Список речей для дитини на море: що брати мамі з собою на відпочинок

4 липня 2017 р. 14:25

Збори на море з дитиною - це дуже відповідальний захід. Мамі важливо нічого не забути, адже необхідних речей на відпочинку просто може бути ніде купити. У цій статті ми розглянемо без чого ж не обійтися у дорозі на море та безпосередньо на відпочинку.

Список, що взяти на море з дитиною

Отже, відбулося: ти їдеш на море. І не одна, а у найприємнішій компанії у світі - зі своїм малюком! Щоб вояж вдався на славу, важливо правильно зібратися.

До речі, якщо ти збираєшся відвезти малюка до моря в іншу країну, дізнайся,  які документи для виїзду за кордон знадобляться дитині.

Що взяти для дитини на море в дорогу 

Дорога на море займає різну кількість часу, в залежності від того, яким транспортом ви туди добираєтеся. Це може бути автомобіль, потяг або літак. Тому важливо підготувати свого малюка до такого шляху і взяти все необхідне для догляду за ним і для того, щоб скрасити проведення часу в дорозі.

Ось невеликий список того, що взяти у відпустку з дитиною.

  • Їжа та напої. Для дороги будь-якої тривалості варто подбати про те, що буде їсти і пити дитина у цей час. З напоїв краще взяти звичайну воду, яка добре втамовує спрагу. Їжу можна приготувати заздалегідь та розкласти в контейнери, так буде краще, ніж харчуватися у придорожніх кафе. А ще не забудь про перекуси - фрукти або печиво з радістю поїсть кожен малюк. Детальніше про те, чим годувати дитину в дорозі, ми вже писали.
  • Підгузки чи горщик. Якщо дитина ще зовсім маленька і не привчена до горщика, то візьми кілька підгузків для того, щоб оперативно їх переодягати за потреби. Для старших малюків існують чудові дорожні горщики: пластикові з одноразовим вкладишем або надувні. Обери той, що буде зручніший саме для твого крихітки. Нехай він покористується обновкою вдома, щоб заздалегідь звикнути.
  • Серветки. Вони мають бути включені у список на море з дитиною обов'язково. У дорозі будуть необхідні і сухі і вологі серветки, на різні випадки. Краще, щоб це були спеціальні дитячі або антибактеріальні.
  • Змінний одяг. Він стане у нагоді в тому разі, якщо дитина забрудниться у дорозі, від чого ніхто не застрахований.
  • Ліки від захитування. На жаль, не всі дітки добре переносять дорогу, тому якщо ти подорожуєш машиною, це дуже стане в нагоді.
  • Плед або пелюшка. Це дуже стане в нагоді, якщо в дорозі дитина засне, навіть незважаючи на те, що найчастіше подорожі припадають на літній період.
  • Іграшки та книжки. Цей пункт також необхідно додати в список речей на море з дитиною в дорогу. Неважливо, скільки часу ти з малюком будеш добиратися до місця відпочинку, але всілякі іграшки, пазли, конструктори, головоломки, дитячі книжки, планшет з мультиками - все це дуже допоможе уникнути вередування у дорозі. Не забувай про те, що діти полюбляють спільні ігри, тому буде здорово, якщо ти прийматимеш у них участь.

ОБОВ'ЯЗКОВО ПРОЧИТАЙ: Їдемо на море з маленькою дитиною: що потрібно знати мамі перед поїздкою

Що взяти з собою на море з дитиною, список
Що потрібно брати на море з дитиною

Мабуть, це основний список того, що взяти дитині на море в дорогу. Зрозуміло, кожна мама додасть до цього переліку маст-хев речей щось своє.

