Як організувати корисний перекус у школі?

14 жовтня 2014 р. 11:14

Правильність дитячого харчування важлива для всіх батьків. Адже малюкам потрібно давати тільки найкраще, здорове, корисне та обов'язково смачне. Вдома у тебе, звичайно ж, все під контролем, а ось які продукти підібрати, щоб організувати корисний перекус для своєї дитини у школі - окреме питання.

Кілька кроків до здорового харчування

Крок перший. Якщо шкільна їдальня не підірвала твоєї довіри, можеш щодня виділяти гроші дитині на харчування, щоб вона сама купувала собі обіди. Тут важливо обговорити два моменти: Не давай більше грошей, ніж потрібно на один день і заздалегідь вирішуйте разом з малюком, що він буде там їсти. До речі, багато шкіл довіряють стежити за харчуванням дітей молодших класів вчителям, тож можеш бути впевнена: твоя дитина з'їсть саме те, що обіцяла, а не чіпси та колу.

Крок другий. Якщо ти все ж прихильниця домашньої їжі, пропонуємо наступні варіанти:

  • приготуй бутербродики з індичого або курячим м'ясом, можна замінити звичайний хліб хлібцями, буде набагато корисніше;
  • додай до шкільних бутербродів листя салату, огірки чи помідори;
  • придбай лоток для їжі та накриши туди овочі у вигляді салату, тільки заправляй лише злегка і звичайно ж не майонезом;
  • на обід можна приготувати домашню шаурму або млинчики з різними начинками, які любить твоя дитина;
  • для десерту підійдуть солодкий сирок, фрукти, горіхи, печиво;
  • в якості напою непогано давати соки, чай, йогурти або кефір;
  • якщо твоє чадо любить пожувати між перекусами ще щось, давай з собою домашні сухарики або сухофрукти.

Про що мама повинна пам'ятати

Готувати потрібно їжу з урахуванням гастрономічних уподобань свою дитину

Готувати їжу потрібно з урахуванням гастрономічних уподобань своєї дитини, інакше висока ймовірність того, що її перекус опиниться у сусіда по парті або у сміттєвому відрі.

Порція має відповідати потребам дитини, ти ж не хочеш, щоб до вечора він валився з ніг від голоду.

Не потрібно давати продуктів з різким запахом (цибуля, часник), занадто гострих, солоних, тих, які малюк ще не пробував вдома, і особливо тих, які можуть спровокувати алергію, діарею тощо.

Увечері завжди поцікався, що зі взятого з собою їв малюк, чи сподобалося йому, і що б він хотів назавтра. І ще: не потрібно давати дитині до школи те, що йому не подобається (навіть якщо це суперкорисно), сподіваючись на те, що зголоднівши, він все одно це з'їсть. Така тактика в корені не вірна, повір, твоє чадо знайде спосіб викрутитися. І користі від такого корисного перекусу - не буде.

Не забувай і про те, які дітки бувають хвалькуваті та вразливі, тож якщо твоя дитина заявляє, що Маша, Петя, Коля носять до школи на перекус гастрономічні витребеньки, вмикай фантазію та тримай марку!