Шкільні хлопчачі рюкзаки до 45$ – 5 перевірених знахідок на Ali Express

14 серпня 2018 р. 13:50

Купити дитині рюкзак для школи, не виходячи з дому – наразі не проблема. А от як зробити дійсно вдале придбання, витративши по-мінімуму, але отримавши по-максимуму – читай дослідження mama.ua, проведе «у полях» Ali Express, відгуків та форумів.

Шкільний рюкзак

Онлайн-шопінг досі продовжує бути ніби придбання кота у мішку. Та якщо речі відомих брендів, які ти неодноразово бачила та тестувала наживо, ти купуєш сміливо у онлайні, то з незнайомим товаром відбувається інакше. Одна річ прийти до крамниці престижних парфумів, обрати свій аромат, а потім замовити його ж, але в онлайні за демократичнішу ціну. І геть інша річ – купувати речі «не знаючи броду», не маючи досвіду користування нічим подібним та відповідних орієнтирів. Тож повір, ми як ніхто знаємо переживання мами першокласника, що має купити своєму синові його перший у житті шкільний рюкзак. Яким він має бути, на що звертати увагу – вона не знає, власний досвід використання шкільних портфеликів – «це було колись і неправда». Адже, по-перше, за часів нашого дитинства асортимент та можливості батьків не можна й порівнювати з нинішніми, а, по-друге, якими були критерії якості – вже ніхто не пам’ятає.

Тому, розуміючи всю гостроту питання, ми заглибились у ревний пошук шкільних рюкзаків у мережі – вивчаючи характеристики й відгуки на кожну модель, на яку натрапили. Отже, тобі немає сенсу кілька днів блукати мережею, розпитувати знайомих та витрачати на вибір тижні – ми вже витратили цей час замість тебе. А тому з чистою совістю mama.ua пропонує твоїй увазі свій ТОП-5 рюкзаків, які сміливо можна замовляти з Ali Express.

mama.ua ревно вивчила характеристики та відгуки у мережі й відібрала ТОР-5 рюкзаків для хлопчиків.

Та спочатку коротко обговоримо основні критерії доброго рюкзака, за якими ми й обиратимемо.

Критерії вибору правильного рюкзака (для будь-якого віку)

  1. Ортопедична спинка. Вона має бути сконструйована з урахуванням форми дитячої спини – дитині щодня носити чималі вантажі.
  2. Лямки. Ширина лямок має бути не менша за 5 см, щоб вони не впивалися у плечі. Обов’язково слід мати м’які накладки на плечах, аби лямки вільно регулювалися у довжину. Краї правильно підігнаного під зріст рюкзака розташовуються не вище пліч та не нижче попереку.
  3. Поперечні ремені фіксації. Досвідчені туристи, що перетягали на своїй спині не один табір, знають, як виручають ці поперечні ремені – вони чимало зменшують навантаження на хребет. В ідеалі шкільний рюкзак повинен мати два поперечні ремені – на грудях та на поясі.
  4. Вага порожнього рюкзака. Рюкзак для школяра не повинен важити більш як 10% ваги самого школяра (а для первачків – й того менше). Аби зібраний повний рюкзак малюк був у змозі дотягти до класу самотужки. Або щоб бабуся, що зустрічатиме любимого онучка після уроків, не заробила собі грижі.
  5. Тканина, що відштовхує воду та бруд, додатковий захист у місцях швів та стиків – чого лише не доводиться зазнати шкільному портфелю,та бажано ж, аби обновка прослужила принаймні до кінця поточного навчального року, при цьому не втративши респектабельного вигляду скоро після 1 вересня.
  6. Дизайн. Рюкзак, що подобається самій дитині, служить додатковою мотивацією, по-перше, добряче зібратись до школи (краще одразу привчити малюка робити це з вечора!), а по-друге, взагалі хотіти йти до храму науки. Адже, чесно кажучи, не надто вже багато радощів чекає там на твою дитину – нехай гарний та улюблений рюкзак буде додатковим бонусом його школярства.
  7. З не обов’язкового, проте бажаного:
    - світловідбивні елементи на рюкзаку (особливо для малюків й сильно завантажених дітей, що вертаються після додаткових занять та гуртків затемно) – аби водії у сутінках бачили твоє дитя й об’їжджали десятою дорогою;
    - додаткові бонуси у вигляді пенала, а/або мішечка для змінного взуття, що входить у комплект;
    - вбудований міні-пауербанк або принаймні USB-порт (це вже вимога для хлопців постарше), аби дитина завжди могла підзарядити телефон та не «зикала з радарів».

