Огляд засобів від тріщин на сосках при грудному вигодовуванні

20 червня 2019 р. 14:35

Тріщини сосків материнських грудей, особливо на початковому етапі налагодження грудного вигодовування - проблема, знайома багатьом молодим мамам. На щастя, фармацевтичні та косметичні бренди не залишають нас один на один з цією проблемою.

Чим лікувати тріщини на сосках

Жінка, що схилилася над немовлям і годує його - це один найпрекрасніших та сентиментальних образів, що асоціюються з материнством. І хоча період грудного вигодовування дійсно дарує кожній з нас безліч чарівних переживань, іноді, особливо спочатку, налагодження цього самого вигодовування пов'язане з низкою технічних труднощів. Відсутність досвіду правильного прикладання малюка до грудей у мами, особливо помножене на фізіологічно підвищений м'язовий тонус, який спостерігається у більшості новонароджених та через який дитина особливо сильно стискає щелепи під час висмоктуванні молока - ці фактори можуть призвести до травмування сосків материнських грудей, появи на них саден та тріщин. Не варто панікувати, запам'ятай, що причиною тріщин сосків зазвичай є неправильне прикладання - про асиметричне прикладання почитай тут "Годування грудьми: 5 проблем".

Звідки вони беруться, та як боротися з тріщинами - дивись у відео, знятому спільними зусиллями Групи підтримки грудного вигодовування "Молочні ріки" та mama.ua:

А чим залікувати вже наявні тріщини на сосках, ми зараз розглянемо

Purelan

Крем Medela Purelan 100 - найпопулярніший крем від тріщин на сосках серед мам. Це порятунок для чутливих сосків, а також при сухості та подразненні під час годування грудьми. Крем створює природний бар'єр, який захищає від пересихання та затвердіння. На 100% складається з ланоліну, тому абсолютно безпечний для мами і для малюка. Немає необхідності змивати його перед годуванням. Крім того, Medela Purelan 100 рятує від тріщин на губах, від подразнень та попрілостей.

мазь для сосків

Вартість: 236 грн за 37 мл. Хочу купити!

Lansinoh

Ще один крем для сосків з ланоліном Lansinoh HPA Lanolin. Позбавляє маму від затвердінь, при цьому абсолютно безпечний для малюків. Знімає больові відчуття, має заспокійливий ефект. Швидко загоює шкірні рани різних видів. Відмінний засіб при пелюшковому дерматиті, подряпинах, тріщинах на губах, ліктях та п'ятах. Запобігає утворенню мозолів, якщо нанести крем за 2 години до виходу.

Крем від тріщин на сосках з ланоліном

Вартість: 259 грн на 40 мл. Хочу купити!

Lindo

Ланоліновий крем для сосків від тріщин та ранок Lindo. Упаковка невелика за обсягом, але крему і потрібно зовсім трохи, аже діє він дійсно швидко. Загоює навіть рани, що кровоточать, пом'якшує шкіру. Крем сміливо можна назвати універсальним. Він підходить для дітей, як засіб від попрілостей, тріщин, потертостей під носом під час нежитю. Хороший спосіб пом'якшити шкіру при обвітренні.

догляд за грудьми при гв

Вартість: 85 грн за 40 мл. Хочу купити!

Ziaja

Творці Ziaja mamma mia знають, як швидко вилікувати тріщини на сосках. Крем пом'якшує будь-які затвердіння та зволожує ніжну шкіру сосків. Не лише загоює, а й надає відчуття полегшення, знімає больових відчуттів. У його складі відсутні консерванти та ароматизатори, тому можна не турбуватися про безпеку для малюка.

крем для сосків?  який краще

Вартість: 88 грн за 15 м  Хочу купити!

