Чесний огляд дитячих вологих серветок

24 квітня 2019 р. 18:37

Які вологі серветки для дітей може порекомендувати mama.ua? Питання складне і неоднозначне. Тому наводимо свій рейтинг дитячих вологих серветок, що складається з ТОП-10 позицій, найбільш популярних та улюблених нами і нам подібними.

Серветки вологі дитячі

Дитячі вологі серветки - продукт першочергової важливості, який застосовується у щоденному догляді за малюком. Кожна зміна підгузника не обходиться без використання серветок. Якщо раніше ними користувалися лише в дуже рідкісних випадках, то зараз без них молода мама не зможе прожити ані дня. Тому вкрай важливо обирати якісні вологі серветки для новонароджених.

Лікарі попереджають, що якщо постійно використовувати дитячі серветки, відбувається руйнування природного ліпідного бар'єру, що захищає шкіру. Антибактеріальний шар матеріалу прибирає не лише патогенні мікроби, а й діє на корисну мікрофлору шкіри малюка. Серветки варто використовувати у розумній кількості, адже прагнення до стерильності може призвести до зниження місцевого імунітету немовляти.

Незважаючи на різні зауваження, сучасне життя диктує свої правила. У молодих мам не завжди є можливість купати дитину, змінюючи памперс, тому вологі дитячі серветки як ніколи виручають.

Які серветки краще обирати?

Перші серветки, які з'явилися на ринку, були жорсткими, ніби просто намочили папір. Але минуло десятиліття, і зараз різні марки наввипередки пропонують споживачам товар все краще і краще. Однак не варто піддаватися на виверти маркетологів. Уважно вивчай серветки на наявність заборонених компонентів, особливо якщо дитина - алергік. У них не має бути спирту, який провокує контактний дерматит та печіння у місцях попрілостей. Наявність парабенів та фталатів, лаурилсульфата натрію, ароматизаторів загрожує сухістю, сверблячкою та алергічною реакцією.

Намагайся обирати щільні, але м'які вологі серветки для дітей. Чим товщі серветки, тим краще вони вбирають вологу. Візьми за правило перевіряти дату виробництва, термін придатності та виробника. Термін придатності серветок зазвичай становить 30 місяців. Якщо він минув, серветки можуть вже підсохнути.

Що стосується матеріалу, обирай органічний хлопок. Цей матеріал м'який, добре вбирає вологу і не подразнює епідерміс малюка.

Кращі вологі серветки для новонароджених здатні загоювати ранки, адже вони містять вітаміни А, Е, F. За наявності екстракту ромашки, череди або чистотілу витирання серветками запобігатиме подразненню та попрілостям.

Найпопулярніші дитячі серветки

В аптеках та магазинах для дітей представлені сотні видів серветок. Які обрати, вирішувати тобі. У нашій статті підібраний рейтинг кращих за характеристиками та впливом на шкіру. Отже, пропонуємо ТОП-10 за версією mama.ua

1. Серветки Huggies

Цей бренд має кілька лінійок, тому точно можна знайти ідеальні для твого малюка. Вони усі добре себе зарекомендували в дослідженнях. Тестування показали, що цей товар не має аромату, не викликає алергії, без спирту, містить вітамін Е та екстракт алое вера. Мами відзначають, що тканина добре очищає і м'яка на дотик, не залишає відчуття мила на руках. До того ж, ціна досить демократична.

Вологі серветки Хаггіс

Вартість: від 27 грн за 56 шт. Купити серветки можна тут.

2. Серветки Pampers

Відомі дві моделі цього бренду: Baby Fresh та популярніший Sensitive. Так само, як і попередні, вони гіпоалергенні, без ароматизаторів та спирту. Варто відзначити зручну упаковку цього виду. Серветки закриваються пластиковою кришкою, за рахунок чого довго не висихають. Але за цю деталь виробник додав вартості товару. Вони коштують трохи дорожче, тому в рейтингу на другому місці.

Вологі серветки Памперс

Вартість: від 42 грн за 56 шт. Купити можна тут. 

Трійку лідерів закривають ...