TOP-5 рюкзаків за версією mama.ua

Рюкзак Delune для 1 – 3 класів

Рюкзак для першокласника з Алиекспреса
DeLune – популярна марка з широким асортиментом моделей та принтів

Згідно з народним рейтингом otzovik.com цю марку рюкзаків рекомендують 86% користувачів, а це чогось-таки варте.

Тож перелічимо характеристики, з огляду на вказане вище.

Вага – до 1,5 кг, що вкладається в норму до 10% ваги дитини, старшої за 6 років.

Висота рюкзака – 36 см, тож він ідеально пасуватиме саме малюку. Адже, як стверджують досвідчені мами, у переважній більшості шкільні рюкзаки на ринку розраховані на дітей від 10 років, а для малят знайти щось окрім плюшевих рюкзаків-іграшок не просто. А ця модель – саме те.

Ортопедична спинка – ясна річ, є.

Широкі лямки, що регулюються. Також є поперечні ремені. Що регулюються, на плавних пластикових карабінах – ще один плюс. Ременів, як і слід, 2 – на грудях та на поясі.

Сітка, що «дихає», покриває деталі, які торкаються тіла дитини – спину та лямки зі зворотного боку. Тож навіть спекотного дня малюк додатково не пітнітиме через рюкзак.

Тканина волого відбивна, шви спеціально оброблені – волога всередину потрапити не повинна, за стан підручників та зошитів червоніти не доведеться.

Щодо дизайну, то він спеціально розроблений для хлопчиків – тачки, пацанячі мультяшки, синьо-сіра кольорова гама – все це обов’язково має сподобатись справжньому чоловікові років 6.

До речі, світловідбивачі також є – н лямках та на задньому боці. А також безліч кишень та кишеньок для усіляких безцінних причандалів, що складають світ маленького учня.

У цього виробника нам траплялися моделі й для дівчаток з іншими сюжетами у дизайні, але ми ж зараз говоримо про конкретну чоловічу модель. mama.ua щиро радить цей рюкзак для наймолодших школярів.

Звісно, ти можеш купити його й в Україні – але раза у 1,5 дорожче, як це з’ясувалося під час швидкого огляду пропозицій вітчизняних інтернет-крамниць.

Вартість: $42

Де купити: aliexpress.com

Рюкзак Winmax для хлопчика-підлітка

Шкільний рюкзак з Аліекспрес
Відмінний вибір для підлітка

Про цей бренд на форумах ми зустрічали тільки захоплені коментарі. Так прямо й пишуть у графі «Недоліки»: «немає».

Ця модель об’ємніше за попередню тобто 20 – 35, й у висоту більше – 45 см, вагою до 1 кг. Таким чином, рюкзак відмінно пасуватиме учню середніх класів, що разом з зошитами та книжками зможе покласти ноутбук. У зовнішню кишеню вільно вміщується планшет. З боків є додаткові ремінці з пряжками та карабінами, зовні – безліч кишень.

Для перевірки на міць один юзер з otzovik.com закликав на допомогу… власного кота вагою 4,5 кг. И ось що з того вийшло:

Вміст рюкзака
Рюкзак місткий. Вага котика на фото - 4,5 кг

Щодо якості тканини: вона водовідбивна, скрізь, де необхідно (спинка, лямки, верхня ручка) є вставки з сітки, що «дихає».

Спинка ортопедична, зручні широкі лямки. Ось тільки поперечних ременів ми, на жаль, не знайшли, як і світловідбивачів. Хоча, останні у підлітковому віці вже не такі важливі – хлопчина здатен сам вберегтися від машин.

Проте у юнаків у делікатному пубертатному періоді особливу важливість має дизайн – цей рюкзак стильний, помірно яскравий, з таким навіть студенту не соромно з’явитися на людях.

