ТОП-10 кращіх дитячих шампунів

26 квітня 2019 р. 16:09

Вибір дитячих шампунів сьогодні просто величезний. Погодься, прочитати наш огляд у тебе вийде швидше, ніж купити та перепробувати десяток марок на своїй дитині. Пропонуємо твоїй увазі досвід нашої редакції та інших мам України.

дитячі шампуні

Від якості дитячих товарів ми вимагаємо набагато більше, ніж від власної косметики. Шкіра дитини ніжніша, шар епідермісу тонше, а значить більше і сприйнятливість до негативних подразників. Волосся маляти теж ще дуже тонке та м'яке. Догляду за ним слід приділити особливу увагу. Перш ніж придбати дитячий шампунь, краще ознайомитися з його складом та відгуками.

Ми вирішили проаналізувати найпопулярніші марки шампунів, представлені на вітчизняному ринку, і усвідомити, чому їх обирають мами для своїх малюків.

1. Bubchen

Топове місце серед популярних та доступних шампунів на ринку дитячих товарів впевнено утримує Bubchen. Назва фірми дослівно перекладається з німецької як «малюк». Творець бренду - Евальд Гермес, фармацевт, почав свій шлях з продажу трав'яного чаю для заспокоєння кольок, а з 1960 року асортимент почав розширюватися. Основа всіх засобів - рослини та натуральні олії. Таким чином, препарати та косметичні засоби фірми - це поєднання народних традицій та інноваційних технологій. Так, дитячий шампунь Бюбхен з екстрактом протеїнів пшениці та ромашки з комплексу «Бюбхен - Активний захист шкіри» робить волосся м'яким та слухняним. Полегшує процес розчісування та дбайливо очищає шкіру голови.

Вартість: 120 грн за 400 мл. купити

2. Weleda

Відносно молода фірма з трьома офісами: у Швейцарії, Франції та Німеччині. Кредо їх виробництва - натуральність та екологічність. Товари виробляються на основі олій та природних компонентів. Шампунь-гель для волосся і тіла Weleda "Календула" не містить синтетичних компонентів. Екстракт календули та інших лікарських трав перешкоджає утворенню запаленнь та запобігає сухості шкіри. Має кремоподібну текстуру та приємний ніжний аромат. Зазвичай саме цей продукт очолює рейтинг дитячих шампунів.

Вартість: 320 грн за 200 мл. купити

3. Chicco

Засновник компанії П'єтро Кателлі просто хотів бути хорошим батьком. Він сам виготовляв для свого сина іграшки, коляску, речі. Надалі ці товари змінили підхід споживачів до дитячих речей. Почалася нова ера виробництва. Фірма Chicco (з італійської перекладається як «зернятко») займає лідируючі позиції. Вони йдуть в ногу з часом, постійно збільшують та модернізують свій асортимент. Найпопулярнішими дитячими шампунями фірми Chicco є Baby Moments з екстрактом вівса, який підходить для тіла і волосся, та шампунь-піна Baby Moments «Без сліз» з екстрактом календули. Мають нейтральний рівень рН, не містять парабенів та барвників. Шкіра дбайливо очищується завдяки екстракту вівса, а календула зберігає гідробаланс шкіри. Їх можна використовувати з народження.

Вартість: Шампунь Baby Moments - 200 грн за 500 мл. купити

Шампунь-піна Baby Moments «Без сліз» - 172 грн за 750 мл. купити

шампунь для дітей
Трійка лідерів нашого рейтингу дитячих шампунів

4. Mustela

Фірма Mustela відома в усьому світі. Це не просто косметика, вона має профілактичнуий лікувальний ефект. Цей шампунь розроблений спеціально з метою профілактики та боротьби з себорейним дерматитом (молочною скоринкою), яка утворюється майже у кожного другого немовляти через надмірну активність сальних залоз. Це природний процес, він не шкодить малюку. Але якщо нічого з ним не робити, молочні скоринки можуть збільшуватися, викликати свербіж та незручності. Пінка-шампунь Mustela Be-Be розроблена спеціально для дбайливої боротьби з ними. Цей натуральний дитячий шампунь, підтримує фізіологічний баланс шкірних покривів завдяки рослинній основі.

