Вакцина проти поліомієліту закуплена та розповсюджується усіма поліклініками країни

15 серпня 2018 р. 16:40

Відповідний наказ видала щойно в. о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. Вакцина закуплена за кошти держбюджету й доставляється у кабінети вакцинації із дотриманням холодового ланцюга.

Щеплення від поліомієліту

Наказ, підписаний в.о. міністра, опублікований на сайті МОЗ та проголошує, що усі дози щеплень мають бути доставлені до кінцевих пунктів призначення вчасно і з дотримання усіх вимог зі зберігання та транспортування.

А це означає, що всі діти, хто цього року мають пройти планову вакцинацію або ревакцинацію від поліомієліту, отримають своє щеплення вчасно, належної якості та без додаткових батьківських витрат, як того вимагає законодавство України.

Нагадуємо, що щеплення від поліомієліту робиться дітям у 3 етапи у віці 2, 4, 6 місяців з ревакцинацією у 1,5, 6 и 14 років.

См. Календар щеплень в Україні

За офіційними даними в Україні щепленням охоплені менш як 50% дітей віку від 2 до 11 років. Це при тому, що статистика стверджує, що достатньо зниження на 5% обсягів вакцинації, аби захворюваність збільшилася втричі. Таким чином, масова відмова від щеплень може призвести до реальної епідемії цього небезпечного захворювання. Зауваж, що всі умови для вакцинації у різних регіонах країни є.