Вартість: $22

Де купити: aliexpress.com

Рюкзак для юнака Tigernu

Рюкзак з AliExpress
Рюкзак незвичного дизайну з системою «анти-злодій»

Якщо це його потішить, повідом синові, що ця модель – з останньої колекції відомого китайського бренду Tigernu.

Особливу увагу цей рюкзак привернув додатковими наворотами: системою «анти-злодій» (змійка розташована під захистом нахлесту тканини, тож дістатися до неї так просто, не зачепивши господаря, жоден злодій не зможе), вбудованим usb-портом та прорізями для навушників, а також стильним виглядом.

Але почнемо з головного. Об’єм 35 л, висота 41 см, м’яка спинка й лямки зручної анатомічної форми, все регулюється, як і треба, міцний, якісний суконний верх (тканина «Оксфорд»), волого- та брудоупорний, підкладка з поліестера.

Та цей рюкзак принципово відрізняється від попереднього, й ось чим. Він практично не має зовнішніх кишень, принаймні тих,куди може залізти небажаний гість. Натомість усі його кишені – внутрішні! При цьому вони не розділяють увесь простір рюкзака, витрачаючи місце на перепонки – ні. Просто його внутрішні стінки являють собою органайзери з багатьма відділеннями. У найбільше вільно вміщується ноутбук, у менше – планшет, у інші – все, що завгодно. При цьому увесь внутрішній простір рюкзака лишається вільним – для курток, м’ячів, книжок, спортивної форми з кросівками тощо. А щоб у бокових стінках-органайзерах було зручно щось шукати, рюкзак здатен розкриватися на 90 градусів.

Рюкзак для хлопчика
Рюкзак у розкритому стані

Багато юнаків вважають таке рішення надзвичайно зручним. Особливо, якщо хлопець до школи дістається громадським транспортом у годину пік та зазвичай не надто пильнує своє майно.

Вартість: $38

Де купити: aliexpress.com

Рюкзак для підлітка YESO

Рюкзак с Ali Express
Ще один стильний рюкзак для юнака

Як і в попередніх моделях, місткість до 35 л., ортопедичні лямки с м’якими вставками, щільна спинка, водовідбивна тканина, безліч кишень, прорізи для навушників, кишені для пляшечки або термочашки, зручна ручка, стильний дизайн й усу-усе, що цікавить сучасного хлопа.

Нашу увагу цей рюкзак привернув саме розмаїттям кишень та захопленими відгуками на просторах мережі про міцну тканину та зручність – причому, це стверджують не лише мами школярів, але й дорослі хлопці, що користуються ним у місті.

А оскільки ти, напевно, вже втомилася від слів, краще подивись на цей рюкзак реальний відео-відгук, на який ми натрапили.

 

Вартість: $36

Де купити: aliexpress.com

Оригінальний швейцарський рюкзак Swisswin

Рюкзак Swisswin на Алі Експрес
Легендарний Swisswin

Це дійсно швейцарський рюкзак. І він дійсно приїде до тебе з Китаю, будучи оригінальним. Вся річ у тім, що відомий швейцарський бренд продає ліцензії на виробництво товарів зі своїм логотипом іншим фабрикам. Таким чином, продукція, вироблена за технологією та стандартами якості Swisswin, шиється у Китаї, що дає можливість нам придбати її за демократичною ціною. Надпис на рюкзаку Suissewin вказує не на те, що це фейк, а на те, що виріб створений китайським суббрендом Swisswin на ім’я Suissewin.

Отже, це також рюкзак для юнака, оскільки, як і попередні описані моделі, має об’єм до 35 л., а висоту – 48 см. Якість, ергономічність, зручність, надійність, міцність тканини, розмаїття кишень та усе інше, судячи з відгуків, відповідає очікуванням від відомої швейцарської марки. Поліестер, що не намокає, металева фурнітура, м’які замки та карабіни, коротше кажучи – фірма.

Відома марка рюкзаків Swisswin

Вартість: $43

Де купити: aliexpress.com

Отже, mama.ua рекомендує будь-який з п’яти рюкзаків, що описані вище. Та якщо ти натрапила на щось варте уваги – ділись посиланням у коментарях.