Maternea

Профілактичний засіб від тріщин на сосках Maternea, застосовується в останньому триместрі вагітності. Він заспокоює, відновлює та запобігає затвердінню сосків. Наносити його слід круговими рухами на зону декольте у напрямку до шиї. Під час грудного вигодовування Maternea теж стане в нагоді - виробники радять наносити після годування в міру необхідності. Це жирний за консистенцією крем із ненав'язливим ароматом шоколаду, який надає масло какао, що входить до складу. Крем гіпоалергенний, пройшов дерматологічні дослідження.

тріщини сосків при годуванні

Вартість: 172 грн за 20 мл. Хочу купити!

MamaCare 

Повністю продукт називається так - крем-бальзам для сосків Elfa Pharm з натуральних препаратів для майбутніх мам лінії MamaCare. Крем не лише допомагає швидко загоїти тріщини на сосках при годуванні, а й відновлює захисні функції шкіри, тонізує її. Такий ефект досягається за рахунок омега-кислот. Крім того, до складу входять масло календули, декспантенол та вітамін Е. Перед годуванням груди досатньо прополоскати чистою водою.

крем для сосків при годуванні

Вартість: 70 грн за 50 мл. Хочу купити!

Sanosan

Крем для сосків Sanosan Mama виготовлений на основі чистого ланоліну і не містить сторонніх домішок. Це чудовий догляд за грудьми при ГВ, безпечний для здоров'я малюка. Крем пройшов всі необхідні клінічні та дерматологічні дослідження. Він гіпоалергенний, підходить для чутливої ​​шкіри.

тріщини в сосках

Вартість: 370 грн за 50 мл. Хочу купити!

BABE

Крем для сосків при годуванні від іспанського бренду BABE Laboratorios як для майбутніх мам, так і для годуючих. Багатокомпонентний склад спрямований на запобігання утворенню тріщин. Крем зволожує шкіру, робить її більш пружною. Центелла азіатська відповідає за регенерацію клітин, календула бореться із запаленням, вітамін Е надає еластичність. Якщо дуже боляче годувати грудьми, потрібно нанести невелику кількість крему після годування.

ніж мазати тріщини на сосках

Вартість: 323 грн за 30 мл. Хочу купити!

ФемоФіт Ланолін Фарм

Ще один крем від тріщин на сосках який не треба змивати, ФемоФіт Ланолін Фарм створений на основі ланоліну з додаванням оливкового скваланома. Він проникає у верхні шари дерми та утворює ліпідний бар'єр для захисту від сухості, стабілізує водно-жировий баланс. Якщо є тріщина на соску, то радять наносити його 3 рази на день - аж до загоєння. В якості профілактики можна починати використовувати на останніх місяцях вагітності.

тріщини сосків, лікування

Вартість: 143 грн за 30 мл. Хочу купити!

Palmer's Cocoa Butter

Крем для годуючих мам Palmer's Cocoa Butter Formula Nursing Butter забезпечує догляд за грудьми при годуванні. Регулярне застосування крему позбавляє від мікротріщин, ран та попереджає появу розтяжок. Масло-крем розроблене на основі масла какао, провітаміну В5 та пантенолу. Саме пантенол для сосків забезпечує захист від тріщин.

тріщини на сосках

Вартість: 249 грн за 30 мл. Хочу купити!

Baby Teva

Крем Baby Teva Nippi Cream ізраїльського виробництва розроблений для догляду за сосками під час грудного вигодовування. Він пом'якшує, надає еластичності, позбавляє від набухання та роздратування, знижує рівень чутливості, полегшує хворобливий процес годування за наявності тріщин. Для максимального ефекту крем наноситься на пошкоджену ділянку після годування злегка охолодженим. Створено на основі природних компонентів: ромашки, бджолиного воску, календули, екстрактів деревію та коров'яку. Ми, до речі, про нього вже писали - тут.

засіб від тріщин сосків

Вартість: 1000 грн за 50 мл. Хочу купити!

Якщо турбує біль під час грудного вигодовування, його не треба терпіти. Це не геройство і не тягар материнства! Це сигнал того, що час підібрати відповідний крем проти тріщин на сосках.