10 гаджетів Xiaomi для розумного будинку

21 травня 2019 р. 18:51

Практично будь-якій молодій мамі не вистачає для повного щастя ще декількох годин у добі та пари-трійки рук у своєму тілі. І хоч до таких висот прогрес ще не дійшов, але побутових помічників, які заощаджують час і сили, мамам запропонувати може.

Розумний будинок

Безсумнівно, ім'я Xiaomi тобі відоме. А ось про дочірню компанію бренду MiJia знають лише просунуті мами, і, прочитавши цю статтю, ти станеш однією з них. MiJia входить до екосистеми Xiaomi, і всю працю і талант своєї команди спрямовує на створення техніки для розумного будинку.

Mi Ecosystem займають лідируючі позиції на ринку, перетворюючи прості будинки на смарт-хауси, а нещодавні фантазії футурологів - у побутову реальність.

Щоправда компанія досі не має власного сайту, але нам вистачить і офіційної сторінки у Фейсбуці, тож з усіх питань можна звернутися до офіційного джерела.

Для тих, хто хоче знати більше

Ієрогліф 家 (Jia, українською вимовляється [дзя]) перекладається як «сім'я» або «рід». Тому назву компанії MiJia перекладають як «сімейство Мі» або «Мі для сім'ї». Таким перекладом хочуть підкреслити, що техніка призначена для всієї родини, щоб зробити сімейний побут комфортніше.

1.  Розумний диспенсер для рідкого мила

Автоматичний диспенсер для рідкого мила працює від 4 батарейок АА (у комплект не входять). Заправляється звичайним рідким милом, спінює його, чим, по-перше, тішить користувача, а по-друге заощаджує витрати мила. Підійде звичайне рідке мило, зрозуміло, і дитяче, але якщо трапилося дуже густе, рекомендується розвести його водою на третину. Інфрачервоний датчик запускає формування піни, варто лише піднести руку до дозатора. Сам дозатор виступає на 2,5 см вперед від корпусу і спрямований під кутом. Таким чином, піна потрапляє прямо на долоню. Пристрій скромних розмірів займає у ванній мало місця, але позбавляє твій будинок від моклих мильниць з неапетитними обмилками всередині.

1 комплект батарейок має прослужити 9 місяців.

Товари бренду MiJia

Вартість: $20. Хочу купити!

2.  Розумний фумігатор Xiaomi MiJia Mosquito

Той, хто колись винайшов перший фумігатор - вже розумниця. А фахівці Xiaomi MiJia, які створили розумний фуммігатор - взагалі красені. Пристрій працює від двох батарей АА, їх вистачає на 30 - 45 днів використання по 10 годин на день. Заправляється картриджем (в комплект входить один, потім потрібно докуповувати, його вистачає на 90 днів). Ще важливо, що він працює без сильного нагріву. Якщо встановлювати фумігатор у будинку, його потужності вистачить на кімнату, площею не більше 28 квадратних метрів.

Фумігатор на Аліекспресс

Вартість: від $10. Хочу купити!

3.  Набір розумних датчиків

З їх допомогою можна вирішити купу питань в будинку, а головне - за допомогою одного руху робити одразу десятки справ. Наприклад, одним натисканням - вимкнути всі сумісні смарт-пристрої у будинку (кондиціонер, плиту, пральну машину). Або ж, приготувавши сніданок, покликати дитину вставати і йти на кухню. Але для мами, безумовно, головне - оповіщення про відкриття дверей між кімнатами і, ще важливіше - при наближенні декого до вікна. Комплектів та конфігурацій датчиків - безліч - ти обираєш, виходячи з потреб своєї сім'ї.

Розумний будинок - на Аліекспресс

Вартість: від $8. Хочу купити!

4.  Розумне дзеркало для макіяжу

Нарешті виробники смарт-гаджетів подумали і про жінок! Дзеркало, що обертається на 60 градусів, виходячи із загального освітлення в кімнаті, видає ту яскравість LED-лампочок, які потрібні тобі, щоб побачити, як твій макіяж буде виглядати при денному світлі. Воно дуже нагадує професійні дзеркала, які використовують візажисти перед модними показами або зйомками. Тільки стоїть у тебе вдома на туалетному столику.

Дзеркало, котре видає денне світло

Вартість: $41. Хочу купити!

5.  Розумний очищувач повітря для авто

З маленькою дитиною пішки далеко не підеш. Але часто діти не радіють поїздкам на батьківській машині через різкі запахи, які, до того ж, можуть провокувати головний біль, псувати ніжний сон маляти або просто робити його примхливим та неспокійним. Автомобільний очисник повітря повністю очищає атмосферу в автомобілі за 3 хвилини, в мікроавтобусі - за 7 хвилин. Взагалі, номінальні його здатності такі: очищає 60 кубометрів повітря за годину. Кріпиться до підголовника заднього сидіння спеціальними ременями, що входять у комплект поставки, і підключається до автомобільного прикурювача (кабель - 4,5 метра, споживання - 6,5 ват), дає низький рівень шуму. Але найцікавіше - дозволяє бачити рівень забруднення PM = 2,5 (тобто дрібнодисперсні частинки розміром до 2,5 мкм) за допомогою фірмового додатка.

