Алергічний риніт

18 листопада 2011 р. 17:27

Малюки досить часто страждають на алергію. Але один із симптомів алергії - алергічний риніт - дуже часто може виступати як окрема реакція організму, аж ніяк не полегшуючи життя дитини.

Чим він особливий

Алергічний риніт

Алергічний риніт - це ураження внаслідок алергії слизової оболонки носа, від чого вона запалюэться, і у дитини починається нежить. Але алергічний риніт часто не обмежується тільки цим одним симптомом. Часто він супроводжується й іншими неприємними для дитини відчуттями, але про них ми обговоримо трохи пізніше.

Алергія?

Причиною алергічного риніту у дітей часто є різні алергени, на які реагує організм дитини. Наприклад, у дитини почався нежить, хоча тобі здається, що на вулиці тепло, квіточки пахнуть тощо. Але цього періоду у дитини може початися алергія на пилок. Таких прикладів можна наводити багато, але головне, запам'ятай, що не тільки загальновідомі причини можуть спровокувати алергічний риніт у дитини , це можуть бути цілком «безневинні» на перший погляд чинники.

Симптоми

дитина чхає

У дитини крім сильного нежитю можуть бути присутніми і такі симптоми, як свербіж, запалення шкіри біля носа, дитина може чхати. Також можуть з'явитися головний біль, кон'юнктивіт, малюк може скаржитися на те, що очі сверблять, можуть йти сльози тощо. Досить часто алергічний риніт навідується в гості восени та навесні, загострюючись в ці періоди. А взимку і влітку, ніс не так часто турбує дитину подібними сюрпризами.

Лікування

Лікувати алергічний риніт досить нескладно, якщо вчасно звернутися до лікаря. Правда, в деяких випадках він не виліковується повністю, але, з іншого боку, позбутися усіх симптомів алергічного риніту вже теж непогано. Перш за все, важливо обмежити одразу ж контакт дитини з алергеном. Помити її (якщо це пил або пилок), зробити вологе прибирання в кімнаті тощо потім, щоб «заспокоїти» ніс і попередити сильне подразнення, можна скористатися спреєм або краплями для носа. Найкраще, якщо ці крапельки для вас підбере лікар, адже навіть незважаючи, на простоту дії такого звичного препарату, досить часто вони викликають звикання. А у вашому випадку це ще одна зайва проблема.

Читай також:  Як вилікувати нежить у дитини

митий малюк

Також за подібної алергічної реакції часто допомагають антигістамінні препарати, призначені лікарем. Ну і можна прийняти препарати проти алергії.

Профілактика

Крім того, що ти повинна обмежити контакт дитини з алергеном, потрібно в принципі навчити малюка правильно сякатися, а іноді допомагати йому робити промивання носа водою з морською сіллю. Можливо, алерголог дасть свої поради, які будуть складатися в конкретної дієті, зміні звичок тощо.