Вартість: 250 грн за 150 мл. купити

5. Johnson's Baby

Кожна мама хоча б раз чула рекламну пісеньку «Джонсонс бейбі - це просто казка». Так само як і неодноразово бачила яскраві помаранчеві, жовті, фіолетові пляшечки з товарами цієї фірми. Johnson & Johnson - компанія, що охоплює великий спектр якісної продукції, відомої в усьому світі. Johnson's Baby - фірма, що відповідає за дитячі товари. Дитячі шампуні без сульфатів та парабенів проходять ретельний контроль і близько 300 перевірок. Шампунь «Джонсонс Бейбі з ромашкою» ніжно очищує шкіру, робить волосся м'яким та слухняним. Спеціальна формула захищає очі від больових відчуттів.

Вартість: 82 грн за 500 мл. купити

6. White Mandarin

Торгова марка «Білий мандарин» від компанії CHOICE відома своєю натуральністю. Що особливо приємно, це продукція України. Крім товарів для жінок, у них є і лінійка з дитячими гігієнічними засобами. Особливість в тому, що товар підбирається не лише виходячи з віку або компонентів, але і за типом дитячої шкіри. Мами дуже люблять гіпоалергенний шампунь 2 в 1 White Mandarin з молочком вівса, екстрактами ромашки, череди і ПАР з кукурудзи, цукру та натуральних олій. Шампунь не подразнює дитячі оченята, заспокоює роздратування та свербінж, має бактерицидні властивості.

Вартість: 129 грн за 200 мл. купити

марки шампунів
Популярні шампуні для дітей, які через чималу ціну не потрапили у наш ТОП-3

7. Hipp

Продукція компанії Hipp родом з Німеччини, і свій довгий шлях почала з товарів дитячого харчування, розроблених особисто Йозефом Хіппом для своїх дітей. Надалі комерційна жилка допомогла йому налагодити масове виробництво. Зараз продукція Hipp відома в усьому світі завдяки своєму широкому асортименту та якості. На думку багатьох мам кращий дитячий шампунь даної фірми - Babysanft «Легке розчісування». В його основі - екстракт мигдалю. Шампунь не сушить шкіру, відмінно справляється з довгими неслухняними волоссям, не містить сировини тваринного походження. Жодних барвників, парабенів чи алергенів. Незважаючи на те, що це дитячий шампунь, для дорослих він теж підійде. Особливо для тих, у кого чутлива шкіра голови. 200 мл баночка коштує 74 грн.

Вартість: 74 грн за 200 мл. купити

8. SapoNello

SapoNello - італійські засоби гігієни для дітей. Шампуні мають приголомшливий солодкий аромат. М'яка формула не подразнює слизову дитячих очей. Дбайливо очищає шкіру, не пересушує її. Крім того, у пляшечок привабливий дизайн. Навіть найзатятіші капризулі та не любителі купатися не можуть залишитися байдужими до усміхненого єнотика на етикетці та фруктового аромату.

Вартість: 99 грн за 400 мл. купити

9. «Вухатий нянь»

Найдоступніший та відомий дитячий шампунь українського виробництва. Найчастіше мами обирають шампунь-кондиціонер з ромашкою. Він відмінно впорається зі зволоженням шкіри, зберігаючи водно-жировий баланс. Зміцнює волосся та надає їм блиск, полегшує розчісування.

Вартість: 23 грн за 200 мл. купити

дитячі шампуні без сульфатів і парабенів
Останні позиції у нашому рейтингу шампунів для дітей

10. «Кря-кря»

Вибором «Кря-кря» рухає ностальгія. Класична баночка циліндричної форми і солодкий аромат переносять кожного у своє дитинство та викликають приємні спогади. Тим більш, прогрес не стоїть на місці, і все частіше навіть класичний «Кря-кря» випускаються з додаванням екстракту ромашки або череди. Щоправда, цей шампунь для новонароджених не підійде, його можна використовувати дітям від 3-х років. У деяких випадках, може викликати сльози.

Вартість: 23 грн за 250 мл. купити

У нинішній безлічі товарів недовго і розгубитися. А дізнатися, який дитячий шампунь найкраще підходить саме для твоєї дитини можна тільки перепробувавши купу варіантів. Вдалих експериментів!