Огляд бюстгальтерів для годуючих мам, що продаються в Україні

13 березня 2020 р. 18:24

Період грудного вигодовування для жінки - особливий. Доки мама всю себе віддає піклуванню про дитину, вона сама як ніколи потребує турботи і підтримки. А її бюст потребує турботи і підтримки - в буквальному сенсі слова.

Ліфчик для годування грудьми

Правильний догляд за грудьми годуючої мами є запорукою успішного і здорового грудного вигодовування, а також збереження здоров'я та краси самої мами. Про те, як зберегти красивими груди після ГВ ми вже детально розповідали. Зараз же хочемо зупинитися безпосередньо на тій деталі туалету, яка забезпечує підтримку грудей мами, що годує.

Навіть якщо до свого материнства жінка легко обходилася без бюстгальтера, зараз це навряд чи вдасться. При кожному кроці та найменшому русі важкі налиті груди викликатимуть дискомфорт, від якого рятує тільки якісний підтримуючий бюстгальтер.

Ще під час вагітності груди жінки збільшуються в розмірах та стають більш чутливими. А коли після народження малюка приходить молоко - вони різко протягом декількох діб ще додають пару-трійку розмірів. Тому вся колекція твоїх бра, які ти носила до того, як стала мамою, тобі не підійде. Окрім збільшення самого розміру чашечки, доволі стрімко може змінюватися і розмір пояска, адже обсяг грудної клітини теж нестабільний - спочатку в міру зростання живота під час вагітності він росте, потім у процесі грудного вигодовування, коли жінка поступово втрачає набрану надмірну вагу - зменшується (на тлі все ще збільшених самих молочних залоз). Все це говорить про перший і найважливіший лайфхак вагітних і годуючих: ніколи не купуй за один раз багато бюстгальтерів, оскільки ти не знаєш, як зміняться твої розміри протягом найближчого часу.

У перші дні становлення лактації все взагалі непередбачувано. Тому запасатися дорогими бюстгальтерами в пологовий будинок теж не має сенсу. Ти просто не знаєш, які з них тобі потім підійдуть, а які будуть замалими чи завеликими. Звідси - лайфхак №2: у пологовий будинок візьми з собою декілька еластичних спортивних топів. Вони, з одного боку, забезпечать підтримку різко обважнілих грудей, з іншого - не перетиснуть стратегічно важливих проток, адже еластичні та мають допуск на кілька розмірів.

Яким має бути бюстгальтер для годування, ми вже теж детально описували. А тепер час перейти до конкретних прикладів. 

Бюстгальтери для годуючих мам - вибір mama.ua

«Укртрикотаж», Україна

Це дуже зручна, практична і недорога білизна вітчизняного виробництва, яка порадує тебе виготовленням. Натуральний склад тканини (95% бавовни, 5% еластану), комфортні чашечки різних розмірів - груди добре підтримуються, але при цьому не стискаються, широкі бретелі не врізаються в плечі та приймають частину навантаження на себе. Моделі даної ТМ без кісточок і вшитих поролонових вкладишів. Поролонові вкладиші йдуть у комплекті, вони багаторазові, ти можеш їх прати, що дозволить тобі заощадити на одноразових прокладках для грудей. У перші дні, коли молоко буде активно підтікати, вони можуть стати тобі у нагоді, але зловживати їх носінням не варто, оскільки поролон все ж обмежує доступ повітря. Чудовий приклад у даної марки, що підходить для денного носіння та для сну:

Ліфчик для годування

Посилання на сайт, де можна купити 

Вартість: від 250 грн

«Еліта», Україна

Ще одна українська марка, яка виробляє бюстгальтери для годуючих мам з натурального еластичного трикотажу із додаванням 5% еластану. Бюстгальтери комфортні у носінні, забезпечені зручними застібками та дуже привабливі за ціною. Пошиті ліфчики за класичними лекалами. 