Що обов'язково треба взяти дитині на море

Звичайно, все вищеописане треба покласти в окремий «дорожній рюкзак», який завжди буде під рукою. Але не варто забувати про ті речі, які стануть в нагоді малюкові на самому відпочинку. А про те, що брати з собою на море з дитиною, поговоримо трохи нижче:

  • Аптечка. На відпочинку, на жаль, може статися все що завгодно, адже нове місце та новий клімат не завжди одразу підходять малюкові, і для адаптації необхідний деякий час. Тому нехай у твоїй аптечці завжди буде:
    - жарознижуюче;
    - знеболююче;
    - ліки від алергії, діареї та блювоти;
    - засіб від сонячних опіків;
    - ранозагоювальний засіб;
    - засіб від та після укусів комах;
    - антисептик для обробки ран;
    - ватяні палички та ватяні диски;
    - стерильні вологі серветки;
    - пластир;
    - йод;
    - бинт;
    - спрей або краплі для промивання носа (сольовий розчин);
    - вушні краплі.
    Конкретні назви лікарських препаратів уточни у педіатра, він зможе підібрати безпечні ліки саме для твоєї дитини. Детальніше про те, як збирати дитячу аптечку у відпустку, читай тут.
  • Сонцезахисний крем бажано зі ступенем захисту SPF 50, який краще захистить шкіру дитини від проникнення шкідливих УФ-променів.
  • Засоби для догляду. Це те, що взяти на море з дитиною просто необхідно. Шампунь, дитяче мило, гребінець, мочалка, зубна щітка та паста, ножиці манікюрні - це мінімум, який варто взяти з собою. До речі, можна взяти з собою дитячий засіб для купання, який замінить шампунь та мило, а також заощадить місце у валізі. Звичайно, можна використовувати те, що буде в готелі, але це не завжди підійде для ніжної дитячої шкіри, тому краще не ризикувати та завбачливо взяти своє.
  • Фотоапарат. Це, знову-таки, те, що потрібно на морі однозначно, щоб закарбувати пам'ятні моменти вашого відпочинку!
  • Одяг і взуття. Як показує практика, весь одяг, який мами беруть на море дитині, вони все одно не встигають їм одягати. Тому не поспішай згрібати все полиці шафи у валізу. Для дівчинки можна взяти 1-2 купальники, а для хлопчика - кілька пар плавок. Якщо дитина ще маленька, то рекомендуємо взяти спеціальні трусики-памперс для плавання, в яких він зможе комфортно плавати у морі або басейні. А також трусики, шорти та футболочки. Звичайно ж, не варто забувати про теплий одяг, який стане у нагоді у вечірній час - пару кофт і штанців буде більш ніж достатньо.
    Зі взуття візьми 2 пари відкритих босоніжок, на випадок, якщо малюк одні забруднить або намочить, то завжди можна буде взути сухі. Також стане в нагоді 1 пара закритого взуття, наприклад, кросівки (знову ж на випадок прохолодної погоди).
  • Коляска та слінг. Незамінні мамині помічники на морі, якщо малюк не вміє ходити або ще не може довго без неї обходитися. Коляску, якщо є така можливість, краще придбати маленьку, легкозбірну, з якою можна буде впоратися без сторонньої допомоги. Такі коляски зручно брати і у машину, і у потяг, і навіть на борт літака. Дивись огляд колясок-тростин для подорожей.

Що брати на море з дітьми
Речі на море з дитиною пакуються з особливою ретельністю

  • Нарукавники або коло для плавання. Це підійде для дитини будь-якого віку. Вони так само продаються і на самому курорті, але коштують дорожче, тому їх теж краще включити в список речей у відпустку на море з дитиною, тим більше, у складеному вигляді вони займають небагато місця
  • Підгузки та/або горщик. Щоб не везти з собою кілька пачок підгузків, можна пошукати в інтернеті, чи продають ті, якими ви користуєтеся, поруч з курортом. Це значно заощадить місце в багажі.
  • Іграшки. Зазвичай, на самому відпочинку вони не дуже потрібні дитині, тому варто взяти декілька найулюбленіших, щоб допомогти дитині адаптуватися на новому місці, і, звичайно ж, не забути іграшки для ігор з піском та водою. Їх теж можна купити на самому курорті, але ціна на них буває часто завищена у декілька разів.

В цілому, малюка можна вважати зібраним, залишилося упакувати свої власні речі.

І, безсумнівно, заключним пунктом у списку того, що брати на море з дитиною, стане відмінний настрій. Він обов'язково урізноманітнить ваш спільний відпочинок, навіть якщо ти щось забула!