3. Вологі серветки Johnson's Baby

Кілька варіантів у цьому бренді: можна знайти і без аромату, з вітаміном Е. Виробник рекомендує використовувати їх з перших днів життя, дозволяється навіть для використання шкіри навколо очей. У складі серветок є лимонна кислота - вона часто зустрічається для підтримки природного РН шкіри. Але експерти відзначають, що наявність кислоти чи лугу за тривалого використання може негативно впливати на шкіру. Хоча ймовірність дуже низька, але цей фактор вплинув на місце цього товару в рейтингу.

Вологі серветки для дітей

Вартість: від 28 грн за 25 шт. Купити можна тут.

4. Очищувальні серветки Byphasse Baby Wipes

Для створення цього продукту використовують спеціальну техніку плетіння волокон. Завдяки цьому тканина дуже м'яка і ніжна. До складу входять елементи без аромату та просочення. У складі пропіленгліколь для утримання вологи та пом'якшення. Наявністю цього компонента зумовлено таке місце у списку кращих.

Вологі серветки для немовлят

Вартість: від 188 грн за 72 шт. Купити можна тут.

5. Вологі серветки дитячі Merries

Серветки дійсно добре очищають шкіру з першого разу, досить вологі та м'які. Але мінусом їх виступає відчуття мильності. Хоч у складі не вказано жодних шкідливих ПАВів, але експерти припускають, що до просочення щось додали для кращого очищення.

Японські дитячі серветки

Вартість: 101 грн за 64 шт. Купити можна тут.

6. М'які серветки Chicco

Підходять для делікатного очищення шкіри дитини. Оберігають від подразнень завдяки формулі з ромашкою. У складі немає барвників, парабенів та спирту, тому можеш не турбуватися щодо почервоніння або подразнення. Алое віра сприяє загоєнню ран. Упаковка з пластиковою кришкою створена, щоб серветки не пересихали. З мінусів: деякі користувачі відзначають наявність специфічного запаху та дещо завищену ціну.

серветки Chicco

Вартість: від 87 грн за 72 шт. Купити можна тут.

7. Серветки Bella Baby Happy

Гарне співвідношення ціна-якість. Через те, що фірма не дуже відома, серветки не сильно купують, а даремно. Вони збагачені екстрактом алое, зберігають природний РН шкіри та не мають запаху. Негативних характеристик не виявлено.

Белла дитячі серветки

Вартість: 74 грн за 112 шт. Купити можна тут.

8. Серветки вологі дитячі Superfresh

Міцна і ніжна поверхня добре вбирає вологу та береже шкіру. Ідеально підходять для протирання шкіри після підгузника та при тривалих прогулянках. Не містять спирту. Однак, їх незручно витягати з упаковки: часто витягується більша кількість, ніж потрібно. Крім того, розмір серветок занадто маленький, що збільшує їх витрату.

Недорогі вологі серветки для дітей

Вартість: 52 грн за 120 шт. Купити можна тут.

9. Серветки Прості РЕЧІ

Гідні серветки за адекватну ціну. Не липнуть, відсутній запах, щільні та м'які. Швидко використовуються, але упаковка економічна, тому вистачає надовго. І, що особливо гріє серце патріота - виробництво України.

Дитячі серветки виробництва України

Вартість: 43 грн за 120 шт. Купити можна тут.

10. Китайські дитячі серветки Goo.N

Цей продукт очищає та дає відчуття, як після купання, завдяки дуже вологій поверхні. Серветки не містять спирту чи масел, тому не залишають липкості та не призводять до подразнень. Але для гарного очищення мамі доведеться докласти зусиль. З тієї причини, що матеріал не містить жодних поверхнево-активних речовин, а лише воду, антисептики, зволожуючий компонент. Ефект від серветок як від дистильованої води, тому й відповідне останнє місце.

Серветки для дітей китайські

Вартість: 84 грн за 70 шт. Купити можна тут.

Цей список можна продовжувати ще довго, адже "серветковий" бізнес процвітає. І все ж, не піддавайся впливу реклами, а уважно читай склад. Лише методом проб, і, на жаль, помилок, ти знайдеш ті самі серветки, які підійдуть для твого малюка.