Білизна для годуючих, Україна

сайт ТМ

Вартість: у межах 200 грн

Milavitsa, Білорусь

Це знаменита білоруська марка білизни, давно відома українським жінкам та дуже популярна в Україні. Бюстгальтери виготовляються з еластичного мережива, нееластичного набивного трикотажного бавовняного полотна та еластичного полотна. Всі моделі без каркасів. М'які відстібні чашечки на підкладці з нееластичного трикотажного полотна, з бічною корегуючою деталлю. Це особливість даної ТМ - бюстгальтер добре підтримує груди, але він більше підходить для годуючих мам, починаючи приблизно з третього місяця годування, оскільки бічна деталь не розтягується. А при несподіваних припливах молока у перші два місяці, коли лактація ще повністю не встановилася, ліфчик злегка зтискає груди. Але при стабільній лактації ці моделі заслуговують на увагу. 

Ліфчик для ГВ Мілавіца

сайт ТМ 

Вартість: в межах 450 грн

BonPrix, Словенія

Бюстгальтери виконані з м'якого бавовняного трикотажу яскравих кольорів, 90% бавовни та 10% еластану, оригінального закритого силуету. Є зручні набори по 2 бюстгальтери з формованими чашками та бретелями на легкій підкладці для комфорту під час носіння. Подовжена застібка на спині дозволяє регулювати ширину під грудьми, як під час вагітності, так і під час годування грудьми. 

Ліфчики для ГВ

сайт ТМ

Вартість: близько 700 грн

Особливо в цій марці нам сподобався набір з 3-х бюстгальтерів для годуючих мам. Це дуже гарні бюстгальтери з органічної бавовни без кісточок, верхні краї чашок прикрашені мереживною стрічкою. Чотири ряди гачків під грудьми, ніжні пастельні кольори. Ціна близько 250 грн. за одиницю. 

Набір бюстгальтерів для годування

Посилання на модель

Lupoline, Польща

Ще одна знаменита і давно улюблена нашими жінками марка, яка має широку лінійку білизни для вагітних і годуючих. Тут є моделі, особливо зручні для сну. Все Готується з бавовняного трикотажу із додаванням 7% еластану, що абсолютно не дратує чутливу шкіру грудей. 

Польське білизна для годуючих

сайт ТМ

Вартість: від 300 грн

MamaCity, Україна

Широкий вибір бюстгальтерів для вагітних і годуючих - від щоденних моделей та безшовних варіантів для сну до ошатних з мереживом і на кісточках (останні все ж краще не носити часто, а лише іноді, коли мамі хочеться виглядати особливо спокусливо)

Ліфчик для годуючої мами

сайт ТМ

Вартість: 300 - 900 грн

Seamless New, Німеччина

Ця марка випускає безшовні топи, які залишаються хітом продажів уже понад 8 років. Тепер це не просто м'який повітропроникний топ із замочком, який відкриває чашки для легкого годування малюка. Тепер він має щільні формовані чашки зі спіненого матеріалу. І вони - знімні! Ти можеш сама робити топ абсолютно м'яким (для сну, наприклад) або перетворити його на комфортний бюстгальтер зі щільними чашечками, в які зручно ховати вкладиші для вбирання молока. Щільні чашечки також вирішують проблему виступаючих сосків. Зверни увагу і на трикутну вставку з сітчастої тканини - вона відповідає за клімат-контроль. Еластичне мікроволокно з шовковистим блиском гіпоалергенне, і дуже приємне до шкіри. Його вартість, звичайно, немала, але для комфортного заняття спортом, та й для повсякденного носіння топ просто незамінний. 

Топи для годування грудьми

сайт ТМ

Вартість: 1250 грн

Як видно, на вітчизняному ринку білизни для годуючих мам є, з чого вибрати. А якщо ти боїшся помилитися з об'ємом бюстгальтера, є ще така корисна штука:

Це додаткові ряди гачків, які можна вставити між застібками твого бюстгальтера і тим самим подовжити його поясок, якщо тобі трохи не вистачає його об'єму. Так твої бра стануть  універсальнішими, як би не змінювалося твоє тіло у період вагітності та годування груддю.

Купити можна тут

Вартість набору з 3-х застібок: 95 грн