10 добрих помічників, які повертають мамі радість від спілкування з татом

15 жовтня 2019 р. 18:23

Зниження статевого потягу у жінки під час вагітності та в період грудного вигодовування - природно. Але це не привід іти у нього на поводі! Є речі, які дозволяють розпалити пристрасть у серці мами та повернути гармонію в інтимне життя молодих батьків.

Інтимне життя під час вагітності та після пологів

Сьогодні ми хочемо поговорити на дуже делікатну тему. Часто майбутні, а також новоспечені мами помічають зниження лібідо, а то й взагалі втрачають інтерес до сексу. Притому, що за медичними показниками немає жодних підстав обмежувати інтимне подружнє спілкування, а іноді навіть навпаки - його рекомендується прокачувати.

Секс під час вагітності та після пологів: коли можна

Часи, коли 9 місяців очікування дитини, а також довгі місяці після його народження матері прописувався статевий спокій, давно в минулому. Більш того, сучасні лікарі наполягають на підтримці регулярного інтимного життя майбутньої матері, якщо у неї або у плода немає ніяких загроз здоров'ю. Про періоди та ситуаціях, коли секс для вас із чоловіком під забороною, лікар обов'язково повідомить тобі. До них відносяться:

  • ускладнення вагітності (гіпертонус матки та загроза зриву, передлежання або відшарування плаценти, викидні в анамнезі та інші загрози невиношування), 
  • години після вилиття навколоплідних вод, 
  • перші 4 - 6 тижнів після неускладнених фізіологічних пологів (у разі накладення швів після пологів, а також після кесаревого розтину цей період збільшується, наскільки - мамі скаже її доктор).

Якщо ж жоден з перерахованих вище пунктів не збігається з твоїм поточним станом, і особливих застережень немає, тобі можна і навіть потрібно займатися коханням з чоловіком. По-перше, це знизить твою стомлюваність та тривогу за дитину, приборкає перепади настрою, до яких схильні всі мами в трепетний період вагітності та грудного вигодовування, допоможе тобі підготуватися до легких пологів і швидше відновитися після них. А по-друге, це зміцнить ваш зв'язок із чоловіком, виведе його на новий рівень інтимності, поглибить та убезпечить ваш союз, як пари.

Сексуальний потяг до і після пологів

Дуже часто чоловіки вагітних жінок або породіль недоотримують увагу від своїх дружин, чиї сили та турбота спрямовані лише на дитину.

Не варто забувати, що насамперед ви з чоловіком - пара. Ви були нею ще до того, як дали життя своїй дитині. І ви залишаєтеся нею - взаємно люблячою і тому непорушною. Сучасна сімейна психологія вчить нас розставляти пріоритети і статуси таким чином: передусім ви - пара, а вже після цього - батьки. Що ж, не можемо з цим не погодитися.

Але також не можемо заперечувати і того факту, що багато молодих мам дещо втрачають цікавість до сексу, і тому є об'єктивні фізіологічні причини: задумані самою природою або викликані життєвими обставинами.

До природних передумов того, що тобі хочеться лише заснути в обнімку з коханим чоловіком, і нічого більше, відносяться ось які. Жінка в періоди вагітності та грудного вигодовування налаштована на піклування про дитину (так само, як у дикій природі самка інстинктивно всі свої сили спрямовує на турботу про потомство). А тому нова дитина їй зараз ні до чого - на перше місце ставиться життєзабезпечення наявної. Через це інстинктивно (а насправді - під впливом відповідних змін у гормональному фоні) її статевий потяг затихає. До певного часу, звичайно. Майбутньому або вже дійсному татові слід проявити максимальне терпіння і такт, розуміючи процеси, що відбуваються в тілі його дружини, і спокушати її ніжно, не поспішаючи і ненав'язливо.

До соціальних та життєвих факторів, що знижують лібідо молодої мами, можна віднести хронічний недосип та втому (на пізніх термінах вагітності - через збільшення власної маси, а в перші місяці після народження дитини - через постійну турботу про дитину в режимі нон-стоп). Крім того, мама переживає про здоров'я дитини, непокоїться, чи все з ним в порядку. Все це заважає їй розслабитися і налаштуватися на романтичний лад. І тут знову на допомогу має прийти зацікавлений у пробудженні сексуальності дружини коханий чоловік. Післяпологова втома лікується допомогою у догляді за дитиною. А щоб дати дружині виспатися, непогано хоча б на кілька годин взяти "удар" батьківства на себе. Іноді має сенс залучити бабусю, яка люб'язно погодитися погуляти з малюком на вулиці кілька годин, залишивши молодих батьків удома наодинці.

Отже, якщо попередні абзаци ти дала прочитати своєму коханому, і він почув наші поради, чинників, що гальмують твою пристрасть, залишитися не повинно. А в іншому, як то кажуть, допоможи собі сама. І ось за допомогою чого.

