Навчальний рік продовжать, а ЗНО перенесуть

27 березня 2020 р. 13:13

Нова в. о. міністра освіти Любомира Мандзій заявила про те, що в українських школах поточний навчальний рік триватиме до 1 липня, а для випускників - ще довше.

шкільний карантин

Міністерство вирішило перенести дати зовнішнього незалежного оцінювання через карантин - але наразі говорить лише про приблизні терміни.

По-перше, тому що поки точно не можна сказати, коли діти повернуться за парти. Поки Міносвіти вирішило так:

  • Якщо карантин скінчиться у травні, то у травні ж проведуть пробне ЗНО, основне - після 20 червня, а ВНЗ зараховувати нових першокурсників будуть в серпні.
  • Якщо ж навчальний процес відновиться тільки у червні, то в червні пройде тільки пробне ЗНО, основне стартуватиме в липні, а до ВНЗ будуть зараховувати у жовтні.
  • І в найгіршому випадку - якщо в поточному навчальному році взагалі заняття не поновляться, і діти підуть до школи лише 1 вересня - в перші місяці нового навчального року потрібно буде похапцем наздогнати весь той матеріал, який пропустили діти через карантин. Проте ЗНО все одно відбудеться влітку, а вступна кампанія - восени.

Найбільше пощастило цього року випускникам 4-х і 9-х класів - для них підсумкову атестацію взагалі скасували.

А ще під загрозою четвертий етап олімпіад - але це, якщо карантин ще продовжать.

А ось студентів в. о. міністра не порадувала - у них навчальний процес триває за планом - тільки в дистанційній формі, іспити і заліки - теж доведеться здавати вчасно, й теж дистанційно.