Список канцтоварів для першачка

8 серпня 2016 р. 15:00

Хочеш, щоб твоя дитина полюбила з перших днів школу? Тоді давай зберемо їй усі необхідні речі для походу в перший клас.

Що купити дитині до школи

Як зібрати дитину в 1-й клас

Підручники, зошити, книжки, альбоми, папки, обкладинки, гумки, ручки, олівці - це лише частина приданого. При покупці всіх цих речей треба враховувати і вимоги школи, в яку ти подаєш документи, і смак твоєї дитини. Тому нехай вже він разом з тобою походить по магазинах. Так ви разом оберете те, що йому сподобатися.

Шкільний пенал

Він повинен бути міцним і простим. Незграбні пенали, з різними тримачами на гумках, з прозорими плівочками та іншою мішурою не особливо практичні, та й коштують набагато дорожче. Декор облазить, гумки рвуться, а все зайве відламується та відвалюється. Ще одна важлива умова для пенала першокласника - він має бути жорстким. У м'якому пеналі вміст може легко зламатися, тому сміливо відмітайте так звані пенали-косметички. Хороший варіант - пенал-тубус, де одна половинка щільно надівається на іншу. В пеналі неодмінно повинні лежати:

  • 2 сині ручки,
  • одна червона,
  • одна зелена,
  • ластик,
  • 2 простих олівця,
  • точилка,
  • лінійка.

Зошити для першачка

Канцтовари для першокласників
Канцелярія для школи

Їх треба купувати найпростіші, але обирати ретельно. Зверни увагу на те, щоб папір зошитів була якісним та білим, а лінійки чи клітини - чіткими і рівними. Поганий папір підвищує стомлюваність очей дитини, тому не лінуйся перегорнути кожну.

Ручки та олівці

Бери найпростіші і досить багато! Першокласник напевно буде їх губити, і це не має бути для нього трагедією. Олівчик з гумками-ластиками на кінці не купуй, адже кінчики та гумки часто просто відвалюються. Краще візьми звичайний олівець і звичайну гумку. Важливо, щоб вона була побільше, швидко стирала та зручно трималася в руках учня.

Клей

Найекономічніший та практичний клей - ПВА в тюбиках. Він добре склеює будь-який матеріал, будь то тканина, дерево або пластмаса. Великим плюсом є наявність у тюбика особливого наконечника-дозатора - так ручки дитини менше брудняться.

Портфель

Портфель молодшого школяра
Шкільні ранці
Фахівці віддають перевагу портфелю або шкільному рюкзаку, який треба носити на двох плечах. Маса портфеля не має перевищувати 700 г, а з книжками і зошитами - 2 кг. Крім того, у нього мають бути кілька різних за розміром і формою відділень для письмового приладдя, для змінного взуття, для підручників і альбомів, для ключів. Не варто навантажувати дитину цілою купою додаткових пакетів і сумок - все має лежати в самому шкільному рюкзаку. Рюкзак для молодшого школяра повинен відповідати таким вимогам:

  • мати невелику вагу;
  • бути виготовленим з матеріалу, що миється, міцного, водонепроникного матеріалу;
  • мати 2 широкі, міцні, регульовані лямки;
  • мати тверду ортопедичну спинку (це важливо для хорошої постави);
  • мати вставки з матеріалів, що відбивають світло.

Читай далі - у що одягнути твого першачка.

Дізнайся, де можна купити все, що потрібно дитині для школи