Хвилинка екології: більш детально, що таке частки РМ 2,5, і чому це так важливо, можна почитати тут.

Багатошаровий фільтр розумного автоочисника вбирає випаровування, видаляє 99.97% бензолу та 99% формальдегіду. Новий фільтр на заміну можна купити там же, де і сам девайс. Управляти очищувачем можна зі смартфона, адже - розумний!

Кондиціонер в машину

Вартість: від $14. Хочу купити!

6.  Розумна зубна щітка

Електричною зубною щіткою вже нікого не здивуєш. Але ж навіть нею не завжди можна на 100% вичистити залишки їжі та наліт. Як щодо ультразвукової зубної щітки?

Щетинки Dupont здатні здійснювати до 31 000 вібрацій на хвилину. А за допомогою програми ти можеш обрати один з трьох режимів чистки та оцінити потім її якість - завдяки 6 датчикам. Ані сама щітка, ані її зарядна станція не бояться контакту з водою, бо мають клас захисту IPX7. Економний лайфхак: щоб використовувати одну смарт-щітку для всієї родини, замов по тому ж посиланню комплект з 3 додаткових насадок. Ще одним плюсом гаджета є те, що його можна заряджати як від зарядної станції, так і від USB.

Розумна зубна щітка

Вартість: від $15. Хочу купити!

7.  Розумний нічник

Розумним його робить датчик руху, завдяки якому за наближення рухомого об'єкту нічник включиться рівно на 15 секунд. Ані випадкових синців на ногах, ані суперечок, хто погасив світло, у вашій родині не буде! Працює від батарейки АА, яка у комплект не входить. Розміри лампи 84 мм. Нічник може похвалитися яскравістю від 0,7 до 3,8 люмена, колірною температурою 2700K. Розумний прилад настільки компактний, що його можна встановлювати у коридорі, як нічник біля ліжка дитини або вішати у шафі, де мало світла. Визначившись з місцем розташування нічника, його легко прикріпити на двосторонній скотч, прикрутити саморізами або використовувати спеціальний гак.

сенсорний світильник

Вартість: $12. Хочу купити!

8.  Розумна індукційна плита

Настільна індукційна плита хоч і компактна, але на ній легко розташовується каструля або сковорідка. Потужність 2100 ват. Плита оснащена однією конфоркою і двома кнопками. Є спрощена «молодіжна» версія та окремо - фірмова каструля. Але, в принципі, на цій штуці ти зможеш готувати у будь-якому посуді для індукційної плити.

Плитка легка - лише 2,1 кг, що дозволяє брати її з собою у поїздки. До речі, є версія з європейської вилкою. Режим приготування різноманітний, можна готувати каші, супи, запікати, тушкувати. Розширене меню є у додатку смартфона для приготування комплексних страв. Вдосконалюй кулінарні здібності з новим гаджетом.

Плита MiJia на Аліекспресс

Вартість: від $69. Хочу купити!

9.  Розумна камера відеоспостереження

Домашня камера з кутом огляду 360 градусів та режимом нічного бачення - це більше, ніж просто видеоняня. Для роботи потрібна карта пам'яті, на яку записується картинка. Підтримується карта пам'яті microSD до 64 ГБ. Відео пише у роздільній здатності 1080, можна дивитися потокову трансляцію зі звуком. Камера має великий огляд (обертається на 360 градусів) та кодек H.265. Тепер можна не боятися залишати дитину вдома одну. Камера має функцію двостороннього голосового зв'язку - можна спілкуватися з дитиною через додаток. Підключається лише у кілька кліків до інтернету через Wi-Fi. Є режим повідомлень про рух, що дає можливість використовувати її в якості охоронної системи у приміщенні. Камеру легко встановити на столі або прикріпити до стелі. Положення не впливає на функціональність гаджета.

розумна відеокамера

Вартість: від $38. Хочу купити!

10. Безконтактний термометр

Поміряти малюкові температуру, навіть сучасними цифровими градусником, буває проблемою. Дитині важко утримати щось під пахвою, вона крутиться, тому виміри весь час доводиться починати заново. Тепер же мамі потрібно просто піднести термометр до лоба чада, і вона дізнається реальну клінічну картину. А ще добре, що цим термометром можуть користуватися різні люди, і він зовсім не потребує дезінфекції при цьому, як звичайний.

розумний термометр

Вартість: від $23. Хочу купити!

Незважаючи на те, що MiJia - молодий бренд, асортимент просто приголомшує. І все це - для нашого комфорту та задоволення. Гайда тестувати!