10 гаджетів для кухні на AliExpress

18 вересня 2018 р. 12:39

Прагнучи урізноманітнити та спростити своє життя на кухні, mama.ua пробіглася просторами найряснішого та найекономнішого ресурсу в світі, й ось що там надибала ...

Гаджети для кухні

1. Спрей дозатор для цитрини

Дозатор для лимона
Цитриновий спрей

Відмінна штука для вичавлювання лимонного соку або соку інших цитрусових. Потрібно лише трохи зрізати верхівку та вкрутити розпилювач у м'якоть плоду. У такий спосіб ви можете додавати сік цитрусових до чаю, компоту, салатів, десертів, страв з м'яса або риби (читайте «в піцу та суші»).

Така штучка годиться для сервірування столу, також підійде в подарунок будь-якій господині.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $0,7

2. Силіконовий складаний друшляк

Друшляк з силыкону на Аліекспресі
Друшляк вашої мрії

Особливість такого друшляка в тому, що він розбирається, має висувні ручки, чаша теж стискається. Довжина виробу - близько 40 см. Вам не треба однією рукою тримати друшляк, а іншою мити овочі або фрукти - поставивши прилад на раковину, ви звільните свої маніпулятори. Силіконовий друшляк можна мити у посудомийній машині, завдяки конструкції його зручно зберігати або брати з собою у тривалі подорожы. Раптом ви цінитель домашньої пасти, і без друшляка ані кроку.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $16

3. Силіконовий пензлик з дозатором олії

Пензлик для пательні
Геть калюжі олії

Пензлик з дозатором зроблений з силікону (ваш Кеп) й прикручений до резервуару, куди заливається олія. Для використання потрібно перевернути пензлик вниз і трохи натиснути на резервуар. Невелика кількість плії потрапить на потрібну поверхню, розподілиться за допомогою пензлика. Тепер ваша коронна яєчня буде без традиційної калюжі олії у пательні. Й жодних бризок на пузо під час готування.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $1,8

4. Різак для фруктів

Пристрій для нарізки фруктів
Як гарно порізати яблучко

Зручний девайс для нарізки яблук, груш, картоплі, буряку і що там ще ріжуть на однакові часточки. Такі різаки виконані або повністю з нержавіючої сталі, або з пластиковими тримачами. Ножі з боку нарізки заточені, але не сильно - раптом ви туди пальці випадково сунете (не робіть так). Є отвір для видалення серцевини - наприклад, яблука. Хоча в цьому прикладі в часточках часом доводиться прибирати залишики насіння. Всі ми недосконалі, навіть apple.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $22,6

5. Тендерайзер для відбивання м'яса

Гаджет для відбивних
М'ясо більше ніхто не б'є

Це не середньовічна картинка зі зброєю святої інквізиції, а та штука, за допомогою якої мама тепер готуватиме відбивні. Без гуркоту. Тендерайзер зручно лежить у руці й дозволяє перетворити м'ясо на «відбивну» без відбивання. Тримач із пластику, робоча частина - з нержавіючої сталі.

При роботі з традиційним топірцем для відбивання травмуються волокна м'яса та нервові клітини сусідів. За допомогою тендерайзера руйнується сполучна тканина, а ось волокна практично не пошкоджуються - м'ясо зберігає свої смакові якості та пвд час смаження залишається м'яким і соковитим.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $14,4

6. Прес для бургерів

Гаджет для котлет для бургерsв
Бургер вдома

Отже, ви хочете зробити домашні бургери. Поки ви не забруднили руки фаршем, запишіть: котлети для бургерів нині формують за допомогою спеціального гаджета - преса.

Такий прес дозволить акуратно утрамбувати м'ясо, котлета НЕ розвалюватиметься. Діаметр форми порівняємо зі стандартною булочкою для бургера (близько 9 см). Пристрій з двох сторін має насічки, які роблять в фарші канавки, за рахунок чого котлета готується рівномірно й швидко.

Закладати фарш у форму потрібно ложкою (ласкаво просимо до клубу «чисті руки»). Мити гаджет можна як вручну, так і в машинці.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $14,9

7. Силіконові кришки

Кухонні кришки
Універсальні кришки

Комплект силіконових кришок дозволить закривати будь-яку ємність: від найменших чашок до 5-літрових каструль. Дуже зручно для холодильника: тепер звідти не пахтиме сирим м'ясом, цибулею, маминим борщем та мандаринками. Матеріал кришок - силікон, який дуже добре тягнеться, що дозволяє герметично закривати будь-яку банку або миску.

Миються вони вручну або в посудомийній машині, займають мало місця, легко витримують високі температури, стійкі до деформації, придатні для багаторазового використання. Холодільнічному «амбре» тепер кришка.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $6

8. Силіконова форма для яєць, млинців, оладок

Силіконова формочка з Аліекспрес
Ідеальні кружечки

Ну, ви зрозуміли: яєчня, млинці, оладки будуть рівними, круглими, немов щит Капітана Америка, без рваних країв і патьоків з боків. Краї форми щільно прилягають до дна пательні, не деформуються під впливом високих температур - просто так цю красу не зіпсувати. Зберігати зручно, мити легко.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $2,3

9. Горіхокол

Машинка для розколювання горіхів
Колоти горішки - це просто

Ця машинка розколе будь-який міцний горішок. Фундук, волоські горіхи, мигдаль, пекан - їй все легко. Великий важіль дозволить працювати якщо не одним пальцем, так точно на півсили. Ширина регулюється, що дозволяє колоти горіхи будь-якого розміру - за винятком, хіба що, кокосових.

Де купити: aliexpress.com

Ціна: $18

Салатниця-овочерізка

Салатниця з нарізкою
Салатниця з функцією кухонного комбайна

Пристосування для нарізання. Завантажуєте овочі або фрукти в контейнер, закриваєте, проходите ножем по поздовжніх щілинах. Потрібні кубики? Зніміть кришку, поверніть її на 90 градусів, потім знову закрийте і повторіть маніпуляцію. І гіки ситі, й пальці цілі.

Матеріал - пластик. Мити можна вручну та в посудомийній машині.

Де купити:  aliexpress.com

Ціна: $10,3

Ціни вказані на момент написання замітки, отже на час покупки вони можуть відрізнятися як в більшу, так і в меншу сторону.