Топ-10 ознак хорошого дитячого садка

23 квітня 2013 р. 13:29

Ти збираєшся віддати свого малюка у дитячий садок і розмірковуєш над тим, який же обрати? Або твоя дитина вже відвідує його, а ти зовсім не впевнена, що там все організовано належним чином? Як же вибрати дитячий садок, щоб не лише батьки були задоволені, але і малюк з радістю йшов туди щодня? 

Топ-10 ознак хорошого дитячого саду

Ми пропонуємо тобі ознайомитися з цими 10 ознаками для того, щоб переконатися, що твоя дитина відвідує хороший дитячий сад або щоб знати, чим керуватися при його виборі.

 Ознаки хорошого дитячого саду

1. Діти проводять більшу частину часу в грі з іншими дітьми або за заняттями з якимись матеріалами. Вони не витрачають безглуздо час, і від них не вимагають спокійно сидіти протягом тривалого періоду часу.

2. У дітей є можливість грати у різні ігри протягом дня. Подивися, чи є тут різні конструктори, реквізит для рольових ігор, книжки з картинками, фарби та інші матеріали для малювання, різні головоломки та розвиваючі ігри. Діти не повинні робити одне і те саме весь час.

3. Вчителі працюють з окремими малюками або маленькими групами дітей, вони не присвячують весь свій час занять тільки з усією групою.

4. Кімната, в якій дітки грають, прикрашена дитячими малюнками та виробами.

5. Навчання дітей цифрам чи абетці відбувається природно і невимушено, у вигляді гри під час прогулянок, ігор та прийому їжі: підгрунтям для навчання служить світ рослин і тварин, процес приготування їжі, відвідуваність діток тощо.

6. Коли під час навчання розглядається якесь питання, у малюків є для цього тривалий проміжок часу (не менше однієї години), щоб грати і досліджувати. Таблиці використовуються мало або взагалі не використовуються.

7. У дітей є можливість грати на вулиці щодня. Ігри на свіжому повітрі ніколи не скорочуються за рахунок більшого часу, відведеного під навчання.

8. Вчителі читають книги дітям індивідуально або у невеликих групах протягом усього дня, а не лише тоді, коли збирається вся група.

9. Навчальна програма адаптована як для тих діток, у кого хороша успішність, так і для тих, кому потрібна додаткова допомога. Це означає, що малюки не вчать одні і ті ж речі в один і той же час однаковим способом.

10. Малюки та їхні батьки з нетерпінням чекають походу в дитсадок. Батьки не турбуються за дітей, віддаючи їх туди. А малюки із задоволенням відвідують садок, немає такого, щоб вони регулярно плакали або скаржилися на погане самопочуття. 

Малюки із задоволенням відвідують дитячий сад

Тепер ти знаєш, що таке хороший і правильний дитячий сад. Віддавай перевагу саме такому, і нехай твій малюк щодня йде туди з радістю!

Автор: Ірина Любимова