Як виховати успішну дитину?

9 листопада 2018 р. 12:12

Успіх людини залежить, насамперед, від корисних навичок, багато з яких набуваються ще в дитинстві. І чим раніше, тим краще. Адже саме у віці до 5 років інформація засвоюється швидко та легко.

Книжки для дітей

Які ж навички необхідні дитині, та як їх розвивати, аби вона була успішною особистістю у майбутньому?

Одним із дієвих інструментів розвитку необхідних дитині навичок є книги. Наразі є багато варіацій, одні ґрунтуються на світових методиках розвитку, інші використовують методи навчання через гру. Та всі вони спрямовані допомогти поколінню, що зростає, повністю розкрити власний потенціал і засвоїти необхідні навички.

Необхідні для сучасної дитини навички - це не тільки письмо, лічба, читання. Одними з найважливіших є самоконтроль, логічне мислення, комунікативні навички та навички подолання труднощів. Чому саме їх розвитку слід приділяти увагу та за допомогою яких книг? Далі у статті.

  1. Самоконтроль – вміння зосередитись на одній справі та ретельно працювати над нею. Ця навичка допоможе в подальшому житті справлятися із задачами, що постають, та досягати позитивного результу.
    Самоконтроль у дитини можна розвивати, надаючи їй свободу вибору та можливість приймати рішення самостійно. Саме цей принцип закладений у японську методику розвитку “KUMON”. Зошити “KUMON” (видавництво “Ранок”) побудовані за принципом “від простого до складного”, що дає дитині можливість самостійно виконувати завдання з мінімальним втручанням батьків.
    А ось, наприклад, в українських посібниках ТМ “АРТ” додано різні варіанти самооцінювання (тестометри, наліпки...), завдяки яким дитина самостійно слідкує за своїм прогресом, вчиться доводити почате до кінця й отримує мотивацію продовжувати.
  2. Логічне мислення – вміння знаходити зв'язок між явищами та подіями, визначати причини їх виникнення та наслідки.
    Ця навичка допоможе працювати з інформацією, робити висновки та приймати рішення. Для того, щоб розвинути цю навчику, попросіть дитину відсортувати великі та малі іграшки, розібрати свій одяг за кольорами або потренуйтеся за спеціальними зошитами, наприклад, зошитами ТМ “АРТ”: “Блокноти-вирізалки”, “Квест. Логіка”.
  3. Комунікативні навички – здатність до спілкування, встановлення зв’язків, налагодження контактів.
    Комунікативні навички формуються, коли дитина має змогу висловити свою думку, її не перебивають та зважають на неї як на співрозмовника у комунікаціях. Книги ТМ “АРТ” формують перший лексичний запас малюка. Вони призначені для вивчення дошкільнятами нових слів, правильної вимови, побудови діалогів. Книги-помічники: Що і де?, Англійська до школи, Міні-абетка”. 
  4. Подолання труднощів – вміння не бути поглинутим самокритикою та реально оцінювати свої можливості.
    Ця навичка допоможе у майбутньому не зупинятися на досягнутому. Рухаючись вперед сторінками книжок серії “KUMON” і виконуючи одноманітні завдання, які поступово ускладнюються, діти отримують впевненість у своїх силах, стають більш самостійними та рішучими.

Для того, щоб дитина була успішною у дорослому житті, доведеться докласти багато зусиль, але батьківська любов та книжки допоможуть у цьому.  Нагорода за старання – щасливе майбутнє дитини. 

На правах реклами