Як одягнути дитину до школи

8 серпня 2016 р. 16:34

Напередодні першого вересня ми продовжуємо "збирати" дитину до школи. Що ж стане у нагоді першачкові?

Що не забути перед школою

Раніше ми розглянули, яким повинен бути шкільний ранець, і що має в ньому лежати. Тепепрь поговоримо про те, що буде складати навчальний гардероб першокласника.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Шкільна форма: ціни, магазини, тренди

Одяг для школяра

У чому ж відправляти дитину до школи? У багатьох школах уже ввели шкільну форму, яка складається з брюк або спіднички та піджака. До того ж у кожній школі існує і свій «корпоративний» фасон або колір. Тому батькам треба дотримуватися вимог школи і особистих вподобань дитини. Шкільну форму краще купувати у спеціалізованому магазині. Там будуть враховані і особливості одягу для дітей, і модні тенденції у шкільній формі.

Ггардероб дівчинки

Сюди входить:

  • один костюм (це може бути твід, вовна);
  • сарафан або спідниця на бретельках;
  • брюки;
  • жилетка;
  • взуття відповідне сезону;
  • різнокольорові блузки, футболки, водолазки.

Гардероб для хлопчика

Він повинен складатися з таких речей:

  • піджак;
  • 2-3 пари брюк: темні та світлі;
  • пара светрів (тонкий і теплий);
  • метелик або краватка на свято;
  • кілька сорочок, футболки, водолазки тощо;
  • сезонне взуття.

Крім того, і хлопчикові, і дівчинці необхідний спортивний костюм та зручне спортивне взуття для занять фізкультурою і спортом. Найкраще, якщо у дитини буде два набори - шорти і футболка та костюм зі спортивними штанами і кофтиною.

Коли і що купувати?

Подарунок для першокласника
Реквізит для школи

Отже, одразу можна придбати набір першачкові у подарунок, в який би входило окреме шкільне приладдя, але при цьому, щоб у тебе залишився список для спільних з малюком покупок. Подарувати набір дитині можна не одразу, а коли інтерес до інших вже куплених речей зменшиться. Так само заздалегідь можна починати збирати матеріали для уроків праці. Це легко можна робити на прогулянці з дитиною, разом збираючи вподобані каштани, черепашки, листя, які будуть необхідні для занять. Більш цікаве, з точки зору першачка, приладдя треба купувати незадовго до самих занять, це допоможе викликати інтерес до школи у дитини. Обов'язково включи у набір подарунок своєму школяреві. Це може бути книжка або незвичайне приляддя, яке пов'язане зі школою. Подарунок можна піднести дитині безпосередньо перед першим походом у перший клас або ж після перших уроків.

Якщо хочеш дізнатися, де найвигідніше купувати все, перераховане вище, дивись огляд шкільних ярмарків Києва від mama.ua.

Скільки коштуватиме батькам зібрати першачка до школи?

У школах зазвичай вивішені переліки всього, що стане у нагоді першачкам у перший рік навчання. Для організації робочого місця вдома знадобляться: письмовий стіл (від 900 грн), стільчик (від 500 грн), настільна лама (від 200 грн). Педагоги не рекомендують купувати першокласникам мобільні телефони, адже найчастіше у 1-му класі батьки самі відводять дитину в школу та зустрічають її. Тож переживати нема за що. А тепер розрахуємо вартість одягу, канцтоварів та взуття, які знадобляться учневі в перший рік навчання.

Скільки коштує зібрати дитину в школу, читай тут.