Новорічні костюми: моделі, ціни, магазини

11 грудня 2019 р. 17:00

З початком зими, коли передчуття новорічних свят стає вже мало не відчутним, кожна мама задається питанням пошуку новорічного костюма для дитини. Ми вже знайшли - і ділимося явками.

Дитячі костюми на Новий рік

Безсумнівно, зі святкуванням Нового року у нас пов'язані лише теплі спогади родом з дитинства: сімейне застілля, свята у садочках і школах, хороводи навколо ялинки, подарунки, мандарини, і, звичайно ж, красиві костюми на Новий рік, зшиті і прикрашені мамою власноруч. Які ж були красиві маленькі вухаті зайчики і ведмедики, сніжинки в білих сукнях, розшитих «дощиком»! Різноманітність костюмів обмежувалася фантазією мам і наявністю вдома матеріалів для створення образу. Але при всьому тому, що кожен костюм був абсолютно ексклюзивним, всі вони виглядали досить однотипно - адже наші мами володіли одним і тим же арсеналом підручних засобів та джерел натхнення.

Інша справа сьогодні, коли можна пошити на замовлення або купити костюм абсолютно будь-якого героя, будь-якого крою, за будь-які гроші і в будь-які терміни! Питання лише в тому, наскільки «будь-які» гроші готова витратити кожна сім'я на створення новорічного образу і підготовку костюма до новорічного свята.

Нині інтернет-магазини пропонують величезну кількість різноманітних костюмів на будь-який смак і гаманець (птахи, тварини, комахи, овочі, фрукти, казкові і кіногерої, королівські костюми, професії, національні тощо).

Новорічні костюми для дітей
Дитячі маскарадні костюми сьогодні є на будь-який смак і гаманець

В першу чергу, кожна мама має розуміти, що костюм вона шукає не собі, тому краще це робити разом зі своєю дитиною, і дати їй можливість обрати, ким він хоче бути. Інша річ, якщо ролі в школі чи садочку розписані, і потрібен костюм конкретного персонажа.

У будь-якому випадку, краще батькам знати заздалегідь, скільки грошей потрібно відкласти на маскарадний костюм для дитини, і додати цю суму до переліку всіх витрат до свят (куди ж без них).

Скільки коштують дитячі новорічні костюми?

Звичайно, дитячі карнавальні костюми популярних сьогодні персонажів коштуватимуть не дешево. В середньому, ціна на них буде варіюватися від 500 грн до 3000 - 4000 грн. Хоча, нам траплялися костюми звичайних сніжинок-зайчиків від 200 грн - але це рідкість, якщо ми говоримо про покупку, а не про прокат. 

Що ж сьогодні «в моді» у наших дітей? Щоб легше було прицінитися, ми виділили кілька найпопулярніших образів та з'ясували ціни на них:

  • Принцеса Ельза («Холодне серце») - від 400 грн до кількох тисяч грн. Здавалося б, такий розліт в цінах на один і той же костюм! Але в даному випадку вартість залежить від повноти образу. 
  • Костюм ляльки LOL - від 700 грн, знову ж таки, до декількох тисяч грн. Цей образ сьогодні дуже популярний. 
  • Костюм принцеси сьогодні можна знайти за цінами від 350 грн і до 5000 грн, причому, це теж ще не межа.
  • Костюм Супермена, Бетмена, Залізної людини може обійтися від 350 грн і до 2500 грн.
  • Костюм Капітана Америки - від 200 грн до 2500 грн.
  • Костюм Людини-павука - від 150 грн до 2000 грн.

ціни на дитячі маскарадні костюми варіюються від 500 до 4000 грн

Дитячі карнавальні костюми
Карнавальний костюм Снігової королеви

Вартість дитячого маскарадного костюма безумовно залежить від якості матеріалу і деталей образу. Адже можна придбати «порожній» і недорогий образ, що складається лише зі зшитого з тканини костюма, або ж повноцінний, наповнений аксесуарами і найдрібнішими деталями - але вже за більшу вартість.

