Пірсинг сосків і годування грудьми: як бути?

26 березня 2018 р. 18:00

Не надто вже й розповсюджена ця проблема серед наших мам, проте трапляється. Розберемося? Навіть медики не вважають пірсинг перешкодою для годування грудьми.

Як годувати грудьми при пірсингу сосків

Противники екстремальних прикрас ревно стверджують, що пірсинг сосків і годування груддю не сумісні. Однак медики кажуть, що така радикальна думка хибна.

Пірсинг соска деформує молочні канали?

Найстрашніший аргумент противників пірсингу сосків: прокол деформує всі молочні протоки та призводить до жахливих наслідків. Насправді це сильне перебільшення. У кожному соску жінки існує 20 - 30 молочних каналів. За грамотного прокола сережка деформує лише 3 - 4 з них, а інші залишаються абсолютно функціональними.

Як бути з пірсингом соска в період ГВ?

Багато екстремальних матусь свідчать про те, що можна навіть не знімати пірсинг в період вигодовування. Однак у цьому питанні медики проти них: вони нагально радять витягувати сережку на час годування. Смоктальні рухи малюка можуть розслабити кріплення сережки, і дитина може проковтнути прикрасу. Крім того, прикраса буде заважати правильному захопленню малюка, а це може призвести до спотворення прикусу дитини і болісного годування.

Можна виймати пірсинг тільки на час власне годуванні дитини, проте частий витяг сережки може бути болючим в період лактації. Якщо ти все-таки вирішиш питання саме так, то не забувай про найретельнішу дезінфекцію.

Можно внимать пирсинг перед кормлением

Краще позбутися його на час вагітності та годування

Фахівці жіночої консультації попереджають, що пірсинг слід дістати з сосків ще в першому триместрі вагітності. Для цього існує дві основні причини:

  • підвищена сприйнятливість організму до інфекцій;
  • загроза передчасних пологів, яка виникає від зайвої стимуляції сосків.

Повторний прокол можливий

Якщо ти дуже дорожиш своєю безумовно сексуальною прикрасою, після завершення періоду лактації ти завжди зможеш проколоти сосок повторно. Звісно, тобі доведеться витримати ще один період загоєння, але краса вимагає жертв! Повторний прокол травмує ще 3 - 4 молочні канали, врахуй це. Однак якщо ти не плануєш народжувати й годувати вдруге, тебе це не має хвилювати.

Пірсинг - порятунок для «плоских» сосків

У стародавньому Єгипті годуючі мами часто проколювали собі соски для того, щоб сосок висунувся з ореолу, і вигодовування стало можливим. Якщо ти - власниця дуже пласких сосків з пірсингом, то радій - твоє ГВ буде легше, ніж було б без пірсингу.

Як бачиш, пірсинг сосків і грудне вигодовування абсолютно сумісні, отже тобі нема чого боятися. Тільки пам'ятай одне важливе правило: здоров'я твого малюка набагато важливіше навіть самого карколомного пірсингу, так що за необхідності позбудься його легко.тор: Максимова Дар'я