Чи буде введена в Україні комендантська година?

28 листопада 2018 р. 11:30

Буде чи ні введена комендантська година в тих областях України, в яких оголошено військовий стан? mama.ua відповідає на найбільш важливе для простих громадян питання.

Воєнний стан в Україні

У зв'язку з прийнятим Верховною Радою України на підставі Указу Президента рішенням в деяких областях нашої країни введено військовий стан терміном до 26 грудня 2018 року. На засіданні Парламенту, де обговорювався це указ, неодноразово було підкреслено, що формат воєнного стану, який вводиться нині в прикордонних областях, буде максимально зберігати особисті права та свободи громадян. Воєнний стан вводиться для надання Верховному Головнокомандувачу (Президенту України), а також державній владі та органам місцевої влади спеціальних повноважень, що дозволяють забезпечити безпеку цих територій і захистити їх від можливого вторгнення іноземних агресорів.

Воєнний стан вводиться в 10 областях України: Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській.

У ситуації, що склалася, простих людей особливо зацікавило питання: чи буде введена комендантська година в цих областях?

На сьогодні влада повідомляє: рішення про введення комендантської години в кожному конкретному регіоні буде прийматися органами місцевої держадміністрації у разі, якщо виникне гостра необхідність у таких заходах. До котрої години громадянам можна буде перебувати поза домівками без спеціального документа, поки невідомо. Так само як і чи буде взагалі встановлено таку годину.

комендантської години наразі немає, рішення про її запровадження прийме місцева влада, якщо в цьому виникне необхідність

У будь-якому випадку не варто впадати в паніку, скуповувати сіль, гречку та сірники й налаштовуватись на негатив. Влада просить населення поставитися з розумінням до вимушених заходів, які вони приймають, щоб захистити всіх нас. А щодо комендантської години - то наразі її немає. А чи буде - про це ми дізнаємося першими. Поки ж якщо твоя дитина - "сова" і не засинає без пізньої прогулянки, тобі ніщо не заважає цю прогулянку провести.