5 занять для дитини у місті

6 червня 2016 р. 14:00

Як можна продуктивно та із задоволенням провести літо, навіть якщо немає можливості відправити чадо з міста? Пропонуємо 5 ідей того, що можна робити в місті влітку.

Літо в місті

Ідея 1: знання

Так, канікули потрібні для того, щоб дитина відпочила від шкільної рутини. Але хто сказав, що навчання - це завжди важкий і нудний процес? І хто сказав, що не можна дізнаватися щось нове та корисне в процесі веселих розваг?

Група з вивчення іноземних мов

Всілякі цікаві лабораторії, які проводять веселі квести та наукові досліди; розмовні групи іноземних мов, де діти просто дивляться кіно та спілкуються, а не зубрять "домашку"; майстер-класи, у великій кількості представлені на всіляких літніх фестивалях; та й просто заняття живописом під керівництвом мами або читання цікавих книг - влітку в місті безліч можливостей і задоволення отримати, і при цьому отриматити цікаві знання. Достатньо лише стежити за афішами креативних заходів у місті.

Ідея 2: ландшафтний дизайн

Як посадити деревце

Було б бажання, а ділянку для втілення творчих поривів знайдеться. У вас немає дачі? Посади з дитиною деревце або квітковий кущ просто у своєму дворі або найближчому парку. З цим теж складності? Розводьте квіти у ящиках на балконі. Та хоч петрушку на вікні - що-небудь посадіть! Саме спілкування з рослинами, спостереження за результатами своєї праці - потужне джерело позитивних емоцій та споконвічної мудрості, яким ти зобов'язана поділитися зі своєю дитиною цього літа!

Ідея 3: перша робота

Якщо твій син або донька вже досить підросли, можна спробувати прищепити їм «смак грошей», зароблених самостійно. Обговорюйте покупку, яку дитина зробить на свою першу зарплату (якщо йдеться про якусь давню мрію, будь готова додати до зароблених дитиною грошей відсутні дотації з сімейного бюджету).

ВАЖЛИВО! Дізнайся, де та ким може працювати дитина 

Підробіток для школяра на канікулах

Школярів найчастіше залучають до роботи промоутерами у магазинах, роздачі листівок та флаєрів, проведення соцопитувань, прибирання території. Обговори з дитиною варіант роботи на волонтерських засадах - адже головна мета цієї «трудової практики» - не отримання прибутку, а принесення користі.

Коли юний працівник похвалиться тим, що знайшов роботу, обов'язково поцікався роботодавцем, переліком обов'язків твоєї дитини, відгуками про дану роботу в Інтернеті. Переконайся, що твоє дитя не потрапило до рук аферистів (було б прикро отримати саме такий перший кар'єрний досвід). Уникай всілякої діяльності, небезпечної для здоров'я (наприклад, стояння на сонці) та пов'язаної з прямим продажем та матеріальною відповідальністю (щоб дитина не брала до рук готівки і не відповідала за касу).

Ідея 4: культурні розваги

Так, влітку театральний сезон закінчується, але це не означає, що за поживою для душі нікуди піти. По-перше, з гастролями приїжджають різні артисти та колективи. По-друге, у місті відбувається достатньо вистав під відкритим небом - наприклад, дельфінарії, літні кінотеатри, фестивалі та вернісажі, вуличні вистави.

Крім того, влітку в місті регулярно відбуваються танцювальні опен-ейри. Пускають на такі заходи безкоштовно і охоче всіх. Досить просто знати характерні для цього місця (наприклад, у Києві - це Маріїнський парк, літня естрада або «Ракушка», парк ім. Шевченка та ін.)

соціальні танці

Таким чином тренуються та заманюють однодумців школи всіх соціальних танців: сальси, аргентинського танго, свінгу та ін. Традиційно після кожної музичної композиції партнери міняються, тому всі бажаючі приєднатися осторонь не залишаються. Досить, потрапивши на одне таке тренування, дізнатися координати школи та відстежувати розклад наступних опен-ейрів на їхніх сторінках у соцмережах. А то, може, і теоретичну підготовку отримати захочеться - тоді можна записатися до цієї школи та стати її офіційним учнем.

Ідея 5: спорт

Ну і звичайно ж, літо - ідеальний час для спортивних занять на свіжому повітрі. До чого б не прагнула душа дитини: велосипед, ролики, бадмінтон або настільний теніс (у багатьох дворах є обладнані столи), футбол з сусідськими дітьми, фрісбі, йога, та й просто пробіжка - все піде на користь, особливо, якщо мама теж складе компанію. До подібних занять неважко додати романтики: на пробіжці - запускати повітряного змія, велопрогулянку провести мальовничими парками та схилами, в ігрових видах спорту - влаштувати змагання з кумедними призами переможцю (навіть, якщо дитина такою не виявиться, вона все одно має отримати заохочувальну відзнаку) .

Повітряний змій

Це лише основні та найважливіші види діяльності, які можна і потрібно спробувати влітку. Але ж у кожної мами в спекотні дні канікул обов'язково розіграється фантазія. Можна таємно закопати «скарб» та повести чадо ввечері його відкопувати. Можна захопити дитину фотографією і все літо складати разом з нею фотоальбом або фільм за результатами його досліджень. Можна у свій вихідний день організувати справжнісінький похід на природу з ночівлею в наметі (ідеально - вибратися за місто, де можна палити багаття). Можна просто вирушити на весь день на один з міських пляжів. Можна влаштувати свою власну екскурсію містом - не обов'язково відомими визначними місцями - нехай це буде ваша особиста концептуальна екскурсія (наприклад, улюбленими місцями маминого дитинства, або романтичними куточками, де відбувалися побачення батьків).

Взагалі, літо в місті ховає в собі безліч дивовижних і радісних вражень - все вимірюється лише фантазією та бажанням подарувати своїй дитині казкове літо. Були б герої, а казка завжди додасться.