Дітей без щеплень не візьмуть до шкіл та дитячих садків

16 серпня 2019 р. 19:07

З 1 вересня діти, які не мають усіх щеплень згідно з Національним календарем, відправляються на домашнє навчання. Щоправда, все це стосується державних навчальних закладів, де невакцинованій дитині будуть змушені відмовити у відвідуванні.

Невакцинованих дітей не пустять до школи чи садка

В. о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на нещодавній прес-конференції в Києві роз'яснила, що відтепер дітей, які не пройшли вакцинацію згідно з Національним календарем щеплень, не приймуть до навчальних закладів - дитячих садків і шкіл. Право громадян на початкову та середню освіту для таких дітей реалізується за допомогою індивідуального навчання вдома.

Наразі для вступу до школи педіатри повинні надати відповідні довідки - в тому числі, й про наявність у дитини всіх щеплень. В. о. міністра закликала батьків не вмовляти лікарів йти на посадові злочини - не видавати фальшивих довідок.

На тлі останніх спалахів кору та епідеміологічної ситуації щодо туберкульозу в Україні з таким рішенням МОЗ сперечатися складно.

У час, що залишився до 1 вересня, пані Супрун порекомендувала всім батькам відвідати зі своїми дітьми сімейного лікаря або педіатра - щоб отримати бракуючі щеплення, якщо такі є. В усіх муніципальних поліклініках країни за твердженням і. о. міністра, необхідні вакцини є в наявності.

за даними "Інтерфакс Україна"