Графік ЗНО 2020

25 травня 2020 р. 17:00

Український центр оцінювання якості освіти нарешті опублікував остаточні дати проведення ЗНО цього року. Окрім основної передбачена додаткова сесія, реєстрація на яку починається 25 травня.

Коли буде ЗНО на карантині

Взагалі-то дати проведення ЗНО встановлює не УЦОЯО, а Міністерство освіти відповідним наказом. Цього року в зв'язку з пандемією в Міносвіти все ніяк не могли визначитися з графіком тестування, даючи неясні та розмиті прогнози - виходячи з того, як будуть розвиватися епідеміологічні події. Але оскільки карантин вже пом'якшений, і з'явилися більш точні прогнози дат наступних етапів його пом'якшення - з'явилися і конкретні дати ЗНО.

Як і передбачалося у більш оптимістичному сценарії, основна сесія ЗНО-2020 відбудеться в період з 25 червня по 17 липня.

основна сесія ЗНО: 25 червня - 17 липень

Графік проведення ЗНО-2020 (основна сесія)

25 червня

Математика

30 червня

Українська мова та література

3 липня

Фізика

6 липня

Іспанська, німецька, французька мови

7 липня

Англійська мова

9 липня

Історія України

13 липня

Біологія

15 липня

Географія

17 липня

Хімія

На особистих інформаційних сторінках учасників ЗНО запрошення на тестування планують розмістити до 4 червня. У перепустцы твоєї дитини на його особистій сторінці будуть вказані місця і час проведення тестування з обраних нею предметів.

Там же по завершенні основної сесії вона побачить свої результати - їх опублікувати УЦОЯО обіцяє до 29 липня.

Додаткова сесія ЗНО

Для тих абітурієнтів, які через об'єктивні причини не змогли або через карантин не встигли зареєструватися для участі в основній сесії, як і щороку, передбачена додаткова сесія. Реєстрація на неї оголошена з 25 травня по 9 червня включно.

зареєструватися на доп.сессію ЗНО можна 25 травня - 9 червня

Також до участі в додатковій сесії допускаються ті абітурієнти, які у день проведення ЗНО за обраним предметом захворіють (або під час термоскрінінгу в місці проведення тестування їм наміряють вище 37,20). Для цього потрібно встигнути протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня тестування) подати заяву до свогой Регіонального центру оцінювання та прикласти до неї скан документа, що підтверджує, що на день основного ЗНО учень здавати його не міг (довідку від лікаря тощо)

Додаткова сесія ЗНО відбудеться у період з 23 липня по 11 серпня, а результати оголосять до 14 серпня.

доп. сесія ЗНО 23 липня11 серпня

А ось точні дати проведення тестування з кожного предмета в рамках додаткової сесії наразі офіційно не опубліковані. Хоча на сайті УЦОЯО анонсовано, що графік доп. сесії мав бути оприлюднений до 22 травня.

Наочно всі відомі наразі терміни ЗНО відображені в інфографіці, опублікованій на сайті testportal.gov.ua:

Коли ЗНО в 2020 році

Особливості проведення ЗНО в умовах пандемії

Як ми писали раніше, в цьому році в усіх без винятку місцях проведення ЗНО буде вжито заходів безпеки, щоб ніхто з учасників тестування не заразився коронавирусной хворобою. Детально ці всі заходи відображені в постанові Головного санітарного лікаря України від 21 травня .

Правила проведення ЗНО-2020:

  • всім учасникам тестування (і учням, і інструкторам) на вході буде безконтактно виміряна температура. Якщо вона буде вищою за 37,2 - людина в будівлю допущениа не буде,
  • планується скласти графік явки учнів в будівлю, з урахуванням часу на термометрію. Це зроблено для того, аби діти не скупчувалися одночасно на ганку, а проходили до будівлі по черзі.
  • для всіх учасників обов'язкові маски, рукавички, дезінфекція рук (в будівлі будуть санітайзери). Маски змінюються кожні 3 години;
  • в одній аудиторії може перебувати одночасно не більше 15 абітурієнтів і 2 інструктори. Відстань між учасниками тестування має бути не меншою за 1,5 метри, двері під час тестування тримаються відчиненими;
  • в день проведення тестування (за 1 годину до початку) в аудиторіях проводиться вологе прибирання та дезінфекція, за півгодини до початку відкриваються вікна для провітрювання.