочеві страви малюк все ж любить. Їх буде небагато, але вони мають бути у вашому меню щодня.

Заховані овочі не менш корисні

Якщо малюк категорично відмовляється вживати необхідні овочі (наприклад, моркву), то просто потихеньку підмішуй сильно подрібнені овочі в улюблені страви малюка. Наприклад, трохи подрібненої морквини не змінить смак котлет, і малюк навіть не дізнається про те, що із задоволенням лопає ненависний овоч. Свіжі овочі в салаті нарізай дрібненько, щоб неможливо було зрозуміти - що це за інгредієнт.

Перетвори їжу на казку

У ранньому дитинстві, років до 3-4, дитину зовнішній вигляд їжі цікавить не менше (а іноді навіть більше), ніж її смак. Перетвори нудні овочі на казку, і дитині стане цікаво! Наприклад, нещасну морквину в супі можна перетворити на маленькі сонечка. Розкажи дитині казку про крокодила, що проковтнув сонце, і їй неодмінно стане цікаво спробувати кожне сонечко на смак.

Брокколі можуть стати деревами навколо казкової галявини з тертих яєць і сиру, а зацікавлені дітлахи перетворяться на голодних динозаврів.

Зацікав малюка участю

Дитина буде з великим апетитом наминати будь-яку страву, якщо вона брала участь в його приготуванні. Малюкові до снаги обрати найкрасивіший помідор, і подати його мамі, а також принести жменю зеленого горошку тощо. Ось побачиш, овочеве рагу, яке ви приготували разом, піде на ура!

Подавай приклад

Батьки - завжди приклад для маленьких дітей. Тож якщо ти і тато будете активно і з задоволенням лопати овочі, то і дитина рано чи пізно зацікавиться ними. Та й дорослим овочі дуже потрібні, хоч ми часом і забуваємо про це.

Вмикай всю свою фантазію, застосовуй маленькі хитрощі, і твій малюк отримає всі необхідні вітаміни зі смачного обіду!
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Збалансоване харчування дитини