10 ознак правильного шкільного ранця

30 травня 2017 р. 12:27

Ідеальний рюкзак має бути комфортним під час носіння, ортопедично безпечним та естетично приємним - щоб дитині щодня хотілося його збирати і нести до школи. Отже, обираємо ранець мрії!

Шкільні ранці

Купівля шкільного приладдя буквально зводить з розуму батьків учнів! Потрібно все передбачити. І одним із найскладніших завдань для мам і тат вважається вибір рюкзака для школяра. Ранець має згладжувати навантаження від тяжкості підручників, берегти спину дитини, бути містким і в той же час компактним. Як знайти таку чудо-сумку? Ось, кілька слушних порад щодо вибору шкільного рюкзака.

  1. Обирайте разом з дитиною! Обов'язково варто порадитися з сином або донькою щодо бажаного дизайну. Адже це дитині кожного дня ходити з ранцем до школи.
  2. Варто обирати рюкзак розміру, відповідного до віку та зросту дитини. Шкільна сумка має бути місткою, але вона не може бути більшою, ніж сам учень. Зазвичай у характеристиках до товарів вказуються вікові рамки.
  3. Нехай буде багато відділень. Зручніше розподіляти навчальне приладдя по декількох відділеннях.
  4. Широкі лямки та жорстка спинка - такі характеристики рекомендовані для збереження постави школяра. Коли спинка рюкзака занадто м'яка, носити його незручно. Тривале носіння важких предметів з невірно розподіленим навантаженням шкідливе для здоров'я спини. Приклади хороших каркасних рюкзаків можна подивитися на  podushka.com.ua.
    Шкільні ранці
    Шкільний рюкзак - головний артефакт учня
  5. Застібки і блискавки повинні легко розстібатися та надійно застібатися. Обираючи рюкзак для школяра, цьому моменту важливо приділити особливу увагу. Адже блискавка або застібка, що швидко вийшла з ладу, робить ранець непридатним до використання.
  6. Сьогодні все частіше в школах можна почути вимогу щодо носіння дітьми світловідбивачів на одязі або рюкзаку. Найпростіше купити рюкзак одразу зі світловідбиваючими елементами.
  7. Нехай це буде рюкзак з ручкою. Лямки - це добре, але додаткова ручка для носіння шкільної сумки обов'язкова!
  8. Лямки мають регулюватися. Один рюкзак прослужить кілька років точно, якщо обрати модель з регульованими лямками. Підігнавши лямки під зріст дитини, можна не хвилюватися про покупку нового ранця ще один навчальний рік щонайменше.
  9. Краще обирати дизайн, розрахований на певну стать школяра. На podushka.com.ua представлені модні моделі для хлопчиків і дівчаток.
  10. Шкільний ранець має бути надійним та міцним. Тому економити на такому предметі не варто. Нехай це буде хороша річ, яка прослужить 1-2-3 навчальні роки.

На правах реклами.