Лубрикант

Через ті самі причини, що приспали в тобі пристрастну коханку (тобто, гормони), ти можеш помітити сухість піхви - навіть незважаючи на наявність збудження. Не варто лякатися і бігти до лікарів. Знижене вироблення природного мастила відзначається у багатьох жінок, особливо в післяпологовому періоді. І щоб уникнути дискомфорту достатньо просто придбати якісний та безпечний для вагітних і годуючих гель - інтимну змазку, він же - лубрикант. Щоб не спровокувати не потрібні тобі проблеми зі здоров'ям, віддавай перевагу перевіреним маркам. І ось наш жіночий вибір.

Інтимний гель-змазка Contex Romantic з ароматом полуниці

Інтимна мастило для жінок проти сухості

Ніжний гіпоалергенний гель на водній основі. Його можна сміливо використовувати разом із презервативом, адже він не руйнує латекс - цей пункт дуже доречний для молодих батьків, які не прагнуть стати батьками погодок. Адже ти в курсі, що у післяпологовий період ймовірність настання нової вагітності є, і чимала, навіть незважаючи на те що ти годуєш грудьми, і твій місячний цикл ще не встановився. Цей гель зменшує тертя, позбавляє від сухості та прибирає можливий дискомфорт, спровокований нею. При тому він абсолютно безпечний для вагітних і годуючих мам. А хвилюючий аромат полуниці привнесе пікантні нотки у вашу близькість. Що ще сподобається молодій мамі, у якої і так чимало турбот - гель не залишає плям на білизні. У флаконі 100 мл.

Тільки не плутай його із засобами контрацепції - спермицидів цей продукт не містить. Він лише компенсує недостатнє вироблення природного мастила.

Купити за $7,34

Презервативи

Цей пункт, зрозуміло, цікавить лише молодих батьків, які вже відсвяткували поповнення у родині, і повторювати цей досвід найближчим часом не планують. Як ми вже нагадували тобі вище, незапланована вагітність вельми можлива вже у перші місяці після пологів. І часто саме цей острах є чинником, що заважає молодій мамі розслабитися та блокує її сексуальність. Тому, щоб ніщо не відволікало тебе від задоволення в обіймах коханого чоловіка, про контрацепцію потурбуйся сама. А коли вже ти обираєш, вибери те, про що давно мріяла.

Презервативи Durex Dual Extase

Знижки на презервативи

Вони спеціально створені, щоб наблизити вашу пару до одночасного оргазму. Найчастіше чоловік швидше досягає піку задоволення, аніж жінка. Особливо це актуально для молодих мам. Ось чому саме це рішення - ідеальне для тебе зараз. А ще тому, що вони забезпечені великою кількістю мастила - щоб подолати, знову ж таки, сухість. Завдяки особливій формі ці презервативи прискорюють настання оргазму у жінки, а через невелику кількість анестетика всередині - дещо стримують чоловіка, сповільнюючи настання його оргазму. Для пари молодих батьків це - просто знахідка. А ми ще й знайшли надвигідну акцію на них. При покупці 3-х великих пачок по 12 шт. - 4-та у подарунок. Це означає, 12 презервативів ваша пара отримує безкоштовно. Ну, хіба не чудовий подарунок на ваш другий медовий місяць?

Купити за $8,5. При покупці 3 пачок, 12 шт. безкоштовно!

Композиція ефірних масел Еротика Styx Naturcosmetic

Арома масла

Чоловіки не схильні надавати ароматам особливого значення, інша справа ми. Якщо ти і твій обранець - не алергіки, то подібна масляна композиція здатна запалити ваші почуття. Особливо, якщо романтичний вечір ви почнете зі спільного прийняття ванни. Це цілий коктейль ароматів-афродизіаків: кориця, гвоздика, апельсин, мускат, іланг-іланг, ветивер, імбир, неролі, ялівець, бергамот. Кожен з них володіє незамінними властивостями в ароматерапії та косметології. А разом вони - та сила, що пробуджує бажання та налаштовує на чуттєвий лад. У флаконі 10 мл, але з урахуванням того, що для одноразового використання достатньо кількох крапель (хоч у ванну, хоч в арома-лампу, хоч у порцію базового масла для масажу), вистачить масла надовго. Вироблено в Австрії.

Купити за $13.

Червоні черевички на шпильці Sexy fairy

Жіночі туфлі червоні

Ніщо не надає більшої розкутості жінці, ніж усвідомлення себе красивою та спокусливою. І навіть, якщо після пологів на твоєму тілі ще залишилася кілька зайвих кілограмів, повір, твій чоловік бажає тебе саме зараз і саме такою. Загалом, для додання собі впевненості, є безвідмовний спосіб. У вашому жорсткому сімейному таймінгу знайди собі хоча б чверть години та підготуйся, як слід, до побачення з власним чоловіком. Універсальна зброя жіночої сескапільності - туфлі на високих підборах. А якщо вони ще й червоного кольору, то ти заведешся, щойно їх приміряєш - ще до того, як станеш в них перед чоловіком. Туфельки виконані з натуральної шкіри, вкритої лаком. Можна обмежитися лише туфлями, а можна чимось ще доповнити своє вбрання для цього вечора.

