Ваги для новонароджених - як їх обрати: рекомендації експерта

3 жовтня 2019 р. 10:56

Ваги для новонароджених - атрибут не першої необхідності, але у деяких випадках мати їх вдома буде дуже доречно. Які саме ваги тобі знадобляться, розповідає наш консультант з грудного вигодовування Анна Буянова.

Ваги дитячі

Найчастіше дитячі ваги рекомендуються до застосування, якщо немовля перебуває на грудному вигодовуванні, і є проблеми з набором ваги. Позаяк збільшення ваги - це життєво важливий покажчик стану здоров'я і розвитку малюка, то при підозрі на недобір краще взяти вагу дитини під контроль.

Ринок рясніє різноманітними моделями, і новоспеченій мамі важко розібратися самій в усьому цьому розмаїтті. Тому mama.ua розповість тобі, на які параметри насамперед потрібно звертати увагу при покупці.

Які ваги краще для немовлят

  • Перше питання, на яке варто собі відповісти - купувати будемо ваги для новонароджених механічні або електронні? Звичайно ж, електронні. У них точніше вимірювання, менша похибка та ширший функціонал, який допоможе тобі у використанні. Механічні ваги - вчорашній день. Якщо ж на нову модель електронних ваг грошей не вистачає - їх можна взяти в оренду, адже активно користуватися цим приладом ти будеш не більше півроку. На думку редакції краще взяти в оренду електронні ваги, ніж купувати в одноосібне володіння механічні.
  • Один із критеріїв при виборі ваг - це похибка вимірювання. Ми розглядаємо сучасні електронні дитячі ваги, тож в цілому похибка у більшості моделей не перевищує 10 грамів. А якщо ваги не переносити з місця не місце, то навіть така похибка буде відсутня. 
  • Стабілізація - важлива функція, і великий плюс, якщо у вагах вона буде встановлена. Кожного разу, коли малюка викладають на ваги, він не лежить там смирно без руху. Немовлятам взагалі вкрай рідко подобаються такі маніпуляції. А стабілізація дуже допоможе при визначенні точної ваги малюка, адже у «спокійні» долі секунд зможе його зафіксувати.
  • Максимально допустиме навантаження. Цей показник практично у всіх моделей однаковий і орієнтовно становить 15 - 20 кг. Тож дізнатися свою власну точну вагу у мами не вийде, хоч би як вона не схудла після пологів.
  • Розмір чаші. Від цього залежатиме зручність малюка під час зважування та спокій його мами. Найчастіше довжина чаші буває від 30 до 60 см. А наявність бортів по краях буде хорошою перевагою.
  • У деяких моделей зустрічається знімна чаша. Це зручно тим, що її можна з легкістю від'єднати та почистити, мало що в житті трапляється, особливо в немовлячому...

А ось і кілька гідних екземплярів, причому, деякі - зі знижками

Де купити ваги для немовлят?

Ваги електронні для новонароджених Momert 6475

ваги електронні для новонароджених momert 6475

Ці ваги є топом продажів!

Мають 3 режими: ваги для немовлят, підлогові ваги дитячі та господарські ваги, тому таке придбання прослужить не один рік.

Приємним доповненням буде функція обнулення ваги «тари» - одягу, в якому зважують малюка, відображення збільшення ваги з останнього зважування та автовідключення.

Купити на Rozetka.com.ua за 1450 грн 1363 грн  

Ваги дитячі ROTEX RSB35-P

чи потрібні ваги для новонароджених

Ще один лідер продажів на Розетці. Монолітні дитячі ваги за 709 грн, які повністю справляються зі своїми функціями. Мають максимальне навантаження 20 кг, крок вимірювання 10 грамів та улюблену багатьма функцію тарокомпенсації.

Купити на Rozetka.com.ua за 709 грн 

Baby Scale

ваги для зважування новонароджених, ціна, Україна

Оптимальний варіант за співвідношенням ціна-якість. Базові функції, похибка 10 грамів та навантаження до 20 кг - все необхідне є.

Працює від батарейок, при цьому є індикатор заряду, що дозволить своєчасно міняти батарейки для точного вимірювання ваги дитини.

Купити на AliExpress зі знижкою 31% за 505 грн

JDKSAP

ваги електронні настільні для новонароджених

У цих ваг багатий функціонал і крім ваги вони можуть показати зростання малюка, причому все це одночасно! А ще ці ваги запам'ятовують інформацію та можуть будувати криву зростання. 

Купити на AliExpress зі знижкою 48% за 1094 грн

Momert 6400

ваги для новонароджених momert

Незвичайний дизайн цих ваг не залишить нікого байдужим, навіть сусідів! Запам'ятовують вимірювання, показують різницю у вазі в порівнянні з попередніми вимірами, враховують тарування. Похибка вимірювання складає лише 5 грамів. Ваги працюють від батарейок та мають функцію самовідключения.

Купити на Rozetka.com.ua за +1135 гривень. 

Ваги для немовлят Esperanza EBS015 Bambino

ваги для новонароджених, ціна 

Прості та функціональні ваги для точного вимірювання ваги малюка. Функція стабілізації допоможе визначити вагу навіть найрухомішої дитини з мінімальною похибкою. 

Купити на Rozetka.com.ua за 920 гривень

Дитячи ваги BabyOno

навіщо потрібні ваги для новонароджених

А ці ваги прослужать дуже довго твоїй дитині, аж до підліткового віку, завдяки знімній чаші! У чаші малюка можна зважувати до 20 кг, а без неї - до 50!

Ваги зберігають останній вимір, показують різницю між ним та новим зважуванням, а стабілізація дає точний результат.

Купити на Pampik.com за 1704 грн 

Якщо малюк регулярно їсть, плаче лише у випадках, коли голодний або потребує перевдягання, достатньо спить, посміхається та стабільно набирає вагу, можна обмежитися щомісячним зважуванням. Необхідність більш частого зважування - від 1 разу на тиждень і частіше - виникає тільки, коли є побоювання недостатнього набору ваги та фізичного розвитку. У всякому разі, навіть худеньку дитину не варто піддавати контрольному зважуванню до і після годування, як це часто рекомендували мамам раніше. Такі виміри є непоказовими, адже за кожен прийом їжі дитина споживає не однакову кількість молока. І якщо цей замір припаде саме на "легку" трапезу крихти, мама може марно переживати про те, що дитя недоїдає, в той час як наступного разу він надолужить недоїдене.

У разі ж, якщо від тижня до тижня ваги не показують збільшення ваги малюка, є необхідність звертатися до педіатра та шукати причину недобору ваги. Але ні в якому разі не варто вдаватися до самостійних дій без погодження з лікарем, як то: догодовування сумішами або призначення будь-яких препаратів. Самолікування і дорослим шкодить, а вже немовлятам - і поготів. Стеж за вагою своєї дитини та дозволь їй рости здоровою.