Перелік місць, де купити дитячі маскарадні костюми

mama.ua не полінувалася і підготувала для своїх читачів посилання на інтернет-магазини, де можна купити чи взяти в оренду карнавальні костюми для дітей:

Маскарадний костюм для дитини
Купити дитячий костюм на Новий рік можна, не виходячи з дому

Обов'язково також уточнюй у продавця про умови доставки, адже вона здійснюється за рахунок покупця. Це означає, що фінальна вартість костюма буде дещо дорожчою. Можливо, буде зручніше забрати костюм самовивозом (безкоштовно), якщо ательє знаходиться у твоєму місті.

Як заощадити на новорічному костюмі для дитини

Суми, зазначені вище, вражають, і хоч би як мама не хотіла потішити дитину і вбрати чадо крутіше всіх, не завжди є можливість придбати такий дорогий наряд. Можна знайти бюджетні костюми з дешевої синтетики у магазинах економ-класу, але якість і зовнішній вигляд будуть не найкращіми.

У таких випадках порятунком будуть карнавальні костюми напрокат. Коштує прокат в рази дешевше вартості самого костюма. Є безліч спеціалізованих інтернет-магазинів з величезним вибором костюмів. Вартість прокату, в середньому, становить від 150 до 350 грн. 

вартість прокату костюма для дитини на Новий рік - від 150 до 350 грн

Але варто враховувати, що видача костюма напрокат здійснюється в місті, де є представництво або магазин компанії. Умови прокату практично однакові у всіх: за костюм вноситься грошова застава або залишається документ (найчастіше, паспорт), мінімальний термін оренди - 24 години, при цьому, якщо костюм потрібен на кілька годин, вартість буде як за добу, а ось в разі перевищення часу, навіть на півгодини, нарахують як за дві доби оренди, тож будь уважна! Костюм обов'язково повертається в тому стані, в якому його взяли, інакше магазин має право виставити рахунок за ремонт виробу.

Новорічний костюм на дитину
Карнавальні костюми, взяті на прокат, дуже виручають мам

Але що ж робити, якщо купити новий костюм дорого, а в оренду брати не хочеться або ніде? Тоді тобі на допомогу так звані «барахолки», групи в соціальних мережах, сайти olx.ua, bigl.ua, kidstaff.com.ua, де мільйони мам по всій Україні продають дитячі речі, і не тільки. Там можна знайти що завгодно і на будь-який смак, а головне, домовитися про ціну, приємну обом сторонам. 

Знайти пристойні дитячі карнавальні костюми можна також у низці щоденних походів за покупками. До нового року супермаркети рясніють новорічною атрибутикою, і завжди знайдуться скромні маскарадні костюми для дітей, і невеликі, але дуже корисні аксесуари, наприклад, маска, капелюх чарівника, вушка, хвіст і багато іншого. Також у пошуках образу для свого малюка можна відвідати великі гіпермаркети, такі як Метро, ​​Ашан, Епіцентр, Мегамаркет, де створюються цілі новорічні містечка, і можна знайти все, що душа забажає, навіть найвимогливішому покупцеві.

Але як бути тим, кому жоден з перерахованих вище варіантів не підходить, коли від сум на нові костюми паморочиться голова, а щороку купувати або брати в оренду святкові наряди немає зайвих коштів? Зазвичай, дитячі сади і школи співпрацюють з фірмами по прокату новорічних костюмів. Можеш дізнатися у вихователя або вчителя своєї дитини про контакти цих фірм, або ж звернутися до місцевого ДК. У соціальних мережах давно існують спільноти, де мами готові подарувати або прийняти в дар ті чи інші речі, можливо, там ти знайдеш маскарадний костюм для своєї дитини абсолютно безкоштовно. Або можна придбати в магазині тематичний аксесуар, наприклад, шапку з мордочкою тваринки, маску героя, вушка, хвостик, а доповнити образ своїми руками з підручних матеріалів. 

Головне, вміти створити свято своїй дитині, подарувати їй емоції, щоб будучи дорослим, вона так само тепло згадувала дитячі новорічні свята і мамину працю.