Чи можна вагітним купатися на Водохреща?

15 січня 2019 р. 14:00

19 січня християни святкують Водохреща - один з найважливіших свят. Ісус Христос у цей день хрестився у річці Йордан. Багато людей також відправляються цього дня на річку, щоб скупатися в ополонці та відчути Божу благодать. А ось чи можна купатися в ополонці майбутнім мамам?

Традиції Водохеща

Адже, варто розуміти, що купання в ополонці - це останній етап загартовування. До цього моменту слід готувати свій організм близько двох років. Крім того, перебування в ополонці, за словами медиків, не повинно перевищувати 3 секунд. Якщо ти все ж зважилася викупатися при надії - проведи перед купанням зарядку, а після - швидко встань на килимок, ретельно розітріть рушником і дуже швидко одягнися. І не думай перед ополонкою йти в баню! Адже чергування гарячого та холодного повітря й води - це дуже важке випробування для судин.

Народне повір'я

Згідно з ним 18 січня, в ніч перед Водохрещем, в річку занурюється Ісус. Якщо людина прийде на річку рівно опівночі, то вона зможе побачити коливання води. Так говорить народне повір'я. Отже, як ти зрозуміла, Водохреща - це дуже значиме християнське свято. Не забудь освятити воду на Водохреща на рік вперед, покропи нею своє житло та випий трохи свяченої води натщесерце. І, звісно ж, збери усю родну за одним столом та відчуй силу святкового духу єдності.