Купити за $97.

Генрі Міллер "Сексус"

Купити книгу "Сексус"

Найкращий подарунок - книга. Навіть, коли йдеться про початок нового витка інтимного життя подружжя, цей постулат не втрачає актуальності. Гранично відвертий роман знаменитого провокатора і його спільне прочитання вечорами з чоловіком - те, що допоможе вам налаштуватися на хвилю розкутості. Подивися, як заводиться твій чоловік, коли з твоїх уст злітає часом фривольне слівце! А цей хвилюючий текст буквально нашпигований ними - як саморобна вибухівка болтами! І читання вголос один одному глав роману Міллера - незвичайна, але, повір, дієва прелюдія до того, що буде далі відбуватися між вами. Замов книгу і готуйся до нових інтимних переживань.

Купити за $3.

Мармелад зефірний "До і після сексу"

еротичні цукерки

Ці кумедні цукерки, подані чоловікові до вечірнього чаю, можуть наштовхнути його на несподівані думки і круто поміняти ваші плани. До того ж, не варто буквально розуміти назву цукерок - під час сексу ніхто теж не забороняє ласувати ними, пригощати один одного або включати їх у ваші ігри. Аби тільки не "замість сексу"...

Купити за $3,9.

Емілі Нагоскі "Як хоче жінка. Майстер-клас з науки сексу"

Е. Нагоскі "Як хоче жінка" купити

А ось ця книга - вже, скоріше, не для спільного прочитання з чоловіком, а для самопізнання. Автор праці - фахівець зі статевого виховання, чиї висновки базуються на багаторічному вивченні психології та нейробіології. Всі оповідання - легкі та популярні, але знання, почерпнуті тут, допоможуть тобі розкрити власний потенціал та пізнати нові грані задоволення у твоєму шлюбі.

Купити за $13.

Чорний мереживний пеньюар

сексуальний пеньюар

Хоч би як чоловік не переконував тебе в тому, що ти зараз бажана для нього, ти можеш комплексувати через кілька зайвих кілограмів, які залишили на твоєму тілі вагітність та пологи. Ми розуміємо, що це вигадки, але ми також і усвідомлюємо, як важливо захистити себе від таких думок. Якщо тобі буде комфортніше поки що приховати своє тіло, або ж просто для того, щоб постати перед коханим у новому образі, тобі знадобиться цей чудовий пеньюар з мереживним ліфом. Завищена лінія талії зробить твій силует візуально стрункішим, а газова тканина створить інтригу та приховає-таки животик, про який ти поки так переживаєш (і даремно!). В комплекті також трусики-стринги.

Купити за $29 $23.

Хайлайтер Victoria's Secret PARTY SHIMMER STICK

Шиммер для тіла

Абсолютний косметичний фаворит сучасних жінок - хайлайтер. Він дійсно здатний творити чудеса з нашими обличчами. Кілька світлових акцентів, і від втоми не лишилося й сліду! А ще цей хайлайтер розроблений не лише для обличча, але і для тіла. За допомогою декількох штрихів підсвіти свою шкіру - і ти побачиш, як зміниться все тіло. Обігравши найбільш виграшну твою частину зараз - декольте, за допомогою кількох помахів великим пензлем, створи рельєф у талії, додай відблисків на плечах і шиї, ну і, звичайно ж, освіжи обличча за допомогою відблиску над верхньою губою, по спинці носа та у внутрішніх куточках очей. Ніщо не заважає тобі блищати у стінах власної спальні!

Купити за $15

Мереживна маска на очі

маска спокуслива

Трохи загадки явно не зашкодить вам з чоловіком сьогодні ввечері. Постань перед коханим таємничою незнайомкою і будь впевнена, що цей маскарад він запам'ятає надовго. Маска виконана з еластичного мережива, а на потилиці кріпиться прогумованою шлейкою - на кшталт бретельки бюстгальтера. І що точно не змінили в тобі вагітність і пологи - так це окружність голови. Хоча ця маска підійде на будь-яку.

Купити за $8 $6,5.

Хоч би там як, будь-який реквізит, що сприяє твоєму розкриттю та розслабленню, зараз стане в нагоді. А деякі представники нашої редакції всерйоз упевнені, що найбільш бажаною еротичною іграшкою для молодої мами є робот-пилосос, якому можна делегувати прибирання, і тим самим викроїти собі хоч трохи часу на відпочинок - а там вже і лібідо неодмінно прокинеться. Якщо твій благовірний готовий таким способом повертати вашу гармонію - ось для нього добірка Кращих роботів-пилососів.